تاریخ انتشار :
۱۳۹۶/۱۱/۲۵
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان بیان کرد: شخصیت اجتماعی یکی از چیزهایی است که جامعه را حفظ، قوی و متسحکم میکند و ضامن ماندگاری ملتها است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی حوزه علمیه خراسان، حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر فرزانه در جشن پیروزی انقلاب که 23 بهمنماه در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزارشد، ضمن تبریک فرارسیدن آغاز چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی در ایران به عنوان یک موجود زنده دارای گویش، رشد، تعامل و قابل ثبات در جهان است.
وی با اشاره به فرازهای خطبه قاصعه، به علت و عوامل اوج قدرت و ذلت یک جامعه از دیدگاه امام علی(ع) پرداخت و گفت: حسد، کینه، اختلاف و تفرقه، باعث بهوجود آمدن ضعف در جامعه میشود که پیامد آن ذلت دولت و از بین رفتن ملت است لذا برای رسیدن به جامعهای متعالی باید از آنها دوری کرد.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه انقلابها و ملتها هم میتوانند از بیرون و هم از داخل مواضع خود مورد تغییر واقع شوند، گفت: عقب افتادن از قافله علم، سقوط اخلاق، وابستگی اقتصادی و سیاسی و ... به کشورهای دیگر ضربهای بود که ما از خارج در زمان حاکمیت رضاخان و پسرش متحمل شدیم و امام راحل با تدبیر توانست این مسئله را با انقلاب اسلامی از این کشور برچیند.
وی در ادامه به عوامل آسیبزا به انقلاب اسلامی ایران اشاره و بیان کرد: اگر در جامعه تبعیض و بی عدالتی، ضعف فرهنگی و معنویت، عدم شخصیت اخلاقی و اجتماعی بهوجود آید از درون به انقلاب ضربه خواهد خورد.
حجتالاسلام والمسلمین فرزانه با اشاره به اینکه تبعیض یکی از ریشههای جنگ جمل بود، گفت: اگر تبعیض در جامعهای تداوم پیدا کند عدهای از ثروت و عدهای از فقر به فساد و ناهنجاریهایی مبتلا میشوند که باعث سقوط یک دولت خواهد بود.
ضعف فرهنگی علت زاویه با انقلاب است
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان عامل دوم آسیبزا به انقلاب را ضعف فرهنگی دانست و ادامه داد: ارزش های انقلاب و امام خمینی(ره) خیلی روشن است، به تعبیر مقام معظم رهبری «این اصول این ارزش ها این آرمانها روح نظام است، روح انقلاب است اگر آنها باشد انقلاب و نظام هست اگر آنها نباشد اسم جمهوری اسلامی می تواند باشد اما روح ندارد، اثر ندارد فایده ندارد ».
حجتالاسلام والمسلمین فرزانه حرکتهای حزبی را از جمله ضررهای ضعف فرهنگی معرفی و تشریح کرد: وقتی ما به لحاظ فرهنگی اصول، ارزشها و آرمانهای انقلاب را درک نکنیم و با تکیه به آن پرورش ندهیم در مسیر انقلاب زاویه پیدا میشود که خطری برای دولت اسلامی است.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان عامل سوم را ضعف معنویت در افراد برشمرد و افزود: بدون داشتن حق خاصی از معنویت نمیتوان رشد کرد، معنویت هر چقدر در انسان قویتر باشد ارادهاش قویتر میشود و در دوراهی های حق و باطل راحتتر تصمیم میگیرد.
شخصیت و اخلاق اجتماعی، احساس مسئولیت میآورد
حجتالاسلام والمسلمین فرزانه اصل چهارم را عدموجود شخصیت و اخلاق اجتماعی خواند و خاطرنشانکرد: اگر یک ملتی شخصیت اجتماعی نداشت یا به تعبیر شهید مطهری اراده اخلاقی نداشته باشد نمی تواند ملتی متحد باشد و در کمک کردن به یکدیگر و تصمیمگیری دچار ضعف خواهد بود.
وی با بیان اینکه مسلمان نسبت به مظلومان در هر کجای عالم احساس مسئولیت دارد، گفت: یک مسلمان نمیتواند ستم و تجاوز را در حق مظلومان ببیند، همانطور که رهبر معظم انقلاب چندی پیش در دیدار همافران فرمودند « اگر می شد به یمن كمک كرد به جای یک موشک صد موشک می دادیم ».
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان با تاکید بر اینکه باید در برابر جامعه و آسیبهای اجتماعی احساس مسئولیت داشت، ابرازکرد: بین کسی که نماز شب آن چنانی می خواند و هر شب و هر روز حرم مشرف می شود و تنها به فکر خودش است و کسیکه در برابر افراد و جامعه احساس مسئولیت دارد، فرق است.
حجتالاسلام والمسلمین فرزانه در پایان خاطرنشانکرد: شخصیت اجتماعی یا اراده اخلاقی یکی از چیزهایی است که جامعه را حفظ، قوی و متسحکم میکند و ضامن ماندگاری ملتها است.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |