سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۰
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۸/۰۳/۲۰

استاد برجسته حوزه علمیه خواهران مشهد: قرآن زن را مهندس جامعه می بیند؛ پایه های مهندسی جامعه دست اوست؛ آنهایی که سبک زندگی ما را از مجرای رسانه ...

خانم شایسته خوی عضو کارگروه اخلاق خواهران شورای عالی حوزه علمیه خراسان و مدیر مدرسه علمیه نرجس سلام الله علیها مشهد نقش زنان در بیانیه گام دوم را تبیین کرد.

اختصاصی؛ به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، سرکار خانم شایسته خوی استاد حوزه علمیه مشهد در گفتگویی اختصاصی به تبیین حضور اجتماعی و نقش آفرینی زن در بیانیه گام دوم پرداخت و اظهار داشت: اسلام زن را موجودی در کنار مرد می بیند یعنی در تعابیر قرآن وقتی بحث  از عمل صالح و ارزش هاست ذَکَر او اُنثی با هم می آورد. به همین جهت زن را به عنوان یک موجود مستقل می بیند نه موجود تبعی.

وی با استناد به آیات 11 و 12 سوره تحریم گفت: وقتی می خواهد حیاه طیبه را به عنوان یک مزد و پاداش فعل عمل صالح ذکر کند می فرماید: «من عمل صالحا من ذکر او انثی». منحصر به فرد ترین نکات قرآن در مورد حیثیت زن و ماهیت زن حالا چه جنبه سلبی چه جنبه ایجابی، این است که قرآن زن را مهندس جامعه می بیند وقتی که زن مهندس جامعه شد چه در جهت اصلاح چه در جهت فساد یعنی این اینکه پایه های مهندسی جامعه دست اوست.

* گفتمان امام که از دامن زن مرد به معراج می رسد همان مهندسی است.

مدیر مدرسه علمیه نرجس ضمن توجه به نقش زن در اساس و بنیان های زندگی، به فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری اشاره داشت و جمله امام خمینی که می فرمایند: از دامن از زن مرد به معراج می رود گفت: گفتمان امام که از دامن زن مرد به معراج می رسد همان مهندسی است.

وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در جاهای مختلف و مناسبت‌های مختلف الگوی سومی از زن ارائه دادند که نه شرقی است و نه غربی. زن در تعریف غالبا شرقی همچون عنصری در حاشیه است و بی نقش در تاریخ سازی و در تعریف غالبا غربی به مثابه‌ی موجودی که جنسیت او بر انسانیتش می چربد و ابزاری جنسی برای مردان و در خدمت سرمایه داری جدید است معرفی می شد. یعنی زن در نگاه شرغی و غربی این است. بعد آقا آن زنی راکه به عنوان الگوی سوم زن است معرفی می‌کنند و در غالب یک مصداق بسیار زیبا اشاره می کنند و می فرمایند شیر زنان انقلاب و دفاع مقدس. یعنی دو مرحله تاریخی را اشاره می کنند در وجود و حضور زن که نقش آفرین بوده: یکی انقلاب و دیگری دفاع مقدس و نشان دادند که الگوی سوم زن نه شرقی است و نه غربی.

شاگرد برجسته استاد طاهایی با اشاره به توصیف زن به دو وصف مسلمان و ایرانی در فرمایشات مقام معظم رهبری این توصیف را حاکی از تفاوت نگاه شرق و غرب با اسلام دانست و گفت: آقا به مسلمانی او و بعد به ملیت او اشاره می کنند، زن مسلمان ایرانی. تاریخ جدیدی را پیش روی چشم های زنان جهان گشود و ثابت کرد که می توان زن بود، عفیف بود، محجبه بود و شریف بود.

* گام دوم انقلاب متأثر از انقلاب دوم بعد از عاشوراست.

خانم شایسته خوی به نقش هدایت گری زنان در تلاش، مقاومت و پشتکار مردم در چهل سال انقلاب پرداخت و ضمن تأکید به نقش مادران و همسران شهدا در تربیت شهدای بزرگ مانند احمدی روشن، حججی و تهرانی مقدم، الگوی آنان را انقلاب بعد از عاشورای اباعبدالله الحسین دانست و اظهار داشت: در انقلاب اباعبدالله، گام دوم که می‌خواهد شروع شود با یک زن به پشتوانه ولیّ زمانش ادامه پیدا می‌کند و این گام دوم هم به پیروزی می‌رسد و ما امیدواریم.

مبلّغ عرصه بین الملل ضمن لزوم خوانش زنانه از بیانیه گام دوم، نقش آفرینی و هدایت گری جامعه به دست زنان را متوقف بر عَلَم شدن شأن و کرامت زن دانست و گفت: چرا زنان ما مورد حمله هجمه‌های دشمن قرار می‌گیرند؟ چون شاُن و کرامت آنها علم نشده. هویت زن اگر عَلم شود مطمئنا آن اتفاق خواهد افتاد که هدایت‌گری جامعه دست زنان می‌افتد.

وی در ادامه به نوع گفتمان امام راحل پرداخت و گفت: امام وقتی برای زن‌ها صحبت می‌کنند اصلا برای ایشان مهم نیست که این زن شاغل است یا شاغل نیست، خانه دار است یا خانه دار نیست، اصلا امام به این بُعد قضیه نگاه نمی‌کنند. امام با یک نگاه توحیدی بر زندگی زنان نظاره می‌کنند یعنی می‌گویند چه مادر باشی چه نباشی، ازدواج کرده باشی یا نکرده باشی، اینها اصلا مهم نیست آن چیزی که شما را به سمت آن هدف می برد و نزدیک به آن هدفتان می‌کند آن مهم است.

* زنان با تربیت صحیح می توانند اهداف و نقشه راه در بیانیه گام دوم را اجرایی کنند.

عضو کارگروه تدوین بسته های اخلاق خواهران با اشاره به نقش آفرینی زنان با تربیت صحیح این امر را در حیطه اختیارات زن دانست و گفت: زن قیّم واقعی در خانه، جامعه، محیط اجتماع است. زنان به عنوان تربیت کننده می‌توانند تمام اهداف و نقشه راهی را که حضرت آقا برای رسیدن به آن هدف عالی ترسیم کردند پای کار باشند و اجرایی بکنند. کما اینکه اگر ما دقت کنیم می‌بینیم آنهایی که دارند سبک زندگی ما را تغییر می‌دهند از مجرای رسانه، تهاجمات مختلف، خیلی جالب است که بر محور زنان می‌چرخد. یعنی آن دشمن هم تشخیص داده که چه کسی می‌تواند میدان گَردان باشد چون به هر حال بانوان هستند که گردانندگان اصلی سبک زندگی در خانه و جامعه هستند و در رسانه‌ها به دنبال تغییر فضای ذهنی این زنان هستند.

خانم شایسته خوی در پایان با اشاره به سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت همجواری دو واژه عادلانه و نقش مقدس مادری در بند 41 این سند را حاکی از نقش آفرینی زن دانست و گفت: و نقش آفرینی زن یکی در بحث عادلانه زندگی کردن و عادل پروری کردن است و اینها هم جز در غالب نقش مقدس مادری میسّر نیست. یعنی حضرت آقا گفتمان مادری را جزء لوازم مهم این سند الگوی اسلامی ایرانی می‌دانند.

 وی گفت: مهمترین نقش آفرینی که زنان در اجرایی شدن بیانیه گام دوم می‌توانند انجام دهند همین است که  گفتمان مادری در بین اعضای جامعه اعّم از مرد و زن جایگاه خودش را پیدا کند و حاوی ارزش و اهمیت بشود کما اینکه فرهنگ ایثار در گفتمان مادری، فرهنگ فداکاری در گفتمان مادری، فرهنگ انفاق و خیرخواهی و مهرورزی و این نکاتی که حضرت آقا در بیانیه اشاره می کنند در همین می‌تواند میسر شود.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118