سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۰
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۹/۱۲/۲۳

حجت الاسلام و المسلمین الویری مطرح کرد:

علم، گفت‌وگو، تعقل و وحدت؛ ضروریاتی برای تمدن نوین اسلامی

رئیس کارگروه تاریخ شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: تمدن مسئله امت اسلامی است و صحبت‌های رهبر معظم انقلاب در این حوزه هرگز با محوریت ایران نیست.

به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن الویری در نشست تخصصی «ظرفیت‌های تمدن‌ساز انقلاب اسلامی» که چهارشنبه در بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان اینکه سطح مطالعات تمدنی در کشور به شکل محسوسی افزایش یافته است، گفت: امروز کمتر پیش می‌آید که در تازه‌های نشر جست‌وجو کنیم و اثری پیرامون تمدن اسلامی پیدا نکنیم و این بسیار مایه مباهات است، اما با وجود ارتقاء کمّی و کیفی آثار تمدنی در داخل کشور، در نگاه کلی، سطح این مطالعات در مقایسه با برخی فعالیت‌ها که در کشورهای اسلامی، جهان عرب و در سطح دنیا در حال اتفاق افتادن است، پایین‌تر می‌باشد.

دانشیار دانشگاه باقرالعلوم (ع) در مورد ارتقاء سطح مطالعات تمدنی تصریح کرد: مسئله ما، مسئله امت اسلامی است و صحبت‌های رهبر معظم انقلاب در این حوزه هرگز با محوریت ایران نیست، بلکه در سطح امت اسلامی می باشد.

وی افزود: وقتی می‌خواهیم موضوعی را در سطح امت اسلامی مطرح کنیم باید بدانیم که در این سطح چه کسانی صحبت کرده‌اند و نظریات آن‌ها چه بوده است و نسبت جایگاه و موضع ما در قبال آن‌ها چگونه است؟

رئیس کارگروه تاریخ شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در نظام مقدس اسلامی یک حیث حقوقی دارند و یک حیث اندیشمند جهان اسلام بودن، گفت: به هم آمیختن این دو حیث برای امثال ما عادی است و گاهی حیث دوم به حاشیه می‌رود، اما در فضای غیر از حوزه و افراد دغدغه‌مند انقلاب، افراد تلقی دیگری از سخنان ما پیرامون رهبری خواهند داشت و ممکن است آن را سوء‌برداشت به استفاده سیاسی کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین الویری خاطرنشان کرد: اگر ما گامی برداریم که سبب شود چنین ذهنیتی تقویت شده و جامعه علمی و نخبگانی کشور از شنیدن سخنان رهبر معظم انقلاب به عنوان یک اندیشمند محروم شود، و سبب شویم که این شکاف ناخواسته تقویت و تثبیت شود، این یک گناه نابخشودنی خواهد بود.

وی ضمن ارائه توضیحاتی در مورد دوگانه عمومی یا نخبگانی بودن برخی از مسائل کلان مطرح شده توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: بینش تمدنی یک بحث عمومی است و از دولتمردان و قانونگذاران گرفته تا توده مردم خوب است که تمدنی بیندیشند و رفتار کنند و البته آفاتی در این زمینه وجود دارد که یکی از آفت‌های بحث عمومی پیرامون تمدن، تقلیل یافتن آن است، به گونه‌ای که گاهی انسان آرزو می‌کند که ای کاش سطحی از این بحث مهم و سرنوشت‌ساز که به آینده امت اسلامی گره خورده، مدیریت شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین الویری در مورد راه ‌حل جلوگیری از بروز این آفت توضیح داد: راه جمع میان این دوگانه، برای در امان ماندن از آفات فروغلتیدن بحث به هر یک از دو طرف، این است که اگر بینش تمدنی را عمومی بدانیم، باید مدیریت آن در دست نخبگان باقی بماند و متناسب با توان اندیشه‌ای، اندوخته‌های فکری و علمی و پایگاه اجتماعی، سطح ورود نخبگان تعیین شود.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118