تاریخ انتشار :
۱۳۹۷/۰۵/۲۹
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان بیان کرد: برتری علمی در اختیار هرکس که باشد، بر جامعه حکومت می کند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان، حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر فرزانه، 28 مرداد در حاشیه بازدید از فعالیت های مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) توس مشهد، با عرض تسلیت شهادت امام محمدباقر(ع)، به حدیثی از امام على(ع) «العِلمُ سُلطانٌ، مَن وَجَدَهُ صالَ بِهِ، ومَن لَم يَجِدهُ صيلَ عَلَيهِ؛ دانش، سلطنت و قدرت است، هر كه آن را بيابد، با آن يورش برد و هر كه آن را از دست بدهد، بر او يورش برند.» اشاره کرد و گفت: این سخن را امروز از هر روز دیگری بهتر درک میکنیم که اگر یک امت از علم برخوردار باشد در چه سطحی و اگر نباشد در چه شرایطی قرار دارد.
وی با بیان اینکه غرب براساس تحلیل جنگهای صلیبی که حدود 200 سال به طول انجامید، آینده خود را ترسیم کرد، گفت: آن زمان حرف نخست علمی را مسلمانان می زدند، لذا آنان به این نتیجه رسیدند که به دنبال کسب علم برای برتری بر جهان، پیش روند.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه غرب، با استفاده از منابع اسلامی توانست برتری علمی را از مسلمانان بگیرد، تصریح کرد: کارایی علم به مسلمانی و غیر مسلمانی نیست و علم در اختیار هر کس که باشد، حکومت می کند.
حجت الاسلام والمسلمین فرزانه با بیان اینکه تحصیل و عالم شدن، با این نگاه، یک باید است، ادامه داد: اگر بخواهیم انقلاب اسلامی ایران، با اصول و ارزش های امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری، پابرجا بماند باید مرد و زن در این جامعه اسلامی از لحاظ علمی رشد یابند.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان با تاکید بر اینکه کسب علم، امروز مفهوم خاصی پیدا کرده و باید آن را به واسطه انقلاب اسلامی، حفظ کرد، گفت: ما برای کسب علم نیاز به تحصیل جدی داریم؛ آن تحصیلی که با فهمیدن همراه باشد، نه اینکه صرف گرفتن مدرک، تحصیل شود.
حجت الاسلام والمسلمین فرزانه با بیان اینکه تحصیل جدی برای فهمیدن، یک باید است، ابراز کرد: اگر انسان با جدیّت به سراغ کسب علم رود، برای یافتن رموز و حقایق بیشتر آن، حریص می شود، لذا حرص در علم را دین اسلام ستایش کرده است.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به اینکه مراکز عالی در بحث کسب علم، وضعیت مطلوبی ندارند و به سمت مدرک گرایی پیش رفتهاند، بیان داشت: در کنار تحصیل جدی، خودسازی، کسب معنویت و تقویت اراده برای محصلین لازم است.
حجت الاسلام والمسلمین فرزانه، خودسازی را یک ضرورت برای طلاب برشمرد و تشریح کرد: تقوا، بهترین فضیلت اخلاقی میباشد که کنترل به خود را در انسان ایجاد می کند و در نهج البلاغه نیز امیرالمومنان علی(ع) به آن بسیار تاکید کرده است لذا در کنار تحصیل علم، به پرورش فضایل اخلاقی در خود، همت ورزید.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان در ادامه فهم سیاسی را یکی دیگر از الزامات طلبگی معرفی کرد و گفت: برای تاثیرگذاری و مفید بودن در جامعه باید سیاست را فهمید.
حجت الاسلام والمسلمین فرزانه اضافه کرد: سیاست به معنای ساده و روان، آن است که به عنوان طلبه، جهت حرکت جامعه را درک کنیم.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان در پایان با بیان اینکه فهم سیاسی، سیاست و حزب بازی نیست، خاطرنشانکرد: تحصیل جدی، خودسازی، رسیدن به اوج معنویت و فهم سیاست، از ارکان ضروری انسانساز و انسانپرور مراکز علمی هستند که امید است شاهد رویش و موفقیت بیش از پیش خواهران طلبه در سطح علمی جامعه باشیم.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |