به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، دکتر زمانی در این جلسه بیان داشت که پیشرفت انسان از آنجایی آغاز شد که به کار گروهی و فعالیت در اجتماع روی آورد. فعالیت اجتماعی اقتضاعات خاص خود را میطلید. یکی از این اقتضاعات، سازمانیافتگی است. بدین صورت که اگر سازمان و سازماندهی هر مجموعهای درست و مناسب نباشد، آن مجموعه نمیتواند به تعالی، اوج رشد و اهداف خود دست یابد. تحلیل فرایندی و سیستمی (با دید تمدنی) آیات قرآن کریم مبانی، اصول و ویژگیهای کلی یک سازمان متعالی و استاندارد را ارائه میدهد. مدلسازی دانشی است که با ایجاد تناظر بین مؤلفه های یک سیستم واقعی و یک سیستم ساده تر از آن امکان مطالعه، تحلیل و پیش بینی رفتار سیستم واقعی را فراهم می کند. در این دانش با بررسی رفتار سیستم مدل نسبت به برخی متغیرها و تعمیم آن به رفتار سیستم واقعی، نتایجی استنباط می گردد که بدون استفاده از دانش شبیه سازی دست یابی به آنها تقریبا محال است. در آیات قرآن مجید بارها واژه مَثَل یا سایر ترکیبات آن برای شبیه سازی معانی بلند و ملکوتی به آیات طبیعی و مشهود به کار رفته است. خدای متعال در آیات 24 و 25 سوره ابراهیم تصویری جامع از یک سیستم رشد یافته (متعالی) را ارائه نموده است. توجه به ابعاد این تصویر، تحلیل و تعمیم آن به حوزه های یک نظام اجتماعی علاوه بر ارائه چشم اندازی زیبا از نگرش موحدانه به هستی، ویژگی های یک سامانه رشد یافته دینی و معیارهای ارزیابی آنرا نیز در اختیار انسان قرار می دهد.
"أَلَمْ تَرَ کَیفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیبَةً کَشَجَرَةٍ طَیبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ، تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا وَیضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یتَذَکَّرُونَ" (سوره ابراهیم، آیات 24 و 25). کلمه طیبه در آیه 24 می تواند به هر سیستم حیاتی استاندارد (واحد زیستی، اجتماعی و فرهنگی) بر اساس معیارهای توحیدی منطبق گردد؛ یک انسان مؤمن، یک جامعه رشد یافته، یک خانواده و یا یک سازمان در صورتی که فرایندها و زیرسیستم های خود را بر اساس معیارهای توحیدی طراحی و ساماندهی کنند و به یک هویت برتر دست یابند، کلمه طیبه هستند.
هر سازمان را می توان مانند درختی در نظر گرفت که برای حیات و بالندگی محتاج عواملی مثل؛ آب، زمین، هوا، نور آفتاب، عملیات باغداری و بذر مناسب است، در محیط زیست یک سازمان آب به منزله دانش و تولید و جریان دانش شرط لازم برای رشد و بالندگی آن است، سیستم مدیریت نیز نقش باغبان را ایفا می نماید و زمین، عرصه و زمینه ایجاد هویت مطلوب با توجه به سابقه تاریخی آن و شرایط محیطی است؛ به همین ترتیب سایر عوامل و نقش آنها را با تحلیل دقیق تر می توان مشخص و بررسی نمود.
حجت الاسلام دکتر زمانی در ادامه درباره نشان طیب توضیح داد: هدف مؤسسه کیفیت رضوی ارتقای کیفیت زندگی بر اساس معیارهای اسلامی میباشد. مؤسسه این هدف را از طریق طراحی الگوهای ارزیابی کیفیت و رتبه بندی و تجاریسازی نشان طیب بهعنوان برترین نشان کیفیت پیگیری میکند؛ طیب نشانی است که به کالاها و خدمات متقاضی و واجد شرایط اعطا میشود. فعالیتهای موسسه توسط شبکههای منسجم و متعدد علمی و اجرایی در قالبهای شبکه همکاری تحقیقاتی، شبکه همکاری تبلیغاتی و شبکه همکاری کارگزاری پیگیری می شود همچنین برای ارزیابی کیفیت و رتبه بندی محصولات و در نتیجه اعطا، تمدید یا لغو نشان طیب، سامانه ارزیابی کیفیت در نظر گرفته شده است که می تواند از سه زاویه محصول را ارزیابی کند، برای هر زاویه دید یک ضریب تأثیر در نظر گرفته شده است و امتیاز حاصل از آن به صورت دوره ای در سامانه مرکزی اعمال و رتبه کیفی محصول بر اساس آن تعیین می شود.