سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۰
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۸/۱۲/۱۴

عضو کمیسیون تبلیغ شورای عالی: وظایف مبلغان دینی در فرایند پدافند زیستی، و مبارزه با کرونا؛ ایجاد رشد عقلانی و ارتقای دانش و بینش جامعه اسلامی ...

حجت الاسلام والمسلمین حسینی زهان وظایف مبلغان دینی در فرایند پدافند زیستی را ایجاد رشد عقلانی و ارتقای دانش و بینش جامعه اسلامی بیان کرد.

به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی در #مصاحبه_اختصاصی با حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسینی زهان، عضو کمیسیون تبلیغ شورای عالی، وظایف مبلغان در پی شیوع ویروس کرونا تبیین شد که در پی می‌آید:

نظر به وظیفه مبلغان دینی به تحکیم مبانی اعتقادی مردم و صیانت جامعه از ناهنجاری و آلودگی‌ها در مواجهه با بلایای طبیعی و از سویی تهاجم گسترده دشمن علیه باورها و اعتقادات در ارتباط با نقش مبلغان دین در این عرصه توضیح بفرمایید؟

ضمن عرض سلام و ادب و احترام خدمت جنابعالی؛ بنظرمن نقش اول مبلغان دین در این عرصه شناخت دقیق از موقعیت و شرایط زمانی و درک عمیق از خطرات تهدیدکننده جامعه دینی و تلاش خستگی‌ناپذیر و پیوسته و همه‌جانبه برای ارتقاء سطح رشد عقلانی جامعه و تقویت بنیان‌های روانی مردم در مسیر حفظ بهداشت فردی و اجتماعی، و کم کردن آلام جسمی و روحی بیماران و خانواده‌های وابسته ایشان است.

مبلغان دین می‌توانند با ارائه مستندات دقیق پزشکی و علمی متناسب با سطح دانش، سن و سال و موقعیت مخاطبان؛ وظایف فردی و اجتماعی مخاطبان را در مسیر پدافند غیرعامل در برابر حملات بیولوژیک تروریسم دولتی برای جوامع بشری به‌درستی تبیین کنند. همچنین می‌توانند به شبهات تولیدی دشمن در راستای تضعیف روحیه جامعه دینی در فضای مجازی به قوت پاسخ دهند.

شایسته‌ی جامعه‌ی شیعی نیست که برخی افراد کم‌سواد به‌ظاهر هیئتی و مذهبی، به دلیل عدم شناخت دقیق اولویت‌های مناسک دینی و امور مستحبی، با نادیده گرفتن حقایق علمی در رابطه با بیماری‌های واگیردار،  نسبت به کم‌رنگ شدن شور و شوق مردم به زیارت اماکن مقدسه و شرکت در نماز جماعت و یا نماز جمعه و یا جلسات دعا و توسل و عدم تردد مردم در محل‌های مشکوک به آلودگی، رفتارهای هیجانی غیرعقلانی مثل بوسیدن درب زیارتگاه و لیس زدن به ضریح را در معرض دید جهانیان قرار دهند. قطعاً این موضع‌گیری‌های منفی و یا رفتارهای هیجانی غیرعقلانی، دست‌آویزی برای منافقین و دشمنان قسم‌خورده‌ی جامعه شیعی خواهد شد، تا در فضای مجازی با تمسخر، تحقیر و توهین و افترا، حمله جدیدی علیه جامعه‌ی شیعی داشته باشند.

البته همه بر این موضوع واقفیم که جامعه دینی ایران اسلامی از بزرگ و کوچک، پیر و جوان، زن و مردشان به لطف الهی و در پرتو دانش و علم از آگاهی بالایی برخوردارند و برخی پیام‌ها و کلیپ‌های منتشرشده در سطح فضای مجازی را رفتار افرادی جاهل متجاهر، تلقی می‌نمایند که به‌قصد خودنمایی و جلب‌توجه این‌گونه رفتارهای احساسی و غیرعقلانی را انجام داده‌اند و هرگز به‌کل جامعه دین‌داران تعمیم نمی‌دهند، ولی نقش و سهم مبلغان دینی در این زمان بسیار سنگین است.

مبلغان دینی درراستای تحقق رسالت انبیای الهی که بنا به فرمایش مولای متقیان امام علی علیه السلام  ایجاد رشد عقلانی و ارتقای دانش و بینش جامعه دینی بوده است، باید رشد عقلانیت را در جامعه تحقق بخشند.

سیاست مبلغان و نهادهای تبلیغی و دینی در نهضت خدمت‌رسانی بهداشت و مقابله با ویروس کرونا چه باید باشد؟

پاسخ روشن و کوتاه این سؤال این است که مبلغان دینی می‌توانند در کنار ادارات، سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی و نهادهای خصوصی و مردم، نهادهای بهداشتی و درمانی، در فرایند «پدافند زیستی» به‌صورت جهادی حضور جدی و مؤثری داشته باشند.  

«پدافند زیستی» یعنی مجموعه اقدامات؛ شامل رصد و پایش تهدیدات زیستی و هشدار سریع، آشکارسازی و تشخیص، تریاژ، تخلیه و درمان، بهداشت و پیشگیری، قرنطینه و محدودسازی، بازیابی و حذف منابع آلوده، بازتوانی و بازسازی، مدیریت افکار عمومی.

مبلغان دینی، امامان جمعه، امامان جماعت مساجد، پیشکسوتان هیئت‌های مذهبی، مربیان جلسات قرآنی و مذهبی، مدیران نهادهای مذهبی دارای امکانات مانند آستان قدس رضوی و اهل‌قلم و اصحاب روزنامه‌ها و رسانه‌های گسترده اجتماعی مثل صداوسیمای جمهوری اسلامی و همه نهادهای مردمی و کنشگران اجتماعی، می‌توانند نقش بسیار مؤثری در ارتقاء جایگاه کشور در سطح بازدارندگی ملی، کاهش آسیب‌پذیری‌ها، تداوم چرخه خدمات حیاتی و ضروری زیرساخت‌ها، ارتقاء فرهنگ و امنیت روانی-اجتماعی و مدیریت بحران در برابر هرگونه تهدید ناشی از «تهدیدات زیستی» ایفا کنند.

رسالت این گروه از جامعه دینی و مذهبی این است که با همکاری سازمان‌های مأمور مثل سازمان پدافند غیرعامل کشور؛ سازوکار لازم را در مسیر به‌کارگیری، هدایت و ارتقای ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور نسبت به شناسایی و برآورد تهدیدات زیستی، پیشگری و دفاع هدفمند و مؤثر درزمینهٔ پیشگیری از گسترش آلودگی‌های زیستی در حوزه‌های مختلف انسانی، که به‌طور عام سلامت انسان را به‌عنوان ارزشمندترین دارایی و به‌طور خاص کشور را در حوزه‌های مرتبط با چالش و بحران‌های اقتصادی و امنیتی و روحی و روانی مواجه می‌نماید، پیش‌بینی و اقدامات مؤثری داشته باشند.

قطعاً این نقش‌آفرینی طلاب و مبلغان دینی، موجب تقویت روحیه پزشکان و پرستاران و متصدیان  سازمانی و رسمی و دولتی و خصوصی فعال در برابر تهدیدات زیستی است و سهم مهمی در کاهش آلام  عموم آسیب دیدگان و خانواده‌های آنان دارد و از سویی دیگر تأکید بر آموزه‌های دینی و تقویت باورهای مذهبی افراد مبتلا به بیماری‌های سخت می‌تواند اراده ایشان را در مسیر شکست بیماری استوارتر کند.

کد خبر:2692

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118