سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۰
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۸/۰۴/۲۳

جایگاه آستان قدس رضوی در رشد معنویت جامعه در گام دوم انقلاب

به مناسبت ولادت حضرت رضا علیه السلام حجت الاسلام گنابادی نژاد در راستای رشد معنویت جامعه، تمرکز آستان قدس رضوی را بر مسأله زائر و زیارت دانست و از تهیه سند «ارتقای فرهنگی معنوی زائر از مبدأ تا مبدأ» خبر داد.

مصاحبه اختصاصی؛ به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، حجت‌الاسلام و المسلمین گنابادی‌نژاد نقش فرهنگی و معنوی آستان قدس را از دو منظر قابل توجه دانست. به گفته وی منظر اول خود حرم مطهر و بارگاه منور رضوی است که می‌تواند به عنوان پایگاه اصلی و مرجع اصلی سازندگی معنوی و روحی در جامعه تاثیرگذار باشد. اما منظر دوم نقش آستان قدس به عنوان یک نهاد فرهنگی است که وظیفه و مسئولیت دارد در حوزه فرهنگ و اندیشه رضوی نقش‌آفرینی داشته باشد.

تمرکز اصلی نهاد فرهنگی آستان قدس بر مسأله زائر و زیارت

حجت الاسلام و المسلمین گنابادی نژاد با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری به تولیت آستان قدس رضوی بر انجام کار فرهنگی برای زائران، به توصیه‌ای از مقام معظم رهبری اشاره کرد که تولیت محترم به حضرت آقا گفتند جمعیت زوار مشهد را حدود سی میلیون نفر در سال برآورد می‌کنند. مقام معظم رهبری فرمودند حد اقل برای پنج میلیون از آنان باید کار فرهنگی کنید که وقتی به زیارت می‌آیند سازندگی روحی و دست پر داشته باشند. باید با آثار و برکات ماندگاری از حرم بیرون آمده و به شهر و موطن خود بازگردند.

رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی در مسأله زائر و زیارت دو نکته را ضروری دانست و در تبیین نکته اول گفت: باید کمّ و کیف ظرفیت‌هایمان در حرم را ارتقا دهیم. قشرهای مختلف و مخاطبان متنوع از اقالیم گوناگون به حرم می‌آیند. باید برای سلیقه‌ی مختلف برنامه های مناسبی داشته باشیم. البته باید توجه داشت که خدمات کنونی در حرم اصلا با گذشته قابل مقایسه نیست و ضمن احترام به تلاش‌های گذشته، این خدمات هنوز نیاز به ارتقا و تحول جدی دارد.

تدوین سند «ارتقای فرهنگی معنوی زائر از مبدأ تا مبدأ» در مسیر گسترش مفهوم زیارت

وی نکته بعدی در مسأله زائر و زیارت را گسترش مفهوم زیارت از محدوده حرم به تمام سفر زیارتی دانست و تاکید کرد: زائر فقط زائر حرم نیست. به تعبیر برخی، زائر هنگامی که از خانه بیرون می‌آید تا وقتی که به آن برمی‌گردد زائر است. از این رو برای اولین بار سازمان فرهنگی آستان قدس با همکاری معاونت زیارت استانداری سند «ارتقای فرهنگی معنوی زائر از مبدأ تا مبدأ» را تهیه کرده که کلیات آن در شورای فرهنگ عمومی به تصویب رسیده است. این طرح حائز دو نکته است؛ یکی اینکه نیازهای زائر را در بیرون از حرم دیده‌ایم. نکته دیگر آنکه اجرای این طرح مسئولیتی برای تمام دستگاه ها و بخش‌های مختلف است که می‌بایست با یکدیگر همکاری داشته باشند. به نظر می‌رسد در این صورت بتوانیم ترجمانی از صفت عالم آل محمد(علیهم السلام) بشویم.

سه راهبرد الگوسازی، کادرسازی و شبکه سازی برای جریان سازی

رئیس کمیسیون تبلیغ شورای عالی حوزه علمیه خراسان در ادامه صحبت های خود مهم‌ترین اقدام آستان قدس رضوی در راستای تقویت و رشد اخلاق و معنویت جامعه را تنظیم نقشه راه دانست و گفت: سه راهبرد و یک نتیجه معین برای این نقشه در نظر گرفته شده است. سه راهبرد عبارت است از: الگوسازی، کادرسازی و شبکه‌سازی. نتیجه و حاصل کار باید جریان‌سازی باشد. در این نقشه، اولویت‌های حوزه فرهنگ چنین است: محوریت ولایت و اسلام ناب، فرهنگ و سیره رضوی، مسأله زائر و زیارت، سبک زندگی و مسأله انقلاب اسلامی. با پیشبرد این نقشه امید آن می‌رود که آستان قدس بتواند یکی از نقش آفرینان اصلی تحقق تمدن نوین اسلامی باشد.

کد خبر: 2555

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118