تاریخ انتشار :
۱۳۹۷/۱۱/۰۱
آیتالله مهدی مروارید فقهاء شیعه را میراث دار فرهنگ تشیع دانست که در طول تاریخ از زمان اهلبیت (علیهم صلوات الله) بعد از غیبت صغری باتحمل سختیها، محرومیتها و درگیری با طاغوتهای زمان این دین، آیین و شریعت را به دست ما رساندند.
به نقل از کارشناس ارتباطات دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان آیتالله مهدی مروارید عضو این شورا صبح دیروز در مدرسه نورالثقلین ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت زهرا (سلامالله علیها) حضور یافته و در جمع طلاب این مدرسه گفتند: انسان و طلبه تا نوجوان و جوان است میتواند هر فضیلتی را تحت نظر اساتید خوب و مجرب بیاموزد بهخصوص در مسائل اخلاقی چراکه اراده و نیرو در جوانی است و اگر طلبهای به لحاظ اخلاقی متزلزل باشد و منحرف شود برای جامعه بسیار زیان آوراست.
آیتالله مهدی مروارید استاد سطوح عالی حوزه گفت: اگر طلاب روحیه تقوی، خداترسی و احساس وظیفه داشته باشند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد که لازمه آن تمرین و مراقبت است.
وی بیان داشت: یکی از مسائلی که بسیار مورد توجه اولیاء خداست و در روایات بسیار تأکید شده است نماز اول وقت است مگر در موارد اضطراری که امکان اقامه نماز اول وقت نیست که خطر جانی و مالی انسان را تهدید میکند.
عامل موفقیت درزمینهٔ تعلیم و تربیت نماز است
آیتالله مروارید عضو کمیسیون تخصصی آموزش شورای عالی حوزه علمیه گفت: طلبهای که در این مکتب تربیت میشود و میخواهد به دین خدمت کند باید به نماز اول وقت اهتمام ورزد و برای آن شرایطی به نقل از پدر مرحومشان لحاظ کردند که شامل لباس مرتب و سجاده و غیره میباشد.
عضو شورای عالی حوزه علمیه گفت: هر چه ما با نماز، دعا و توسل مأنوستر باشیم توفیق ما درزمینهٔ تعلیم و تربیت بیشتراست زیرا این فضایل انسان را از معصیتها و لغزشها بازمیدارد و انسان اگر با تفکر قلب خود را بیدار نگه دارد اهل صبر و استقامت خواهد بود، آنچنانکه امام صادق (علیهالسلام) در زمان احتضار تأکید کردند تمام بستگان مرا جمع کنید و فرمودند: شفاعت ما به کسی که نماز را سبک بشمارد هرگز نمیرسد. البته در این روایت تأکید بر عدم سبک شمردن نماز و نه ترک آن است.
وی بیان داشت: ازآنجاکه پیامبر اکرم، حضرت امیرالمؤمنین(علیهالسلام) و حضرت زهرا(سلامالله علیها) رهبران و رؤسای مکتب ما هستند و ما مدعی هستیم که دنبالهرو آنها هستیم بنابراین فرازهایی از زندگی حصرت زهرا(سلامالله علیها) را بیان میکنم که با تعلیمات ایشان توفیق بیشتری به ما عنایت شود.
آیتالله مروارید به نقل از امیرالمؤمنین گفت: حضرت فاطمه(سلامالله علیها) در منزل زحمت زیادی را متحمل میشد، روزی به رسول خدا عرض کردم: "یا رسولالله دخترت فاطمه (سلامالله علیها) آنقدر با مشک برای منزل آب آورده، گندم و جو دستاس کرده، خانه را نظافت کرده و زیر دیگ هیزم افروخته که صدمات شدیدی بر او واردشده، اگر ممکن است خدمتکاری برای او بفرستید."
رسول خدا فرمود:"من چیزی به شما میآموزم که از خدمتکار بهتر باشد، پیش از خواب 34 بار تکبیر، 33 بار تحمید و 33 بار تسبیح بگویید." در اینجا حضرت زهرا(سلامالله علیها) سه مرتبه به پدرشان عرض کردند: راضی شدم از خدا و رسول خدا که این نشانه اهمیت به امور معنوی است و مراد از ذکر کثیر که در قرآن فرمود اذکر الله ذکرا کثیرا، خدا را زیاد یاد کنید یک تفسیر آن همین تسبیحات حضرت زهرا (سلامالله علیها) است.
آیتالله مهدی مروارید عضو شورای عالی گفت: در روایتی دیگر نقلشده است زمانی که پیامبر اکرم به سفر تشریف میبردند با آخرین کسی که خداحافظی میکردند حضرت زهرا(سلامالله علیها) بود، زمانی هم که مراجعت میکردند اولین کسی که به زیارتشان میرفتند حضرت زهرا(سلامالله علیها) بود. حضرت امیرالمؤمنین در برگشت از یک سفر جنگی غنائمی را که سهم ایشان بود به حضرت زهرا(سلامالله علیها) دادند وایشان با آن دستبندهای نقره و پردهای برای منزل خود خریدند، وقتی پیامبر اکرم برای دیدن دختر خود به منزل ایشان رفتند و نگاهشان به زینتهای مورداستفاده فاطمه(سلامالله علیها) افتاد با ناراحتی از خانه بیرون رفت و به مسجد وارد شد و در کنار منبر نشست، حضرت فاطمه(سلامالله علیها) با فهمیدن علت رفتار پدر که همان فقراء مدینه و سفه بود برای جلب خشنودی پیامبر آن زینتها را به نزد پدر فرستاد و پیغام داد دخترت سلام میرساند و میگوید:"اینها را درراه خدا انفاق کنید و چون آنها را به نزد پیامبر آوردند، سه مرتبه فرمود: آنچه را که میخواستم فاطمه انجام داد، پدرش به فدای او باد."
آیتالله مهدی مروارید با استناد به این روایات گفت: زندگی طلبگی با محرومیت همراه است چنانکه علمای ما گاهی نان شب نداشتند، اما وقتی همت عالی و هدف مقدس است تمام این مشکلات حل میشود در مقابل رضای خداوند متعال، ترویج دین، مباحثه، درس خواندن و درس دادن برای خدا بسیار مهم است و طلاب باید به آن اهتمام بورزند.
وی در ادامه با توسل به روایت نقلشده از پیامبر که فرمودند: آنکسی که ایمان به خدا و رسول دارد همسایهاش را اکرام کند، یا حرف خوب بزند یا ساکت باشد، از طلاب خواستند تا یکدیگر را اکرام کرده و از صحبتهای بیفایده بپرهیزند وبر مدار تقوی حرکت کنند.
آیتالله مروارید عضو شورای عالی در پایان گفت: مدرسه نورالثقلین انشالله وسیلهای باشد درراه تعلیم و تربیت صحیح، تهذیب و اخلاق چراکه مبلغین، مجتهدین و فقهاء از همین مدارس هستند و نفع آن در طول زمان عاید همه شیعیان میشود.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |