تاریخ انتشار :
۱۳۹۸/۰۱/۳۱
کتاب «مهدویت و آینده پژوهی»یکی از منابع اصلی و مهم در حوزه آینده پژوهی دینی و ارتباط آن با مهدویت است و دربردارنده مجموعه مقالات جمعی از پژوهشگران و آینده پژوهان است که توسط پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی منتشر شده است .
کتاب «مهدویت و آینده پژوهی»یکی از منابع و اصلی مهم در حوزه آینده پژوهی دینی و ارتباط آن با مهدویت است و دربردارنده مجموعه مقالات جمعی از پژوهشگران و آینده پژوهان است.
مهم ترین ویژگی و مباحث این اثر علمی عبارت است از: بررسی پیوندها و نقاط اشتراک و افتراق مهدویت پژوهی و آینده پژوهی؛ بیان ضرورت و اهمیت شکل گیری آینده پژوهی دینی و توجه فزون تر حوزه های علمیه به آن و کاربردی کردن آن در ساحت های مختلف دینی؛ شناخت و شناساندن جایگاه و نقش «مهدویت پژوهی» در فعالیت های آینده پژوهانه، بخصوص طرح چشم اندازهای ملی و جهانی؛فراهم ساختن زمینهها و بسترهای علمی، برای رویارویی با تغییرات و تحولات جهانی و کمک به مدیریت این تغییرات؛ ارائه نگاهی نو از ظرفیت ها و مزیت های مهدویت پژوهی در شناخت و ساخت آینده کوتاه مدت و بلندمدت و ... .
این کتاب دربردارنده مقالات مختلفی است که میتوان به عناوین آنها اشاره کرد: بررسی نسبت مهدویت پژوهی و آینده پژوهی، مهدویت محور آینده پژوهی دینی، مؤلفههای آینده پژوهی در آموزههای انتظار، آینده پژوهی موعودگرا و تصویرپردازی از جامعه آرمانی، آینده پژوهی و مهدویت از چشم انداز قرآنی، نسبت مهدویت و آینده پژوهی در متون روایی، کاربرد روشهای آینده پژوهی در مهدویت، کاربرد روشهای چشم انداز در مهدویت پژوهی و در نهایت مهدویت، روند هویت یابی مهدوی در عصر جهانی شدن .
کتاب حاضر یکی از اساسی ترین کتاب های حاضر در حوزه آینده پژوهی دینی میباشد که دربرگیرنده مقالات اساتید برتر آینده پژوهی کشور و محققان مهدی پژوه میباشد.
این مجموعه در صدد پاسخ گویی به مسائل اصلی مدویت و آینده پژوهی است از جمله اینکه اندیشه مهدویت تا چه میزان میتواند در تنظیم زندگی امروز جوامع به کار آید؟ با توجه به چشم انداز قدسی آینده -که بر اساس اصول و آموزههای قرآنی - ترسیم میشود، ویژگیهای کلان زندگی آینده بشری بر اساس آموزه مهدویت و ظهور منجی موعود چگونه باید باشد؟ با توجه به گسترش مباحث آینده پژوهی در کشور، با چه سازوکاری میتوان نگرش دینی و آرمان غایی دینی (دولت کریمه) را با آینده پژوهی تلفیق کرد؟ آیا از طریق مباحث آینده پژوهی میتوان به آرمان مهدویت نزدیک شد؟ آیا اساسا آینده پژوهی ظرفیت بحثهای مرتبط با مهدویت را دارد؟ آیا میتوان بحث آینده پژوهی را در وهله اول با دین و در وهله دوم با حوزه مطالعات مهدویت پیوند زد؟ آیا میتوان از آینده پژوهی بومی بر اساس رویکرد مهدوی سخن به میان آورد؟
این کتاب با نظارت علمی و کوشش حجت الاسلام و المسلمین رحیم کارگر در پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی منتشر شده است.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |