سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۰
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۹/۱۱/۱۷

حجت‌الاسلام والمسلمین فرزانه در نشست «آشنایی با اصول و مبانی نظام اسلامی»:

یک فرد انقلابی نمی‌تواند نسبت به فردای برادر یمنی و فلسطینی خود بی‌تفاوت باشد

حجت‌الاسلام والمسلمین فرزانه: در مورد گرایش‌های مذهبی‌ای که به دنبال تشکیل حکومت نبوده و نیستند، مراقب باشید؛ آن‌ها همه دین و مذهب را در یک سلسله عقاید ذهنی، مسائل اخلاقی و احکام فردی خلاصه کرده‌اند، 

به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، حجت‌الاسلام والمسلمین فرزانه در اولین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی «آشنایی با اصول و مبانی نظام اسلامی» که در مدرسه علمیه سلیمانیه برگزار شد، حاکمیت توحید نظری و عملی بر ذهن، جسم، اعمال و افکار انسان را اولین شاخصه فرهنگ انقلاب معرفی کرد و گفت: حساب بردن ذهن انسان از یک مرکز قدرت، عبودیت و اطاعت و بروز آن در رفتار، ثمره توحید نظری و عملی است.
وی با اشاره به آیه «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ...» (حدید25)، افزود: عدالت، دیگر شاخصه و پایه فرهنگ انقلاب است که به هر قیمت ممکن باید تحقق و به سراسر عالم گسترش یابد و آن ذهنیتی از دین که چنین عدالتی را نمی‌شناسد، منطبق بر فرهنگ اسلامی نیست.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان قرار گرفتن در فضای کشف و انتخاب آزادانه راه زندگی با استفاده از عقل و کمک وحی را سومین شاخصه فرهنگ انقلاب دانست و ابراز کرد: وقتی امامت اسلامی را در زندگی خودمان وارد کردیم، پیروز شدیم و در مدت کوتاه سال‌های 55 تا 57، غیرممکن‌های نهضت اسلامی را ممکن ساختیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین فرزانه در تأکید بر اهمیت ویژه حاکمیت معنویت و اخلاق در فرهنگ دینی و انقلابی، به شیوه برخورد امیرالمومنین (علیه‌السلام) با معاویه اشاره و عنوان کرد: هر کجا که یک حرکت فرهنگی، سیاسی، اجتماعی یا اقتصادی شروع شود اما اخلاق و معنویت بر آن حاکم نباشد، این حرکت شکل خوبی به خود نخواهد گرفت و فسادآفرین خواهد بود.
وی افزود: اخلاق و معنویت یک باید حتمی است و نه یک مستحب که بگوییم اگر باشد بهتر است و علت اصرارهای رهبر معظم انقلاب و بزرگان به تزکیه نفس و تهذیب همین است، چراکه نمی‌شود بدون آن، کارها را پیش برد.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان در تشریح پنجمین شاخصه فرهنگ انقلاب گفت: اسلام باید زندگی مردم را در قالب یک نظام حکومتی اداره کند، چراکه اگر فکر و ایده حقی، قدرت نداشته باشد، پیاده نخواهد شد و علت عجله پیامبر اکرم (ص) و امام راحل(ره) برای تشکیل حکومت، همین بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین فرزانه با اشاره به آیه «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ...» (انفال60)، اظهار کرد: اندیشه حق را نمی‌توان صرفاً با منطق، استدلال و نصیحت پیش برد، بلکه باید حکومت حقی پشت سر اندیشه حق بایستد و آن را پیش ببرد. آیا آمریکا و صهیونیست‌ها منطق و نصیحت می‌فهمند؟
وی درهم‌آمیختگی سیاست و دیانت و مسئولیت‌پذیری در قبال تحول و هدایت بشر را دیگر شاخصه‌های فرهنگ انقلاب برشمرد و ابراز کرد: معرفت دینی یعنی همین که سیاست ما عین دیانت ما و دیانت ما عین سیاست ماست و در فرهنگ دینی اصلاً این دو از هم قابل تفکیک نیستند.
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به عبارت «اِتَّقُوا اللّه َ في عِبادِهِ و بِلادِهِ فإنّكُم مَسؤولُونَ حتّى عنِ البِقاعِ و البَهائمِ» از خطبه 167 نهج‌البلاغه، گفت: یک فرد انقلابی نمی‌تواند نسبت به فردای برادر یمنی و فلسطینی خود بی‌تفاوت و بی‌احساس باشد، بلکه باید در صف مقدم بایستد تا اولین گلوله به سینه او بخورد و از جوانی، ظرفیت‌ها و استعدادهای خود در مسیر پاسخگویی به مسئولیت‌هایش استفاده کند.
پنج عامل نارضایتی مردم از حکومت ستمشاهی
حجت‌الاسلام والمسلمین فرزانه در بخش دیگری از سخنان خود، فساد گسترده و بین‌المللی حاکم بر خاندان پهلوی، خفقان حاکم بر جامعه ناشی از تأسیس سازمان ساواک و پراکنده شده اعضای آن در شهرها و روستاها، احساس زیان مالی و غارت امکانات و ثروت‌های کشور و همچنین اهانت به مذهب و تحقیر آن را، چهار عامل نارضایتی مردم از حکومت ستمشاهی برشمرد و گفت: این چهار عامل و مدعیان آن، هرگز به دنبال سقوط نظام شاهنشاهی نبودند.
وی اضافه کرد: عامل پنجمی که منجربه مبارزه با رژیم ستمشاهی شده بود، ناشی از تفکری بود که می‌گفت ما شاه و حکومت غیرخدا را قبول نداریم و این افراد مبارزه و تغییر حکومت را وظیفه شرعی خود می‌دانستند. لذا این عامل برخلاف چهار عامل دیگر، با نظام ستمشاهی سر سازگاری نداشت.
امام جمعه موقف مشهد با بیان اینکه امام خمینی(ره) چنین ذهنیتی را در مردم ایجاد کرد و برداشت آن‌ها از دین و انقلاب را تغییر داد، افزود: اصول، آرمان‌ها و ارزش‌های دینی و فرهنگ انقلابی به خوبی از طرف امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب تبیین شده است، اما مسئله این است که چه تعداد افراد، همانند شهید بهشتی و سردار شهید سلیمانی، بر اساس این آرمان‌ها و ارزش‌ها ساخته و تربیت شده‌اند؟
حجت‌الاسلام والمسلمین فرزانه در پایان تصریح کرد: در مورد گرایش‌های مذهبی‌ای که به دنبال تشکیل حکومت نبوده و نیستند، مراقب باشید؛ آن‌ها همه دین و مذهب را در یک سلسله عقاید ذهنی، مسائل اخلاقی و احکام فردی خلاصه کرده‌اند، در حالی که دیدگاه صحیح نسبت به دین، آن را راه زندگی و قالب شکل‌دهنده آن می‌داند که باید در قالب یک نظام حکومتی قدرتمند، دنیا و آخرت مردم را بسازد.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118