تاریخ انتشار :
۱۳۹۹/۰۳/۱۳
آیت الله مجتهد شبستری عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد حوزه: یکی از اصلیترین آرمانهای اصلی بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری در پیروزی انقلاب اسلامی، صدور فرهنگ اسلامی به سراسر جهان بود.
آیت الله مجتهد شبستری: تربیت طلاب متین، موجه و مسلط به علوم روز، نیاز آینده جامعه اسلامی است
علما باید بر مبنای سخن گوهربار امام صادق(ع) مسلط به علوم زمانه خود باشند تا بتوانند به شبهات پاسخ دهند و ابهامات را برای جامعه اسلامی رفع کنند. آگاهی به نیازهای روز و توجه به همراهی با پیشرفتهای جامعه همه و همه از نیازهایی است که حوزههای علمیه باید اهتمام کافی بدان داشته باشند؛ در غیر این صورت، انتظار تحول در جامعه اسلامی غیرواقعی است.
انقلاب اسلامی و گسترش آرمانهای اسلامی در جهان
آیتالله محسن مجتهد شبستری، عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد حوزه با بیان اینکه انقلاب اسلامی منجر به گسترش آرمانهای اسلامی در دنیا شد گفت: یکی از اصلیترین آرمانهای اصلی بنیانگذار انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری در پیروزی انقلاب اسلامی، صدور فرهنگ اسلامی به سراسر جهان بود، آنچه در مسیر چهل ساله بعد از انقلاب اسلامی میتوان با صراحت عنوان نمود آن است که این مهم و خواستۀ بزرگ به فضل الهی تا حدودی به منصه ظهور رسیده و آرمانهای عدالتخواهی و مبارزه با ظلم، جهل و جور کافران به اقصی نقاط عالم و در دل و قلب آزادگان دنیا رفته است.
بیداری اسلامی ماحصل جوشش انقلاب اسلامی ایران است
وی دراینباره افزود: آنچه در سالهای گذشته با عنوان بیداری اسلامی موجب خروش، جنبش و حرکتهایی در میان ملتهای مسلمان و غیرمسلمانی که سالها زیر یوغ بندگی و اسارت استعمارگران بودند، دیده شد را میتوان ماحصل صدور آرمانهای آزادیخواهانه انقلاب اسلامی عنوان نمود. پایداری انقلاب اسلامی بر موازین الهی و آسمانی خود و تحقق پیروزیهای بیشماری در برابر دشمنان منجر به بیدار شدن ملتها از خواب غفلت شد، بهاینمعنا که ملتهای مسلمان و غیرمسلمانی که دههها تحت اسارت و سلطه امپریالیسم جهانی بودند دست به اعتراض زده و خواهان رسیدن بهحق مشروع خود که همان آزادی و استقلال است شدند.
اسارت بیگانه بخش جدانشدنی از ملتهای مظلوم دنیا شده بود
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: پیروزی انقلاب اسلامی منجر به بیداری ملتهایی شد که تا چندی پیش بر اثر تأثیرگذاری رسانههای گمراه امپریالیستی از واقعیت دنیای موجود بیخبر بودند و اسارت را بخش جداییناپذیر از زندگی خود میدانستند، ازاینرو انقلاب اسلامی منجر به آگاهی بخشی نسبی به مردم جهان شد. الگوی انقلاب اسلامی باعث شد تا بسیاری از ملتها راه مردم ایران را ادامه دهند و به دنبال کسب هویت انسانی خویش باشند.
حوزه علمیه باید سرچشمه زلال پاسخ به نیازهای معارفی جامعه باشد
آیتالله محسن مجتهد شبستری با اشاره به اهمیت پاسخگویی به نیازهای جدید نسل جوان گفت: بیشک برای نسل جوان ایرانی و نسل جوانی که در دنیای امروز در حالتی از گمگشتگی به سر میبرد، دست یافتن به پاسخ سؤالات خود بسیار اساسی است. جوان امروزی با هزاران مسأله مبهم روبهروست، ازاینرو به دنبال ملجاء و پناهگاهی برای تبیین هرچه بهتر حقیقت است. آنچه میتواند جوان امروز را در ایران اسلامی یا در جایجای دنیا به سرچشمه زلال حقیقت و معرفت ناب برساند و میتواند به عنوان ملجاء و پناهگاه، جویندگان حقیقت و پویندگان راه سعادت را به خود جذب و آنها را با معارف خود سیراب کند، جز حوزههای علمیه نیست.
اهمیت آموزشوپرورش در دنیای آینده دوچندان میشود
این استاد علوم دینی و اخلاقی دراینباره خاطر نشان کرد: اهمیت آموزشوپرورش و تهذیب نفس و رساندن جامعه به کمال الهی در حوزه علمیه باید بیشازپیش جدی گرفته شود. این مهم نیازمند نگاه حداکثری و توسعهیافته حوزه علمیه به همه علوم و فنون روز است، ازاینرو انتظار میرود حوزههای علمیه علاوه بر ادبیات عربی و آشنایی با فقه، اصول، کلام، فلسفه و بهطورکلی علوم حوزوی از علوم روز و شبهاتی که از طرف دشمنان اسلام و شریعت القاء میشود، بهصورت کامل مطلع باشند تا برای هرگونه پاسخگویی و روشنگری، توان کافی داشته باشند.
