تاریخ انتشار :
۱۳۹۸/۰۹/۰۲
حجتالاسلاموالمسلمین فرزانه در جلسه عمومی اخلاق طلاب مدرسه علمیه امام محمدباقر ع مشهد با اشاره به لزوم آموزشهای اخلاقی برای تقویت اراده گفت: هدف آموزشهای اخلاقی تقویت اراده انسان است؛ تا سر دوراهیهای حق و باطل قدرت انتخاب حق را و پشت کردن به باطل را داشته باشد.
به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، حجتالاسلاموالمسلمین فرزانه در مراسم درس اخلاق مدرسه علمیه امام محمدباقر علیه السلام بابیان اینکه انسان بهترین مخلوقات عالم است، گفت: بیشترین سرمایهگذاری را پروردگار در خدمت انسان نموده است. لقد خلقنا الانسان فی احسن تقویم. احسن تقویم بهترین مایهها، بهترین استعدادها، بهترین نهفتهها. لذا همین عالم در جهت منافع این موجود خلقشده است.
وی سه عامل امنیت، آزادی و تربیت را برای به فعلیت رسیدن استعدادهای نهفته لازم دانست و گفت: انسان، در فضای بندگی است که موفق میشود همه استعدادهای نهفتهاش را از قوه به فعلیت برساند. استعدادهای نهفته در انسان حدومرز ندارد؛ مخصوصاً در بُعد معنوی. تا کجا انسان میتواند رشد کند؟ تا کجا ندارد. این استعدادها را فضای خاصی لازم است که از قوه به فعلیت برساند. یکی امنیت، یکی آزادی، و یکی تربیت یا پرورش.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان بابیان اینکه در انسان غرایزی است که مرز نشناسند و از سویی موتور فعالیت ما هستند خاطرنشان کرد: راه پیشنهادی در اسلام این است که اولاً: غرایزت را بشناس. نسبت به چه چیزی علاقه داری؟ جسمت و روحت نسبت به چه چیزی علاقه دارد؟ فطرتت چه چیز میخواهد و طبیعتت چه چیز میخواهد. ثانیاً: به آنها بیاعتنایی نکن. هرکدام را بهاندازه و بهموقع اشباع کن.
حجتالاسلاموالمسلمین فرزانه نقش فضائل اخلاقی را آموزش خواستههای مادی و غرایز دانست و گفت: نقش فضائل اخلاقی، شناخت، کنترل و اشباع این غرایز است. یعنی اگر اخلاق نباشد کنترل وجود ندارد.
وی با اشاره به خاطرهای از مقام معظم رهبری قبل از انقلاب مبنی بر ضرورت استاد اخلاق برای طلاب عنوان کرد: حضرت آقا یک روز ما را جمع کردند و گفتند: برایتان استاد اخلاق در نظر گرفتم. بعد توجیه ایشان این بود که شما همهتان بچه روستا هستید به لحاظ استعداد و هوش و سلامت برخورداری خوبی دارید اما شما یک کوله باری از محرومیت همراه دارید و وارد حوزه شدید. یعنی شما خواستههایی داشتید که از آن محروم بودید. حال که وارد شهر شدید برای کسب علم، همانطور که علم میآموزید، باید آموزشهای اخلاقی را هم ببینید چون اگر علم پیدا کردید و یاد گرفتید و آموزشهای اخلاقی نداشتید، آن محرومیتهایی که در شما هست به عقده تبدیل خواهد شد و تا بهجایی برسید عقدهگشایی را شروع خواهید کرد.
امامجمعه موقت مشهد ادامه داد: وقتی آدم به چیزی رسید و به لحاظ اخلاقی تربیت نشد، فاتحه خوانده میشود و عقدهها میآید منفجر میشود.
وی با اشاره به لزوم آموزشهای اخلاقی برای تقویت اراده عنوان کرد: هدف آموزشهای اخلاقی تقویت اراده انسان است. دقت کنید این فلسفه اخلاق است. اراده انسان قوی میشود تا سر دوراهیهای حق و باطل قدرت انتخاب حق را و پشت کردن به باطل را داشته باشد. اراده این است که ما قدرت انتخاب را داریم. آنکه گویی این کنم یا آن کنمخود دلیل اختیار است ای صنم.
حجتالاسلاموالمسلمین فرزانه با اشاره به اراده قوی در حادثه کربلا بیان کرد: جملهای از حضرت ولیعصر عج نسبت به امام حسین علیه السلام نقلشده است که میفرمایند: عجبت من صبرک ملائکت السماء. از این مقاومت تو، از این ایستادگی تو، از این اراده تو، فرشتگان آسمان بهت زده شده اند. کربلا یکی از خصوصیاتش اراده قوی است.
وی اظهار کرد: به رهبر انقلاب نگاه کنید چطور در مقابل آمریکا ایستاده است. آمریکاست، بزرگترین مرکز علمی دنیاست، بزرگترین تکنولوژی دنیاست، پنچه هایش را در تمام دنیا فرو برده و هر جایی به چیزی چنگ انداخته است. اروپا اسیرش است. این انسان چجوری وایستاده و چجوری نتیجه می گیرد. جوابش از کجاست؟ اراده های قوی [که] در جنگ نتیجه گرفت، در انقلاب همینطور.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان در پایان گفت: تسلیم خواستههای حیوانی نشوید. باید در مرز بر خواستههایتان بایستید. آن روحانی در تاریخ موفق بوده که چنین خاصیتی دارد که به لحاظ اخلاقی درجهیک بوده است.
کد خبر: 2598
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |