تاریخ انتشار :
۱۳۹۹/۰۶/۰۳
عضو دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم گفت: طلاب و مبلغان ما باید مسائل جهان در حوزه زن و خانواده را به خوبی بشناسند و حرفهای پوسیده نزنیم.
به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، دکتر فریبا علاسوند در وبینار حضور بانوان طلبه در فضای مجازی، ظرفیت ها و نیازها اظهار داشت: برای کار در عرصه بین الملل باید حوزه های مقصد را به خوبی بشناسیم و آن را مدیریت کرده تا کاری حرفه ای شکل بگیرد، برای انجام فعالیت های تبلیغی و پژوهشی و علمی باید به تقسیم بندی ها توجه شود که شامل کشورهای اسلامی و غیر اسلامی است.
عضو دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم افزود: کشورهای عربی و سنت های حاکم بر آن بخشی از کشورهای اسلامی است، همچمنین کشورهای حوزه شرقی چون پاکستان و افغانستان و هند که جمعیت قابل توجهی دارند و برای فعالان در عرصه بین الملل باید مورد توجه باشند.
او تصریح کرد: طلاب و مبلغین باید نسبت به اسلام در این کشورها به خوبی آگاه باشند، متاسفانه نتوانسته ایم بسیاری از فرصت ها در معرفی جایگاه زن و تشیع بیان کنیم و کتاب هایی که زندگی زن را در این کشورها نشان می دهد، قرائتی از اسلام است که با قرائت شیعه فرق دارد و ما از این فرصت به خوبی استفاده نکرده ایم.
علاسوند اظهار داشت: در این کشورها سرسختی آدم هایی وجود دارد که قرائت دیگری از اسلام طبق مختصات فرهنگی خود دارند و البته کشورهای حوزه اسلامی متفاوت هستند که مختصات قدرتمندی ویژه خود دارند.
او بیان کرد: اگر در این کشورها بتوانیم وضعیت زن مسلمان بعد از انقلاب را به خوبی تبیین کنیم موفق خواهیم بود، در تبلیغ و کارهای پژوهشی باید به این مختصات روحی و فرهنگی و جریان های مختلف کشورهای اسلامی و غیراسلامی توجه شود.
عضو دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: کشورهای حوزه اسلامی باید به طور ویژه مورد بررسی پژوهشگران و مبلغان باشد، هر چند کشورهای غیر اسلامی نیز باید به خوبی شناخته شوند.
او گفت: در این کشورها افراد بسیاری تشنه و علاقه مند هستند اما در وسط جریان مدرنیست و فشارهای زیادی قرار دارند، ما باید در عرصه بین الملل طلبه حوزه عربی و کشورهای اسلامی تربیت میکردیم.
علاسوند افزود: کشور افغانستان فرهنگ بسیار غنی دارد و ما از آن غفلت کردیم در حالی که جامعه بانوان افغان واقعا تشنه معارف ناب هستند، اما می بینیم فمنیست های فارسی زبان شبکه تشکیل دادند و ما نتوانسته ایم اثرگذار باشیم.
او تصریح کرد: ایرانی هایی که در کشورهای مختلف زندگی می کنند و نمیخواهند در فرهنگ اروپایی و آمریکایی استحاله شوند، یک سرمایه بزرگ است و مبلغین می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.
عضو دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم بیان کرد: در حوزه رفتارهای اخلاقی و دینی نسبت به مدارا بسیار سفارش شده است و ما می توانیم از این منظر نیز در تبلیغ استفاده کنیم.
او ادامه داد: جهان سیاست و اقتصاد از نظریه های مدرن تبعیت می کند و تنوع فرهنگی زیادی در جهان در رابطه با مدرنیست وجود دارد، افرادی هستند که به عنوان یک مسلمان در سطح جهان سالم زندگی می کنند و می توانند پیام آور فرهنک غنی و فاخر ایرانی باشند و این ها را نمی توان نادیده گرفت، حفظ این سرمایه ها بسیار مهم است.
علاسوند خاطرنشان کرد: پیش فرض اینکه بخواهیم افراد را مسلمان و شیعه کنیم هدف و مقصد اول ما نیست، جهان احتیاج دارد ما را بفهمد و ما اول باید خود را معرفی کنیم، ما از غرب می خواهیم عینک خود را نسبت به زن ایرانی بردارد و او را عقب مانده نبیند و ما نیز این عینک را برداریم و تصور نکنیم زن غربی زن فاسد است، عموم آنها به سمت فساد و فحشا نیستند و این عینک را نسبت به زن غربی برداریم.
او عنوان کرد: در کشور فاسد مدار، جامعه عقب مانده میماند و غرب نیز در تلاش است تا حدی جامعه را از فساد حفاظت کنند، طلاب و مبلغان ما نیز باید مسائل جهان در حوزه زن و خانواده را به خوبی بشناسند و حرفهای پوسیده نزنیم.
عضو دفتر مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم گفت: موضوع زن و خانواده بسیار پتانسیل و ظرفیت دارد گفتمان ها بسیار با هم شبیه است آنها نیز به سه اصل در مورد زن و خانواده معتقد هستند که شامل روح مشترک و تفاوت و تولید مثل است که این ها با قرائت شیعی شباهت دارد.
او تصریح کرد: حضور بانوان توانا و نخبه خود بهترین تبلیغ برای جایگاه واقعی زن است و در عرصه بین الملل از این زنان موفق دعوت کنیم.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |