سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۷/۰۹/۱۸

حوزه علمیه نماد تفکر اسلام برای مدیریت زندگی است

حوزه علمیه برای مدیریت زندگی باید فرایند و نرم افزار در عرصه های مختلف تولید و در حاکمیت اجرایی به اجرا گذاشته شود.

 

به گزارش خبرنگار دبيرخانه شوراي عالي، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحمید واسطی، استاد حوزه علمیه در اختتامیه نمایشگاه فناوری و پژوهش در محل نمایشگاه بین المللی مشهد، در خصوص حوزه علمیه و آینده جهان گفت: اگر کسی روندها و فرایندهای جهان را پیگیری کند که در آینده چه اتفاقاتی می افتد می تواند به سمت آینده سازی ورود و مدیریت کند.

وی با بیان این آینده پژوهی کار تخصصی است، گفت: در جامعه، امروز کسانی که فرایند بهینه برای رفع نیازهای جامعه تعریف می کنند، حرف اصلی برای ساختار سازی و تمدن سازی در جامعه دارند.

حجت الاسلام والمسلمین واسطی افزود: حوزه علمیه نماد تفکر اسلام برای مدیریت زندگی است و حاکمیت اجرایی نماد قوای اجرایی است بنابراین باید در حوزه علمیه برای مدیریت زندگی فرایند و نرم افزار در عرصه های مختلف تولید و در حاکمیت اجرایی به اجرا گذاشته شود.

عضو هیأت علمی موسسه مطالعات راهبردی اظهار کرد: حوزه علمیه آینده اگر بخواهد به سمتی حرکت کند که اعمال مهندسی، نرم‌افزاری و فرهنگی داشته باشد باید با تمام قوا در عرصه های مختلف به مدل های عملیاتی متأخذ از آیات و روایات و براساس فقه جواهری، حکمت شیعی و اخلاق عرفانی حرکت کند.

لزوم توجه به مقیاس کلان در ساختارسازی و تمدن سازی

وی افزود: حوزه علمیه تا هنگامی که به کلیات بپردازد و به مسائل مختلف جامعه به صورت موردی ورود نکند و مدل ارائه ندهد در عمل هیچ گونه مدیریت اجتماعی نمی تواند داشته باشد و با توجه به این که نیازهای جامعه متوقف نمی شود و دیگر افراد و نهادها در ارائه ساختار و تمدن تلاش می کنند بنابراین رقیب پیشی می گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین واسطی تولید نرم افزار جهان اسلام و تلاش برای مهارت مدرن سازی را از جمله کارهای حوزه علمیه آینده برای تمدن سازی بیان و ابراز کرد: برای این منظور لمس مقیاس کلان مورد نیاز است و ضعف اصلی فضای حوزوی نیز در این خصوص است بنابراین نیاز است که در این جهت خود را تقویت کند تا بتواند نیازها و امکانات را در حجم بزرگ شناسایی و مدیریت کند.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: مأموریت ادیان در ارتقای مقیاس تفکر انسان ها بود، تا وقتی طلبه نیازها را در مقیاس کلان لمس نکند، اتفاقی در فقه، اخلاق و عقل نمی افتد، فقه و اخلاق لازم هستند اما کافی نیست و نیاز به بسترهای تکمیلی است که درسنامه آشنایی با مقیاس کلان و شبکه حقوقی انسانی از جمله این بسترهای تکمیلی است که اگر کسی به این فضاها ورود پیدا کند، می تواند ادله ای برای نیازها ارائه کند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مسائل جدیدالحدوث که جوهره دنیای مدرن و جهان شبکه ای را تحت تأثیر قرار داده است این است که هر روز با حجمی از نیازها روبرو هستیم که با عقل فردی و جمعی اداره نمی شود و نیاز به سازها و فرایندها است تا آن ها را اداره کند بنابراین برای مدیریت و رفع نیازها باید طراحی فرایند انجام شود و جهش از خرد به کلان نیاز آینده است.

http://www.rasanews.ir/detail/News/589024/84

 

 

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118