سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۷/۰۵/۱۳

ضرورت مستندسازی پیشینه و تاریخ تحولات حوزه

سرپرست مرکز اسناد حوزه و روحانیت حوزه علمیه تشریح کرد؛

 

پیرانی با تأکید بر لزوم آگاهی نسل جوان حوزه از اصول و میراث علمی، فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی حوزه به صورت مکتوب و مستند، گفت: تحولات سده اخیر در حوزه، سرفصل بسیار مهمی از تاریخ ایران را شکل می دهد اما با این وجود آنگونه که باید به این تحولات پرداخته نشده است.

مسعود پیرانی، سرپرست مرکز اسناد حوزه و روحانیت حوزه علمیه قم در گفت و گو با کارشناس ارتباطات دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه  به چرایی شکل گیری این مرکز و محور فعالیت های آن اشاره کرد و گفت: مرکز اسناد حوزه و روحانیت حوزه علمیه قم از سال 93 با اخذ مجوزهای لازم کار خود را ذیل معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه آغاز کرده است.

وی افزود: از سال 95 نیز در پی تغییر مدیریت حوزه، برخی تغییرات ساختاری صورت گرفت از جمله اینکه با ابلاغ آیت الله اعرافی، مرکز اسناد مستقیما ذیل مدیریت حوزه قرار گرفت.

پیرانی خاطرنشان کرد: تحولات سده اخیر در حوزه، سرفصل بسیار مهمی از تاریخ ایران را شکل می دهد اما با این وجود آنگونه که باید به این تحولات پرداخته نشده است، لذا دغدغه اصلی این مرکز، تجمیع و تمرکز اسناد مربوط به حوزه و روحانیت و جریانات مرتبط از تمام مراکز اسناد کشور است.

 سرپرست مرکز اسناد حوزه و روحانیت حوزه علمیه قم ادامه داد: دست کم از زمان بازتأسیس حوزه توسط آیت الله حائری، سازمان ها و تشکل هایی از جمله شبکه های تبلیغی گسترده در حوزه ایجاد شده که حوزه را منشأ  جریان های اثرگذار و تاریخی مانند انقلاب اسلامی قرار داده است و در اختیارداشتن اطلاعات و اسناد مربوط به این پیشینه ضرورت دارد.

وی با تأکید بر لزوم آگاهی نسل جوان حوزه از اصول و میراث علمی، فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی حوزه اظهار کرد: یکی از دغدغه های اصلی ما این است که طلاب جوانی که وارد حوزه می شوند با مبانی ای که سابقا در حوزه بوده و افرادی که در پی ریزی نهاد حوزه و جریان انقلاب موثر بوده اند، آشنا شوند تا بتوانند  در مسیر خودسازی و تربیت صحیح گام بردارند.

پیرانی با اشاره به مزایا و ثمرات اسناد مکتوب، یادآور شد: در این میان چنانچه شنیده های ما از بزرگان حوزه به صورت مستدل و مستند باشد موفق خواهیم بود در غیر این صورت اکتفا به شنیده ها و مباحث شفاهی چندان اثرگذار نخواهد بود.

وی با بیان اینکه تاکنون اقدام موثری در مراکز مدیریت حوزه ها در زمینه اسناد حوزوی صورت نگرفته است، ابراز امیدواری کرد با هم افزایی میان حوزه ها از جمله حوزه خراسان که به لحاظ تحول های حوزوی و کشوری در رده خوبی قرار دارد بتوان این همگرایی را در زمینه اسناد ایجاد کرد.

سرپرست مرکز اسناد حوزه و روحانیت حوزه علمیه قم در ادامه به اهمیت همگام شدن این مرکز با رشد تکنولوژی و ابزارهای روز اشاره و تصریح کرد: هم اکنون همه اسناد، تصویربرداری و به صورت دیجیتال در سامانه های و بانک های اطلاعاتی بارگزاری می شود.

پیرانی، سهولت استفاده و انتشار و افزایش ضریب امنیت و حفاظت از اسنادمکتوب را از مزایای دیجیتالی شدن عنوان کرد و گفت: تلاش ما بهره مندی هرچه بیشتر از فضای مجازی و تکنولوژی های روز برای ارائه و به روزرسانی هرچه سریع تر اسناد است

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118