سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۷/۱۰/۱۸

ضرورت ارتباط طلبگی حوزه علمیه خراسان و حوزه علمیه نجف

نشانه وحدت حوزه علمیه خراسان و نجف در این نکته خلاصه می‌شود که عظمت حوزه علمیه نجف علاوه بر سابقه ۱۰۰۰ ساله و محضر امیرالمؤمنین  علیه السلام به وجود اعاظمی از علمای ایران بستگی داشته است.

حجت الاسلام علم الهدی گفت:  نشانه وحدت حوزه علمیه خراسان و نجف در این نکته خلاصه می‌شود که عظمت حوزه علمیه نجف علاوه بر سابقه 1000 ساله و محضر امیرالمؤمنین  علیه السلام به وجود اعاظمی از علمای ایران بستگی داشته است.

حجت الاسلام علم الهدی نماینده بعثه مقام معظم رهبری در نجف اشرف در گفت و گو با خبرنگار دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان گفت: عظمت حوزه علمیه نجف در دنیای اسلام علاوه بر محضر امیرالمؤمنین علی علیه السلام ، میراث 1000 ساله علمای سلف  و زحمات شیخ طوسی  اعلی الله المقامه الشریف  به اعاظم مدفون در نجف و علمایی که در آنجا  زیسته‌اند بستگی داشته است  البته بخش قابل توجهی از آنان ایرانی و از همین خطه خراسان بوده واز محضر امیرالمؤمنین علیه السلام  بهره برده و چراغ هدایتی برای دنیای اسلام شدند .

وی بیان داشت: حوزه کهن خراسان به خاطر هم جواری با مولایمان علی بن موسی رضا علیه السلام و سابقه علمای بسیار با عظمتی که در آن زیسته اند با سابقه ایی طولانی از حوزه شریف قم که از زمان مرحوم حاج عبدالکریم حائری رسما تاسیس شد ارتباط وثیقی با حوزه علمیه نجف داشته است .حوزه خراسان و نجف ، این دو مشهد شریف، مشهد علیین، مضجع دو ابوالحسن، دو مرکز اشاعه نور و فضل و رحمت را باید بیش ازپیش به هم مرتبط کنیم.

وی بیان داشت: در تحقق و اشاعه نور معارف اهل بیت حوزه خراسان و نجف از گذشته ارتباط خوبی داشته اند. اکثر علمایی که در آنجا جلوه گری می کنند وحتی مقابرشان که مورد توجه خاص وعام است از ایران اسلامی به آنجا رفته اند وپیداست که این دوبلاد، در واقع یکی ومتعلق به وجود مقدس رسالت نبی اکرم، امیرالمؤمنین ومقام ولایت بوده است وهیچ تفاوتی بین این دو وجود ندارد.

حجت الاسلام علم الهدی گفت: وقتی وارد صحن امیرالمؤمنین  علیه السلام می شویم مراقد علمای ایرانی مانند مرحوم شیخ انصاری ازمنطقه شوشتر و دزفول، علامه نائینی، میرزای قمی(آقامیرزاحسین قمی)، مرحوم ملا محمد کاظم خراسانی، مرحوم آیة الله میرزا ابو الحسن اصفهانی، مرحوم مقدس اردبیلی، حضرات آیات خویی، نراقییین، مرحوم سید طباطبایی یزدی صاحب عروه، همه از خطه ایران خود نمایی می کنند .

نماینده بعثه مقام معظم رهبری در نجف اشرف بیان داشت: تصمیم گیران حوزه علمیه خراسان با آن درایت، زکاوت، همت، شور وشوق، ایمان وتعهد وقدرتی که حضرت آقا به این حوزه مبذول داشته‌اند باید از این حقیقت رونمایی کرده و این ارتباطات را تقویت کند هرچند ممکن است بعضی‌ها غافل باشند از این سابقه ارتباط درخشان و گمان کنند این تجنب وجدایی دو حوزه از یکدیگر به معنی برد و باخت یکی بر دیگری است، درصورتی که شخصیتهای عظیم و فکوری وجود دارند که می گویند حوزه‌های علمیه نجف، قم و خراسان در زمانهایی مکمل یکدیگر بودند، چنانکه مرحوم حاج عباس قمی سالها در مدرسه مرحوم سید حضور داشتند و آثاری از ایشان هم در خراسان و هم در نجف منتشر شده است، عده‌ای از علما گاهی از خراسان به نجف و بالعکس هجرت می‌كردند، بنابراین این دو حوزه همیشه متکامل یکدیگر بودند و هیچ فاصله‌ای ازهم نداشتند.

حجت الاسلام علم الهدی افزود: مجموعه حوزه نجف حضرت آیت الله سیستانی را به عنوان زعیم، رئیس، جلودار وتعیین کننده در حوزه می شناسد و جایگاه ایشان بسیار محترم وعظیم است وهمه مراجع آنجا به این جهت مقر هستند ولی به دلیل اینکه در نجف بر این عقیده هستند که اصلا نظام حوزه یک نظام اداری نیست، آنجا تحاشی دارند از اینکه بگویند نطام ما یک نظام دولتی یا اداری است، حوزه همیشه با سیاست و بعضی امور فرق داشته ونباید ارتباطی باشد یا اگر باشد در سرنوشت حوزه دخیل نیست، بنابراین حوزه علمیه خراسان با آن تشکل، مرکزیت، مدیریت، چیدمان، انضباط، امتحان و تعامل با تک تک طلبه ها تحت یک برنامه که دارد لازم است نه به صورت اداری بلکه ابتدا یک ارتباط مهربانانه و طلبگی با حوزه نجف برقرار کند. ما می توانیم با مدارس علمیه ای که آنجا هست وبا اساتید اثر گذار آنجا ارتباطی  با حفظ احترام متقابل ایجاد کنیم لذا با رفت و آمدهایی و دعوت شدن ودعوت پذیرفتنهایی باید  از تجربیات موجود در دوحوزه خراسان و نجف بهره برداری بهتری صورت گیرد.

وی در ادامه بیان داشت : از علما قدیم مشهد مرحوم آقا میراز مهدی شهیدی که جد ما بوده است می‌باشد ، در اصل ما آل شهیدی هستیم هر چند علم الهدی شهرت ماست، مرحوم میرزا مهدی شهید که کرسی درسشان آنقدر جذاب بود که از اصفهان و سایر مناطق به مشهد می‌آمدند و دروس پایانی و تکمیلی را در حوزه خراسان می خواندند، سید مهدی طباطبایی که از علمای نجف نیز در خدمت آقا میرزا مهدی تحصیل و تلمذ می‌کردند وبه دلیل جایگاه علمی ویژه و دقت فکری لقب بحرالعلوم را دریافت کردند.

نماینده بعثه مقام معظم رهبری در پایان گفت: عزیزانی مسؤل و دارای جوشش شخصی از حوزه علمیه خراسان باید پیگیر این ارتباطات باشند تا در دو مرکز نجف ومشهد سوابق، تلاشهای افراد و علمای سلف منعکس شود وآن خواسته همه ما که حرکت تحت یک هدف است محقق شود.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118