تاریخ انتشار :
۱۳۹۸/۱۱/۰۳
عضو هئيت علمي دانشگاه باقرالعلوم گفت: حوزه علمیه می تواند همان طور در کنار وظایف علمی که بر عهده دارد، با توجه به نیازهای امروز جامعه به نظام اسلامی خدمت کند، زیرا حوزه می تواند به خاطر علم و تفکر و اندیشه اسلامی در خدمت جامعه باشد.
به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی حجت الاسلام و المسلمين محسن الويري، عضو هئيت علمي دانشگاه باقرالعلوم، در نشست تخصص گرايي در علوم حوزوي با موضوع آسيب ها و فرصت هاکه توسط دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان در مشهد برگزار شد، درباره معیار وحدت علم گفت: در علم مسئله ای را که بخواهیم حل کنیم ، در همان مسئله می مانیم ، گاهی مسئله ای مطرح می شود ، که یک علم نمی تواند پاسخگو باشد و بحث چند رشته ای مطرح می شود.
وی ادامه داد: در حوزه های علمیه باید به مسائل به عنوان فرضیه نگاه کنیم، درباره دروس رایج حوزه یک تلقی وجود دارد و آن این است که حوزه فقط می تواند به فقه بپردازد، طلبه ، عالم و مرجع تربیت کند.
وی افزود: حوزه علمیه به خاطر تفکر اسلامی، باید به علومی بپردازد در خدمت جامعه باشد، در حال حاضر علم در خدمت جامعه دو معنی دارد؛ فقه نهادی و رسمی و دیگری غیر نهادی.
وی در توضیح این مطلب ادامه داد: حوزه های علمیه و طلاب در فقه غیر نهادی به مسائل جامعه حساس باشند، به مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی فکر کنند و برای مسائل آنها راهکار تعریف کنند.
حجت الاسلام و المسلمین الویری درباره ارتباط حوزه های علمیه و نظام اسلامی گفت: حوزه علمیه می تواند همان طور در کنار وظایف علمی که بر عهده دارد با توجه به نیازهای امروز جامعه به نظام اسلامی خدمت کند، زیرا حوزه می تواند به خاطر علم و تفکر و اندیشه اسلامی در خدمت جامعه باشد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه های علمیه توجه به علوم و مطالعه بین رشته ای نیاز داریم ، افزود: توجه به اقتضائات بین رشته ای لازم است ، زیرا آن قسمت هایی که نیازهست از ظرفیت مطالعه میان رشته ای حوزه استفاده کنیم کم است .
وی با بیان اینکه در دانش میان رشته ای قرار از ترکیب دو علم دانش جدیدی ایجاد شود، افزود: در میان رشته ای اصالت هر دو دانش حفظ می شود، و علم جدید ایجاد می شودمانند؛ فقه ارتباطات ، فقه دولت ، فقه اقتصاد.
کد خبر: 2639
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |