سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۰
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۹/۱۲/۰۸

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس:

در طراحی برنامه هفتم توسعه، رویکرد آینده پژوهی را در پیش گیریم

معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس با تاکید بر لزوم "آینده پژوهی" در طراحی برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: در طراحی برنامه‌های توسعه گاهی موضوعات مسئله محور نیستند و آینده پژوهی در آن‌ها لحاظ نشده است. در بسیاری از موارد نیز موضوع به درستی انتخاب شده اما راهبرد مواجهه با آن انتخاب نشده است. از این ...

به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، مسعود فیاضی در کنفرانس آنلاین "امور اجتماعی در برنامه هفتم توسعه" اظهار کرد: معمولا بحران‌های فراگیری نظیر کرونا مشکلاتی برای جامعه ایجاد می‌کند که حل آنها زمان بر است. قاعدتا برنامه هفتم توسعه باید به مشکلات ایجاد شده و مسائلی نظیر تاب آوری اجتماعی، تعطیل شدن کسب و کارها، نگرانی های ایجاد شده از اختلال در روال جاری زندگی و... اهمیت دهد و راه حل‌هایی را بری آن در نظر بگیرد. 
وی ادامه داد: برنامه هفتم توسعه زمانی اجرا می‌شود که دوره سنگینی را پشت سر گذاشته‌ایم و از سوی دیگر تحریم ها و برخی ناکارآمدی‌ها در مدیریت منجر به ایجاد آسیب‌هایی در جامعه شده است، به طوری که برای مثال عوامل تولید کننده آسیب اجتماعی افزایش پیدا کرده است، تورم خط فقر را جابجا و حاشیه نشینی تشدید شده و اینگونه امکان افزایش ناهنجاری اجتماعی نیز ایجاد می‌شود، از این رو باید به تمامی این مسائل در برنامه هفتم توجه کرد. 
به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس، برنامه‌های توسعه ذیل چشم انداز بیست ساله هستند و از سوی دیگر برنامه هفتم آخرین برنامه چشم انداز بیست ساله است از این رو باید در طراحی آن به اهداف محقق نشده پیشین توجه خاصی کرد. 
فیاضی ادامه داد: برنامه توسعه هفتم اولین برنامه پس از صدور بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبری است و به عنوان سند حاکمیتی بالادستی محسوب می‌شود، بنابراین از این جهت اولویت های موجود در این بیانیه باید مورد توجه سند قرار گیرد. توجه به فضای مجازی، تربیت اعتماد به نفس ملی، جمعیت و ارتقا نرخ باروری، سلامت اجتماعی و کنترل آسیب ها در بیانیه گان دوم آمده و می تواند اولویت کلان برنامه هفتم را مشخص کند. 
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس همچنین این را هم گفت که برنامه توسعه هفتم زمانی نوشته و اجرا می شود که دولت جدید بر روی کار آمده و باید کسری بودجه دولت قبلی را مورد توجه قرار داد. 
وی ادامه داد: همین لایحه بودجه 1400 با کسری بودجه شدیدی مواجه است و مباحثی همچون بدهی بازنشستگان شهرداری و پیمانکاران دولت و... دولت بعدی را گرفتار چالشهایی می‌کند. 
فیاضی گفت: در برنامه‌های توسعه پیشین گاهی در برخی موارد برنامه تعلیق شده و اینگونه ممکن است دولت تا چند سال برنامه‌ها را تعلیق کند. همچنین در بسیاری از موارد شفافیت در برنامه وجود نیست و برای نمونه مشخص نیست دولت تا به کجا می‌تواند در حوزه‌های اجتماعی مداخله کند. در بعضی موارد در برنامه‌های پیشین مبانی تئوریک نداشته و بعدها نوشته شده است.
فیاضی در پایان گفت: ما کاملا نیاز به طراحی مدل توسعه خودمان داریم. در مبانی نظریه برنامه توسعه هفتم باید منطقی عمل کنیم به گونه‌ای که برنامه مبتنی بر نظریه باشد. باید وضعیت موجودمان را نسبت به چشم انداز 1404 بسنجیم و دریابیم تا چه اندازه با این چشم انداز فاصله داریم و راهبردهایی را مبتنی بر آن در برنامه هفتم توسعه در نظر بگیریم.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118