سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۷/۱۰/۲۷

زیبایی روح انسان درگرو اخلاق انسانی است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی زمانی فرد در جلسه اخلاق اداری مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان با بیان فرازی از آیات قرآن و فرازی از نهج‌البلاغه بر اهمیت توجه به اخلاق برای کارکنان نظام انقلاب اسلامی تأکید کرد.

 

به گزارش کارشناس ارتباطات دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان،استاد حوزه دروس عالی حوزه علمیه خراسان در جلسه اخلاق اداری مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان ذیل آیه مبارک قد افلح من زکیها و قد خاب من دسیها افزود:

توجه به اخلاق برای تمامی افراد یک امرضروری و لازم است زیرا اخلاق در سلامت قلب (ایجاد قلب سلیم) و زیبایی روح انسان تأثیرگذار است. سلامت روح انسان از سلامت جسم بالاتر بوده و اخلاق می‌تواند تضمین‌کننده سلامت روح انسانی گردد. علتی که همه انسان‌ها از هر نژاد و مذهبی علاقه‌مند هستند در کنار یک شخص متخلق به اخلاق حضور یافته و با او هم‌نشین و هم‌کلام گردند به سبب آن است که او از زیبایی روح بهره‌مند‌است. زیبایی روح انسانی با پول، جاه و دیگر مطالب دنیای به دست نمی‌آید.

ضرورت پرداختن به اخلاق برای کارکنان نظام اسلامی دوچندان است

استاد دروس تفسیر حوزه علمیه مشهد افزود: ضرورت اخلاق برای کارکنان در نظام انقلاب اسلامی در هر سطحی، از اهمیت ویژه ایی برخوردار هست زیرا این افراد تابلوهای نظام و حاکمیت هستند.

 ایشان برای توجه به اهمیت بیشتر به اخلاق از دو شاخصه مهم یادکرده و گفتند:

اولین بخش از شاخصه‌های مهم تخلق به اخلاق حسن، دقت نمودن به مبانی اخلاقی می‌باشد، در این قسمت بایدها، نبایدها و باورهای اصلی انسان نسبت به اخلاق شکل می‌گیرد و بر اساس آن شاخصه بعدی یعنی رفتار اخلاقی بروز و ظهور می‌کند.

برای داشتن یک مبنای درست و صحیح اخلاقی با مراجعه به بیانات امیر المومنین علی علیه‌السلام در نهج‌البلاغه می‌خوانیم که ایشان در نامه‌اى به یکی از فرماندارشان نوشتند:

وَإِنَّ عَمَلَکَ لَیْسَ لَکَ بِطُعْمَه وَلکِنَّهُ فى عُنُقِکَ أَمانَهٌ؛ «پُست و مقامى که به دست تو افتاده شکارى در چنگال تو نیست؛ بلکه، امانتى است که بر گردنت سنگینى مى‌کند»

اگر نگاه ما در هر کجایی که هستیم به جایگاه خودمان نگاه توحیدی باشد یعنی خودمان را همیشه در حال حضور نزد خدا و او را ناظر بر اعمال خود بدانیم دیگر مسئولیت ما فرصتی برای خدمت گذاری خواهد بود برخلاف نگاه غربی که به موقعیت‌های اجتماعی به‌عنوان یک فرصت برای کامروایی دنیایی و دنیاپرستی بیشتر می‌نگرد.

ایشان ازجمله نتایج و آثار نگاه توحیدی به کار اداری و مسئولیت‌ها سه مورد را بیان نمودند:

  • ایجاد روحیه تواضع در خود نسبت به دیگران و ارباب‌رجوع است
  • خود را خدمتگزار دانستن و تلاش برای حل خدمت به خلق خداست
  • حفظ کرامت و عزت ارباب‌رجوع یعنی تلاش برای حفظ عزت‌نفس دیگران نماید

بایسته‌های برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های کلان حوزه

استاد حجت‌الاسلام مهدی زمانی فرد در حاشیه این جلسه در پاسخ به سؤال کارشناس ارتباطات دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان بایسته‌های برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری بلندمدت در حوزه علمیه را این‌گونه بیان کردند: امروز در شرایطی که دشمن از طرق مختلف به دین و باورهای اقشار مختلف مردم هجوم آورد است حوزه‌های علمیه برای رسیدن به حوزه مطلوب باید بیش‌ازپیش تلاش کنند. وی دو اصل مهم را برای برنامه ریزان و تصمیم گیران حوزه علمیه لازم دانسته و شرط رسیدن به حوزه مطلوب را این‌گونه بیان فرمودند:

ابتدا باید در اجتماع نیازسنجی صورت گیرد تا از نیازهای آینده جامعه برای حفظ و گسترش معارف اهل‌بیت مطلع گردیم، یعنی احصاء کردن این‌که چه نیازهایی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، آموزشی و... باید توسط حوزه‌های علمیه در سال‌های آینده انجام گیرد.

و پس‌ازآن شناخت قابلیت‌ها و توانایی‌های موجود در حوزه علمیه از لحاظ اساتید نخبه طلاب نخبه هرگاه این دو نیاز توسط ما برآورده شود می‌توانیم برای آینده حوزه علمیه برنامه‌ریزی درست و مطلوب انجام داد.

در پایان لازم به ذکر است پنجشنبه‌ها جلسات اخلاق اداری هر هفته در مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان برگزار می‌شود.

 

 

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118