تاریخ انتشار :
۱۳۹۶/۱۲/۱۹
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان بیان کرد: تاکنون ۳۳۷ جلسه با حضور اعضای شورای عالی، کمیسیونهای تخصصی، کارگروهها و شورای راهبردی تحول، تشکیل شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی حوزه علمیه خراسان، حجتالاسلام والمسلمین محمدباقر فرزانه در دومین اجلاسیه کمیسیونهای تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان، ضمن تبریک میلاد صدیقه طاهره(س)، با بیان اینکه در حکم مقام معظم رهبری برای شورای عالی حوزه، سه محور اصلی مورد تاکید و توجه است، تشریح کرد: پرورش در پرتو مدیریتی پویا و زماندار، بالندگی و ظهور دهها نظریهپرداز و تربیت صدها متصدی برای شئون اجتماعی و اسلامی از محورهای این حکم است.
وی با اشاره به اینکه اولین اقدام شورای عالی تهیه اساسنامه بود، افزود: تدوین نقشه راه، در عین استقلال اعضای شورای عالی، ارتباط گسترده مابین دبیر شورا، مدیرحوزه و سایر اعضا را در بر دارد.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان در ادامه به دومین اقدام شورای عالی در طی دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: انتخاب 107 نفر از اساتید و نخبگان حوزه و تشکیل 6 کمیسیون تخصصی، 7 کارگروه علمی و یک شورای راهبردی تحول، از جمله فعالیتهای این شورا در دو سال گذشته است.
وی در تشریح فعالیتهای اعضای کمیسیونها و کارگروهها، ادامه داد: تهیه نظامهای جامع آموزشی، پژوهشی، فرهنگی اخلاقی، اجتماعی و سیاسی برای طلاب، معیشت و رفاه و تبلیغ از موضوع و محور فعالیتی کمیسیونهای تخصصی است.
حجتالاسلام والمسلمین فرزانه با بیان اینکه 337 جلسه تاکنون در طول این دو سال برگزار شده است، تصریح کرد: 63 جلسه با حضور اعضای شورای عالی، 110 جلسه با اعضای کمیسیونهای تخصصی، 150 جلسه با حضور اعضای کارگروهها و 14 جلسه با حضور اعضای شورای راهبردی تحول، تاکنون تشکیل شده است.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان در ادامه با تاکید براینکه هدف تشکیل کمیسیونهای تخصصی تدوین نظام جامع برای هر عنوان است، یادآورشد: آیین نامه جذب و گزینش طلاب نیز در کمیسیونهای تخصصی مورد بررسی و بحث قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه تدوین نظام جامع برای حوزه حرکت سنگینی را در پیش دارد، به تشریح فعالیتهای کمیسیون ها پرداخت و بیان کرد: نظام جامع پژوهش، طلبه را از روزی که وارد حوزه می شود تا اتمام دروس سطح 4 درگیر مباحث پژوهشی میکند.
حجتالاسلام والمسلمین فرزانه با بیان اینکه نظام جامع فرهنگ در حوزه علمیه خراسان متفاوت با سایر مقولات فرهنگی در سطح جامعه است، تصریح کرد: فراگیری فرهنگ در حوزه متفاوت است لذا با توجه به اینکه اخلاق باید در حوزهها اجباری شود باید فرهنگ اسلامی نیز جایگاه خود را در جامعه ارتقا دهد.
طلبه باید سیاسی باشد
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان با تاکید براینکه طلبه باید سیاست را بداند و این غیر از سیاسی بازی است، ادامه داد: طلبه باید بداند در چه جامعه ای زندگی میکند لذا مسائل سیاسی را باید به دقت در حوزه مطرح کرد.
حجتالاسلام والمسلمین فرزانه با اشاره به اینکه منظور از سیاست، فهم طلبه از جهت حرکت جامعه است، بیان کرد: طلبه باید گروهها، اشخاص، جریانهای سیاسی جامعه و دشمن را بشناسد، سیاستی که برای طلاب مدنظر میباشد، اینست؛ نه اینکه حزب و دسته تشکیل دهند.
وی در پایان با بیان اینکه حداقل معیشت زندگی طلبه برای زندگی و تحصیل در کمیسیون تخصصی معیشت و رفاه مورد بررسی است، گفت: با توجه به اینکه حرکت خوبی آغاز شده، آینده در این حوزه علمیه بزرگ و کهن، روشن است و این زمینه ارتباط مستمر در بخشها و افراد مختلف حوزه را می طلبد.
گفتنی است، دومین اجلاسیه کمیسیونهای تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان با حضور آیتالله جواد مروی، عضو شورای عالی حوزه های علمیه و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و آیتالله سیداحمد علم الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، امام جمعه مشهد و عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، آیتالله سیدمصباح عاملی، مدیر حوزه علمیه خراسان، اعضای شورای عالی و علما و اساتید و فرهیختگان این حوزه امروز پنجشنبه 17 اسفند در سالن همایش مجتمع اقامتی آفتاب ولایت مشهد برگزارشد.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |