تاریخ انتشار :
۱۳۹۸/۱۰/۱۱
حجت الاسلام و المسلمین فرزانه در جمع طلاب مرکز تخصصی امام سجاد ع مشهد گفت: فکرنکنید که مشکلات کمتر خواهد شد؛ جوم به دین هجوم به اسلام سخت تر خواهد شد، چون هرچه دشمن بیشتر احساس خطر کند وحشیانه تر جلو می آید.
به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، حجت الاسلام والمسلمین محمد باقر فرزانه در بازدید از مرکز تخصصی امام سجاد ع در جمع طلاب این مرکز با استناد به آیه 35 سوره احزاب که می فرماید: «إِنَّ الْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِينَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِينَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِينَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِينَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِينَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِينَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِينَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاكِرِينَ اللَّهَ كَثِيرًا وَالذَّاكِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا» حرکت تعالی انسان در این جهان را پله کانی دانست که دارای ده پله کان و به صورت صعودی است که هر یک مترتب بر حرکت قبل است.
وی ضمن اشاره به اشتراک آیه برای زنان و مردان نهایت این آیه را توجه به خدا دانست و گفت: پله ی آخر این ده پله، حالت توجه به خدا است یعنی نُه پله باید تمام کند انسان تا بتواند وارد به پله دهم بشود پس نقطه کمال انسان حالت توجه به خداست.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان نماز را یکی از طرق حالت توجه به خدا دانست و گفت: نماز آن چیزی است که در انسان حالت توجه ایجاد می کند، «اقم الصلاه لذکری» نماز بخوان برای چه چیز؟ برای حالت توجه. این همه توجه معصومین و اولیای خداوند به نماز، به ذکر، چیز معنا داری است.
وی شب قدر را اوج حالت توجه انسان دانست و گفت: شب قدر هرکسی حالت توجه اوست. آن شب قدر طولانی هم از اول شب تا آخر شب که شب قدر نیستند. شب قدر یک لحظه است همان لحظه حالت توجه است.
امام جمعه موقت مشهد در ادامه به آثار حالت توجه پرداخت و انتخاب راه حق سخت و پرمشقت در سر دورراهی های حق و باطل را یکی از آثار حالت توجه انسان برشمرد و گفت: اگر در انسان حالت توجه بود درنگ نمی کند بلا فاصله همان راه حق سخت و درست را انتخاب می کند.
ایشان داستان حضرت یوسف را یکی از مثال های روشن این مسیر دانست و گفت: سر دوراهی است، او [زلیخا] می گوید: هیت لک، بعد یوسف در جواب چه می گوید: معاذ الله، حالت توجه به خداوند این است.
وی در ادامه تقویت اراده در سر دوراهی ها را ناشی از حاکمیت اخلاق در فرد دانست و گفت: فلسفه اخلاق در اسلام، یک چیز است؛ تقویت اراده، محکم شدن اراده انسان وگرنه سر دوراهی ها اگر اراده آدم قوی بود آدم خوب تصمیم می گیرد ولذا یوسف خوب تصمیم گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین فرزانه اهمیت غلبه هوای نفس بعد از پیروزی انقلاب، را مهمتر از قبل انقلاب برشمرد و به نقل گفتاری از رهبر انقلاب پرداخت و گفت: ایشان فرمودند: آن مقداری که هوای نفس، تمایلات نفسانی بعد از انقلاب از ما روحانیت شکار کرد و کشت، قبل از انقلاب شیطان موفق نشد آنقدر بکشد.
وی گفت: قبل از انقلاب ما با شیطان روبرو بودیم؛ با شاه با رضا خان. بعد از انقلاب شاهی نبود، با باتمایلات نفسانی روبرو هستیم.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان سختی شکنجه های قبل از انقلاب را نیز مهم دانست و گفت: در محضر مقام معظم رهبری سوال کردم: یک چیزی را من دیدم خیلی برایم عجیب بود، چندین نفر آدم باسواد واقعا قوی، که در زندان به آنها حالت جنون دست داده بود. مقام معظم رهبری فرمودند: من هم دیدم اما میدانید رازش چیست؟ گفتم: نه. فرمودند: اینها کسانی بودند که عشق و ایمان مبارزه در آنها برافروخته شده بود اما فکر سختی هایش را نکرده بودند.
وی در ادامه گفت: آنها وقتی با سختی ها روبرو شدند نه می توانستند تسلیم شوند، چون ایمانشان اجازه نمی داد و نه فرصت توجیهش را داشتند.
امام جمعه موقت مشهد یکی دیگر از آثار ذکر را روشن شدن دل برشمرد و گفت: در نهج البلاغه از قول امیرالمومنین (ع) است که می فرمایند: «ان الله جعل الذکر جلاء للقلوب» چیزی که دل را روشن می کند دل را منور می کند دل را نورانی می کند آن ذکر است چیزی غیر از ذکر این هنر را ندارد.
وی سومین آثار ذکر را ایجاد حالت واقع بینی یا حکمت در انسان بیان کرد و گفت: وقتی که حالت ذکر برای انسان پیش آمد؛ هر چیزی در شکل واقعی خودش برای انسان ظاهر می شود، انسان آن را در شکل واقعی خودش می بیند.
ایشان چهارمین آثار ذکر را نجات از سهمگین ترین وسوسه های خناس ها و نیز باتلاق ها برشمرد و گفت: «ان الذین اتقوا اذا مسهم طائف من الشیطان تذکروا» تا شیطان به آنها حمله می کند چراغ روشن می شود. چراغ حالت توجه، اگر این حالت نباشد چیزی روشن نمی شود.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان سخت تر شدن شرایط امروز جامعه را مقدمات ظهور بیان کرد و گفت: دقت کنید شما برای آینده این دین هستید. فکرنکنید که مشکلات کمتر خواهد شد، هجوم به دین؛ هجوم به اسلام سخت تر خواهد شد، چون هرچه دشمن بیشتر احساس خطر کند ؛ وحشیانه تر می آید جلو و ما هرچه به ظهور نزدیکتر می شویم آنها ستم خود شان را – چه میکنند- زیادتر می کنند هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی.
وی آمادگی در مشکلات اقتصادی امروز را نوید ناامیدی نهایی دشمن در آینده برشمرد و گفت: اگر امروز می بینید رهبری می فرمایند به این زودیها تحریم برداشته نمی شود معنایش این است که دشمن به این راحتی تسلیم نمی شود، ناامید نمی شود، بلاخره تسلیم خواهد شد. شک نکنید سختی خودش را دارد مشکل خودش را دارد، شما برای آن روزهستید، شما برای آن روز آماده می شوید، مواظب باشید. لذا اخلاق و مسائل معنوی برای شما مسئله درجه یک باشد، تا کم نیارید.
حجت الاسلام والمسلمین فرزانه در انتها قدرت امروز ایران را قدرت اسلام دانست و گفت: من اصلا فکر چنین روزی را نمیکردم که بعد از چهل سال ایران چنین قدرتی بشود.
وی گفت: یک عده جوان متدین لبنانی با یک سید با یک طلبه در دنیا، دنیا را تکان دادند چند بار هم حمله کردند شکست خوردند، آمریکا بود اسرائیل نبود،ظاهرش اسرائیل بود، اینها هست اینها کم نمی شود توجه کنید، روز به روز بیشتر می شود، [وضعیت] بهتر می شود اما در عین حال دشمن قوی تر می شود، قوی تر یعنی وحشی تر می شود تعبیر درست می گوید وحشی گری می کند هر کاری بتواند می کند. نه ایران امروز ایران 40 سال قبل است نه آمریکا امروز آمریکا 40سال قبل است،40سال قبل خیلی قوی تر بود. ایران 40سال قبل چی داشت من یادم هست هیچ نداشت.
کد خبر: 2625
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |