تاریخ انتشار :
۱۳۹۸/۰۴/۰۲
حجة الاسلام و المسلمین صاحبقرانی نقش مبلغان دینی در تحقق تمدن اسلامی و اسلام اجتماعی را بیان کرد. وی با توجه به توصیههای مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم، به تشریح پیوست فعالیتهای اجتماعی و جهادی طلاب در قالب آموزش میدانی پرداخت.
مصاحبه اختصاصی: به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، حجت الاسلام و المسلمین صاحبقرانی گفت: طلاب عمدتا با نگاه بلند روحیه تبلیغ و ترویج اسلام ناب وارد حوزه علمیه میشوند، از سویی ما بعد از انقلاب اسلامی، به دنبال تحقق و احیای تمدن اسلامی هستیم. بنابراین طلبه میبایست معرفی اسلام ناب در قالب تمدنی به مسلمانان و مردم جهان را وظیفه خود بداند.
عضو کمیسیون تخصصی تبلیغ با اشاره به تفاوت طلاب بعد از انقلاب و طلاب دوران ستم شاهی، استکبار ستیزی امروز را نتیجه استکبارستیزی و اسلام اجتماعی و تمدنی امام راحل توصیف کرد و گفت: طلبهی بعد از انقلاب و به تعبیر مقام معظم رهبری طلبهی "عصر خمینی" باید با طلبه قبل از انقلاب فرق داشته باشد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در توضیح فعالیتهای تبلیغی طلاب گفت: طلاب در تبلیغ و منابر خود به تبیین آموزههای دین میپردازند که بیان صحیح این آموزهها میتواند به تدریج زمینه عملی شدن آنها را فراهم کند. اما نکته مهم این است که وقتی مسائل دینی مطرح شد، جامعه به یک مدل نیاز خواهد داشت. مردم نیاز به این دارند که طلاب را در کنار خودشان به عنوان الگو ببینند. به تعبیر دیگر، طلبه علاوه بر بیان دین، باید اقامه دین هم بکند.
وی نسبت به لزوم خدمات اجتماعی حوزویان و مبلغان دینی گفت: تبلیغ آموزههای دینی باید پیوست اجتماعی هم داشته باشد، اگر پیوست اجتماعی در تبلیغ نباشد، تبلیغ حداقلی دین انجام میشود. مقام معظم رهبری چند سال پیش تأکید کردند که بخشی از حوزه باید خدمات اجتماعی برای مردم داشته باشد. بنابراین یکی از فعالیت های مبلغان در فضای اجتماعی تشکیل یک جامعه کوچک نمونه اسلامی، به عنوان الگو و مدل است.
عضو کمیسیون تبلیغ شورای عالی در توصیف بیشتر این جامعه کوچک گفت: لازم است مردم بفهمند که طلبه با وجود نداشتن ابتدائیات زندگی در کنار آنهاست، در اقتصاد مقاومتی سهیم است، با آنان مواسات دارد و راهکار میدهد. اکنون کشور تهدید اقتصادی میشود. رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب و توصیههای چند سال اخیر با تعابیر مختلف مانند جنگ تمام عیار اقتصادی، آرایش نظامی دشمن و ضرورت اقتصاد مقاومتی به توصیف این فضا پرداختهاند. آنچه مردم را میتواند پای کار بیاورد فعالیت مبلغانی است که کار اجتماعی میکنند، یعنی مبلغانی که نگاه اجتماعی به دین دارند و بُعد اجتماعی دین را به کار میگیرند.
استاد حوزه علمیه مشهد برای فعالیتهای اجتماعی طلاب نقشی در ساختار حوزه علمیه نیز در نظر گرفت و گفت: باید به دانشآموز و دانشجویی که در روزهای اول وارد حوزه علمیه میشود، در کنار فعالیتهای علمی و تهذیبی، فعالیتهای اجتماعی را نیز یاد بدهیم. آموزش فعالیتهای اجتماعی در قالب کلاس نیست بلکه باید طلبه را میان زندگی مردم قرار داد و در میدان فعالیتهای اجتماعی و جهاد راه داد. در این صورت طلبهای که در آینده امام جماعت مسجد محله میشود میتواند برای مسائل اجتماعی مردم راهکار ارائه دهد و ظرفیتهای اجتماعی مردم را مدیریت کند.
عضو کمیسیون تخصصی تبلیغ شورای عالی حوزه علمیه خراسان این نکته را نیز متذکر شد: مسأله آموزش و فعالیتهای اجتماعی طلبه به این معنا نیست که طلبه خودش مستقیما همه کارها را انجام دهد، بلکه در بسیاری موارد باید راهنمایی و جهتدهی کند. اما طبیعتا امام جامعه باید با یک سری از مسائل جاری اجتماع آشنا باشد. وی نسبت به تحول حوزه علمیه گفت: تحول حوزه فقط به عوض کردن چند کتاب درسی نیست. خیلی از کتابهای درسی کنونی خوب است. برای تحول حوزه و تحقق اسلام تمدنی باید به سراغ این برویم که مسائل جامعه را محور درسهای خود، بخصوص دروس سطوح عالی و خارج قرار دهیم. طلبه وقتی دغدغه دین و فرهنگ مردم را پیدا کند و با آنان مواسات داشته باشد محبوب آنان شده و میتواند تأثیرگذار باشد.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |