سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۱
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۴۰۰/۰۳/۱۷

حجت الاسلام کاظمی در جلسه وبیناری با مدیر حوزه‌پژوهی حوزه علمیه قم:

زمینه همکاری و هم‌افزایی مطالعات حوزه‌پژوهی بین حوزه علمیه قم و خراسان فرآهم است

وبینار مسئول پروژه پایگاه اینترنتی حوزه پژوهی مطالعات راهبردی حوزه علمیه قم با مدیر طرح و برنامه و مسئول مطالعات راهبردی دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان برگزار شد

به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، در این وبینار ابتدا حجت الاسلام عرب مسئول پروژه پایگاه اینترنتی حوزه پژوهی مطالعات راهبردی حوزه علمیه قم، توضیحاتی درباره فعالیتهای مقدماتی صورت گرفته در مطالعات راهبردی قم داد. ایشان گفت: ما کار گردآوری داده‌های این پایگاه اینترنتی را از فروردین ماه سال جاری در قالب یک گروه 5 نفره آغاز کردیم. در ابتدا شناسایی افراد و مراکزی که به نوعی منابع و مآخذ حوزه پژوهی را گردآوری نموده‌اند انجام شد. تا کنون این موارد را شناسایی کرده‌ایم:

1. مجموعه 92 جلدی حوزه پژوهی تدوین موسسه بشری با هدایت آقایان باقری‌فر، فراتی و مهریزی که 1700 محتوای سندی درباره حوزه و روحانیت را در سال86 ارائه کرده‌اند.

2. کتاب شناخت روحانیت نوشته آقای مهریزی که 700 منبع فارسی حوزه پژوهانه معرفی و 70 مورد آن نقد و بررسی شده است.

3. کتاب جامعه شناسی تشیع نوشته دکتر سارا شریعتی که در یک فصل به معرفی حوزه و روحانیت شیعه پرداخته و 30 منبع را معرفی کرده است.

4. کتاب سه جلدی مأخذشناسی فارسی و 2 جلدی حوزه و روحانیت به زبان انگلیسی، نوشته دبیرخانه شورای عالی حوزه خراسان که بیش از 4000 منبع و رکورد فارسی و انگلیسی را در بحث پژوهش‌های کتاب، پایان نامه و مقالات حوزه و روحانیت گردآوری و معرفی کرده است.

حجت الاسلام عرب افزود: ما برای تکمیل داده‌های خود به سراغ مصاحبه ها، یادداشت ها، گزارش ها و سایر اسناد محرمانه و غیرمحرمانه هم خواهیم رفت و از 4 روش شبکه واژگانی، پرسش نامه ای، نمونه محوری و گلوله برفی در منابع فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، روسی و چینی بهره خواهیم برد.

وی همچنین از رونمایی پایگاه اینترنتی حوزه و روحانیت توسط آیت الله اعرافی در شهریورماه سال جاری خبر داد. سپس حجت الاسلام کاظمی مدیر طرح وبرنامه دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان ضمن ابراز خوشحالی از ورود گسترده و برنامه‌ریزی شده حوزه علمیه قم به بحث حوزه پژوهی گفت: جای این کار خیلی خالی بود و باید بسیار زودتر، از سوی متولیان حوزه دنبال می‌شد. وی در ادامه توضیحاتی درباره ضرورت و تاریخچه شکل گیری کتاب مأخذ شناسی منتشر شده دبیرخانه شورای عالی حوزه خراسان داد و افزود: این دغدغه از سال 90 در مدیریت حوزه علمیه خراسان شکل گرفت ولی به دلیل موانعی تا سال 96 به طول انجامید. و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته  به‌روزرسانی آن تا سال 1400 در حال انجام است. ایشان شرایط به وجود آمده را برای همکاری و هم افزایی در این زمینه بین حوزه قم و خراسان مطلوب دانست و پیشنهاد کرد در جلسه‌ای دیگر ابعاد این همکاری مورد بحث و گفتگو قرار گیرد.

در انتهای این جلسه وبیناری حجت الاسلام برزگر مسئول مطالعات راهبردی دبیرخانه شورای عالی حوزه خراسان مطالعات حوزه پژوهی را برای شناسای بهتر ضعف‌ها، قوت‌ها، فرصت‌ها و تهدیدها و همچنین آینده حوزه‌های علمیه ضروری و مهم دانست و گفت: هدف اصلی این مطالعات و گردآوری داده در واقع داده‌کاوی‌های هوشمندانه و استخراج گزارش‌های تحلیلی مناسب از آن است تا در سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها منعکس شده و باعث ارتقاء جایگاه اجتماعی حوزه شود.

وی ادامه داد: در دنیای ارتباطات پیچیده و شبکه‌ای امروز که با افزایش گرایش‌های معنوی در جهان همراه شده، رقبای قوی و متعددی برای حوزه‌های علمیه بوجود آمده و خواهد آمد که هم می‌تواند برای حوزه فرصت ساز یا تهدیدآفرین باشد. اگر حوزه و روحانیت در شناخت فرصت و تهدیدهای امروز و فردای خود دچار اشتباه یا کم کاری شود یا در معرفی قوت‌ها و قابلیت‌های خود از رقیبان ناصالح عقب بیافتد با انزوای شدیدی مواجه خواهد شد.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118