اسلام مخالف عافیتنشینی و سکون است
عضو مجلس خبرگان رهبری با انتقاد از علمایی که در کنج عافیت نشسته و تلاشی برای گسترش معارف الهی در اقصی نقاط کشور نمیکنند، اظهار داشت: متأسفانه در سالهای اخیر که کشور با هجمههای فرهنگی متعدد و بیشماری از سوی دنیای غرب روبهرو شده و حضور هرچه بیشتر علما و روحانیون در عرصه مبارزه با شبهات و القائات مسموم دشمن ضرورت یافته است، شاهد انفعال برخی از روحانیون عافیتطلب هستیم که در شهر مقدس قم ماندهاند و چون به سن میانسالی رسیدهاند و درس نمیخوانند و شاگردان قابلتوجهی ندارند، یا تدریس چشمگیر و شاگردان درسخوانی ندارند باز هم بههیچوجه حاضر به حضور در روستاها و شهرستانهایی نیستند که اغلب از روحانی موجهی برخوردار نیستند. یقیناً حضور روحانیون و علما در جایجای ایران اسلامی ضرورت دارد، قطعاً اگر روحانیونی از این جنس به درد جامعۀ اسلامی امروز نخورند برای فردای جامعۀ اسلامی نیز کارآیی نخواهند داشت و شاگردان آنها نیز بر همان منوال خواهند ماند.
تربیت طلاب متین، موجه و مسلط به علوم روز، نیاز آینده جامعه اسلامی است
آیتالله محسن مجتهد شبستری با تأکید بر تربیت طلاب روشنگر برای آینده جامعه اسلامی گفت: تربیت طلاب روشنفکر و روشنگری که آمادگی انجام وظیفه در جایجای ایران اسلامی را داشته باشند بر عهده مراجع عظام تقلید است، مسلماً در چنین صورتی است که شاهد ایجاد تحول در جامعۀ اسلامی و در حوزههای علمیه خواهیم بود. تربیت طلابی که از روحیه ایثار و فداکاری برخوردار باشند، افرادی که استقامت خود را حفظ کنند و باحوصله و متانت کافی برای تبیین معارف اسلام به نسل نو و برای آیندگان در صحنه حاضر باشند بهنحویکه خود را وقف خدمت به معارف الهی جامعۀ فردا کنند، از مهمترین وظایفی است که امروزه بر عهده مراجع و اساتید حوزهها قرار دارد.
اکتفا به دروس حوزوی مغایر با نیازهای دنیای آینده است
وی دراینباره افزود: بهتر است علما و طلاب حوزههای علمیه به این موضوع واقف باشند که برای رویارویی با شبهات و پاسخگویی به نیازهای آینده جامعه اسلامی، نمیتوان تنها به کتابهای حوزوی کفایت کرد و این موضوع با گفتار و تبلیغ صرف محقق نمیشود، بلکه مجهز شدن و مسلط شدن بر ابزارهای علمی و فناوری روز بسیار لازم و ضروری است. فضای مجازی ابزاری مشترک در دست ما و دشمنان ماست؛ بنابراین درصورتیکه عرصه را برای دشمن خالی بگذاریم تسلط بر دنیای آینده از آن دشمن خواهد بود لذا عرصه را برای انتشار مطالب خوب و برنامههای مفید از ما میگیرد و جامعه اسلامی را با برنامههای مبتذل و القای شبهات پر میکند.
رصد فعالیتهای دشمن با آگاهی و سواد محقق میشود
استاد حوزه و مدرس علوم دینی و قرآنی با تأکید بر مواجهه دشمن با زبان و فناوریهای روز تصریح نمود: رصد شبهات مطرح شده از طرف دشمن ، استفاده از فضای مجازی و تسلط به زبان دشمن برای حضور هرچه بهتر در فضای مجازی، الزامی است که حوزههای علمیه برای ورود هرچه بهتر به دنیای آینده باید بدان توجه کنند.
تسلط طلاب به نیازهای مختلف جامعه الزامی است
آیتالله محسن مجتهد شبستری خاطر نشان کرد: تسلط طلاب و حوزههای علمیه به همه حوزهها، اعم از بخشهای سیاسی، اعتقادی، اخلاقی و حتی اجتماعی و اقتصادی در دنیای آینده یک ضرورت است. رصد معارف در حوزه علوم انسانی و برنامهریزی برای پاسخگویی به شبهات جوانان ضرورتی است که طلاب باید بدان مجهز شوند. بیشک اگر طلاب برای یافتن پاسخهای جوانان تحقیق بیشتری نداشته باشند و جوانان را در دنیای آینده در برابر سیل عظیم توهمات دنیای غرب قرار دهند بسیاری از جوانان در مسائل سیاسی، اعتقادی، تفسیری و قرآن و عترت با ابهامات و چالشهای بسیاری روبهرو خواهند شد.
بهروز بودن علما، توصیه دینی و تأکید معصومین علیهمالسلام است
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر ضرورت بهروز بودن علما و حوزههای علمیه برای حضور در دنیای فردا اظهار داشت: بر مبنای سخن گوهربار امام صادق(علیهالسلام)، علما باید به علوم زمانه خود مسلط باشند تا بتوانند به شبهات پاسخ دهند و ابهامات را برای جامعه اسلامی رفع کنند. آگاهی به نیازهای روز و توجه به همراهی با پیشرفتهای جامعه، همه و همه از نیازهایی است که حوزههای علمیه باید اهتمام کافی بدان داشته باشند؛ درغیر این صورت انتظار تحول در جامعه اسلامی غیرواقعی است. تربیت افراد و روحانیون مستعد و باثبات عقیده و شایسته که متعهد به انقلاب اسلامی باشند و بر علوم روز مسلط باشند، از مهمترین محورهایی است که حوزه علمیه باید به آن مسلط باشد تا همگام با زمان و همراه با نیازهای روز به سمت افق متعالی اهداف اسلامی حرکت کنند.
کد خبر: 2766
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |