سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۰
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۸/۱۰/۲۹

در نشست هم اندیشی حوزه و آینده مطرح شد: اولویت در مجاورت اجتماعی؛ جوانان تشکل ساز.

در نشست کمیسیون های تخصصی شورای عالی با موضوع «مجاورت اجتماعی» حوزه های علمیه مطرح شد؛ مأموریت اساسی حوزه های علمیه تدوین نرم افزار دولت هاست.

به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، حجت الاسلام و المسلمین شعبان زاده در نشست تخصصی کمیسیون های شورای عالی حوزه علمیه خراسان با موضوع «مجاورت اجتماعی»، با اشاره به دو مرحله انزوا و حضور حوزه های علمیه در تاریخ، مرحله حضور حوزه ها را نتیجه انقلاب دانست و افزود: در نظام مسائلِ دوران حضور حوزه علمیه، کارکردها و انتظاراتی که مردم از ما دارند، با حوزه علمیه قبل از دوران حضور متفاوت است.

وی در جریان انقلاب تئوری جدایی دین از سیاست را از نگرانی های امام راحل دانست و گفت: امام از دو تئوری بسیار نگران بود؛ تئوری اول که به قبل از انقلاب برمی‌گشت؛ تئوری جدائی دین از سیاست بود، تئوری دوم که به پس از وقوع انقلاب برمی‌گشت، تز جدائی مردم از سیاست بود.

دبیر تشکل فراگیر تبلیغ گروهی طلاب قم، هویت اجتماعی حوزه های علمیه را از ثمرات انقلاب امام خمینی ره دانست و گفت: بین ما رایج است که هویت حوزه علمیه بر پایه علم و معنویت استوار است، اما حضرت امام نقش هویت اجتماعی را در مأموریت حوزه احیا کرد.

حجت الاسلام و المسلمین شعبان زاده با طرح دو سوال از جایگاه هویت اجتماعی در دستگاه تفقه و در نظام تعلیم و تربیت علت عقب افتادن حوزه های علمیه از تحولات روز را تفاوت در نظام مسائل حوزه های علمیه برشمرد و گفت: امام هویت اجتماعی حوزه علمیه را خوب درک کرد، برای تحقق این هویت، نظام سازی کرد. در این فرایند حوزه علمیه که قرار بود پشتیبان و ناصح باشد، نتوانست امام را همراهی کند؛ از تحولات عقب افتاد؛ لذا از مرجعیت اجتماعی اش به شدت دور شد.

وی کمرنگ شدن اثر حوزه های علمیه در جامعه را فاصله گیری از مردم بیان کرد و افزود: مردم اثر حضور ما را در جامعه نمی بینند. چرا نمی بینند؟ چون ما در فرض حاکمیت نتوانستیم به نظامات که در یک حاکمیت جریان دارد نظام سازی کنیم.

وی افزود: ریشه‌ها به تفسیر ناقص از هویت در حوزه بر می گردد. وقتی هویت در نظامات بخواهد امتداد پیدا کند، باید خودش را در نظام تعلیم تربیت، در نظام پژوهش، در نظام فرهنگ و تبلیغ و در نظام مدیریت نشان دهد.

مسئول اداره سیاست گذاری در شورای سیاست گذاری حوزه های علمیه خواهران به ترجمه و معنای مجاورت اجتماعی حوزه های علمیه پرداخت و گفت: یک وقتی می گویم مجاورت برای درک مسائل و نیازهای مردم است تا این مسائل و نیازها بیاید در حوزه پاسخ پیدا بکند، یک وقت هم مجاورت برای این است که ما می خواهیم خوب با مردم همدردی، همراهی و همدلی کنیم و نیازهای روحی، اخلاقی آنها را پاسخ بدهیم، و یک وقت مجاورت برای این است که شما می خواهید اسلام را گسترش بدهید.

وی نقش مجاورت اجتماعی در گسترش اسلام را از طریق حکومت عدل و عدالت اجتماعی دانست و افزود: حکومت عدل همان دولت سازی است که رهبری در گام سوم فرمودند، که ما باید به آن برسیم. ما انقلاب کردیم، نظام سازی کرده ایم دولت سازی  نکرده ایم. اگر حوزه علمیه بخواهد مجاورت اجتماعی موثر داشته باشد باید برای دولت سازی و نقش خودش در دولت سازی یک راهی پیدا کند، سهم خودش را خوب تبیین کند.

حجت الاسلام و المسلمین شعبان زاده در فرایند دولت سازی مأموریت اساسی حوزه های علمیه را تدوین نرم افزار دولت ها، برشمرد و افزود: مقوله پبشرفت مقوله50 سال آینده ما است. حوزه علمیه اگر خودش را هماهنگ نکند با مقوله پیشرفت مجددا 50 سال از انقلاب و همراهی با انقلاب عقب مانده است. مبدا پیشرفت به فرموده آقا علم است، نوآوری علمی که نیاز ما است. برای پیشرفت دو رکن دارد: یک رکن قوت علمی است رکن دوم جرأت علمی است.

وی تفقه در حوزه های علمیه را نیازمند تکامل دانست و گفت: اگر به موازات اینکه هویت اجتماعی در حوزه دارد تقویت می شود دستگاه  تفقه خودش را هماهنگ نکند با این هویت، دستگاهی که می خواهد به نظام مسائل مردم پاسخ بدهد ناکارآمد است.

دبیر تشکل فراگیر تبلیغ گروهی طلاب قم، در انتها شکل گیری آینده مسیر انقلاب را به دست جوان های مومن انقلابی دانست و گفت: در بیانیه گام دوم آقا می فرمایند: جوان مومن  انقلابی کاردان به عنوان حلقه های میانی و واسط باید در قالب تشکل ها بیاید بارِ مانده در مسیر انقلاب را بر دوش بکشد یعنی آقا دارد هسته اصلی شکل گیری دولت اسلامی را از طریق حلقه های میانی شکل می دهد این یک برنامه راهبردی است.

وی گفت: در این حلقه های میانی اولویت در مجاورت اجتماعی باید جوانان تشکل ساز جوانان حزب مومن اللهی باشند باز از بین جوانان اولویت از کجا است؟ در مدارس علمیه. طلبه های حزب اللهی حوزه های علمیه نباید در حاشیه باشند. نهاد مدیریت حوزه نیازمند جوانسازی است ازجنس حزب الله این است.

کد خبر: 2633

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118