تاریخ انتشار :
۱۴۰۰/۰۴/۰۶
عضو هیئت مدیره مرکزخدمات حوزههای علمیه:
نشست مشترک مسئولان مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان رضوی با دو نفر از اعضا هیئت مدیره این مرکز در مشهد برگزار شد
به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، نشست مشترک مسئولان مرکز خدمات حوزه علمیه خراسان رضوی با دو نفر از اعضا هیئت مدیره این مرکز در مشهد برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین مهدوی مهر از اعضای محترم هیئت مدیره مرکز خدمات، در این جلسه جایگاه مهم و رفیع حوزه علیمه خراسان در خصوص کادر سازی و تربیت رهبران را قابل توجه دانستند و افزود: حق حوزه علمیه خراسان باید ادا و به عنوان اسوه و الگو معرفی شود.
وی افزود: رسیدگی به معیشت طلاب و روحانیون، مسئله ای ساده نیست بلکه لایه ها و تبعات زیادی دارد خصوصا در مسائل سیاسی و اخلاقی جامعه اثر گذار است به همین دلیل توجه دقیق و به روز نسبت به آمار و عائله طلاب در برنامه ریزی ها مهم است.
حجت الاسلام والمسلمین مهدوی مهر بیان کرد: توانمند سازی و تقویت مشاغل خانگی خانواده طلاب به منظور ارتقای سطح درآمدی آنها از اقدامات بسیار خوب مرکز خدمات است و باید تقویت شود.
وی خاطر نشان کرد: توجه ویژه به موقوفات حوزه و ظرفیت های استانی و ایجاد منابع پایدار باید با جدیت دنبال شود تا مشکلات با سرعت بیشتری حل شود.
حجت الاسلام و المسلمین فتح الهی از دیگر اعضای هیئت مدیره مرکز خدمات در این نشست تعامل و همکاری مرکز مدیریت و مرکز خدمات حوزه را مفید و موثر دانست و گفت: فعالیت های ارزشمندی در مرکز خدمات حوزه انجام می شود و در زمینه اطلاع رسانی و ارائه گزارش به طلاب باید اقدامات بیشتری انجام شود.
وی افزود: برگزاری جلسات مستمر با مرکز خدمات باعث می شود اولویت ها مشخص و بهترین طرح ها و برنامه ها ارائه شود همچنین در صورت وجود برخی قوانین دست و پا گیر میتوان نسبت به رفع آنها اقدام کرد.
حجت الاسلام و المسلمین فتح الهی بیان کرد: با توجه به حضور و اجرای برنامه های متنوع طلاب سراسر کشور در شهر مقدس مشهد باید در زمینه بهره برداری طلاب خراسانی از مجموعه های اقامتی و فرهنگی مرکزخدمات در سایر استان ها اولویت هایی منظور شود.
حجت السلام والمسلمین حائری در ابتدای این جلسه با ارائه گزارشی از برنامه های مرکز خدمات گفت: مرکز خدمات فراگیرترین نهاد حوزوی است و کلیه طلاب شیعه و سنی، ایرانی و غیر ایرانی، برادر و خواهر تحت پوشش مرکز خدمات حوزه هستند و این مرکز در حوزههای مختلف فرهنگی، معیشتی، مسکن، درمان و کارآفرینی به طلاب خدمترسانی میکند.
وی افزود: خدمات مرکز به صورت هدفمند و بر اساس نقش طلاب در انجام رسالتهای حوزوی تعریف شده و اساتید و نخبگان همواره در اولویت ارائه خدمات بودهاند.
مدیر کل مرکز خدمات استان همافزایی و ارتباطات مستمر با مرکز مدیریت حوزه را در خدمترسانی بهتر به طلاب تأثیرگذار دانست و بیان کرد: تقویت ارتباطات با مرکز مدیریت حوزه، استفاده از ظرفیت های مشترک و پیشگیری از موازی کاری میتواند ما را در برنامهریزی و حل مشکلات یاری رساند.
حجتالاسلاموالمسلمین حائری بیان کرد: طرح خوداشتغالی و کارآفرینی خانواده طلاب باعث توانمند شدن خانوادههای ایشان شده و مرکز خدمات با حمایت از آموزش مهارتها، راهاندازی کسبوکار و فروش محصولات، گامی مؤثر در ایجاد اشتغال و کارآفرینی خانواده طلاب برداشته است و این مسئله باعث میشود فشار مشکلات اقتصادی طلاب کاهش پیدا کند.
وی مسئله مسکن را دغدغه مهم و اساسی طلاب دانست و افزود: حل مشکل مسکن باعث ایجاد آرامش و آسودگی خاطر طلاب میشود تا بتوانند رسالتهای حوزوی خود را به بهترین نحو انجام دهند.
حجتالاسلاموالمسلمین حائری گفت: بر اساس خود اظهاری که توسط مرکز خدمات انجام شده تاکنون چهار هزار نفر از طلاب استان، فاقد مسکن هستند و با توجه به هزینههای بالای ساخت مسکن میتوان با مشارکت نهادهای حوزوی و حمایتهای خیرین در مسیر حل این معضل گام برداشت.
وی با اشاره به خدمات فرهنگی خانواده طلاب اظهار داشت: در سال گذشته با توجه به شرایط کرونایی دورههای مختلف فرهنگی با محوریت مشاوره، تربیت فرزند و سواد رسانه به صورت مجازی برگزار شد و 8 هزار نفر از طلاب و خانوادههای ایشان در این دورهها شرکت کردند.
وی افزود: امروز روحانیت از محرومیت و مظلومیت مضاعف رنج میبرند و تصور عامه مردم این است که طلاب وضعیت اقتصادی مطلوبی دارند، درحالیکه اکثریت طلاب برای تأمین نیازهای ضروری زندگی خود دچار مشکل هستند و مرکز خدمات تلاش میکند در حد توان نیازهای ضروری طلاب را تأمین کند.
حجتالاسلام انصاری معاون خانواده و امور فرهنگی مرکز خدمات استان نیز در این جلسه با اشاره به خدمات فرهنگی مرکز گفت: رویکرد مرکز خدمات ارائه خدمات فرهنگی به خانواده طلاب است، چراکه خانواده نهادی تأثیرگذار در جامعه بوده و نقش اساسی در پیشبرد فرهنگ دارد.
وی افزود: هرساله همسر و فرزندان ممتاز و نخبه طلاب طی همایشی تجلیل میشوند و این مسئله باعث شده آمار فرزندان ممتاز طلاب و روحانیون افزایش چهار برابری پیدا کند.
معاون خانواده و امور فرهنگی مرکز خدمات استان ادامه داد: در سال جاری 5 هزار نفر از همسر و فرزندان طلاب استان ممتاز تحصیلی بودند و در صورت مساعد شدن شرایط کرونا همانند سالهای گذشته همایش تجلیل از همسر و فرزندان ممتاز تحصیلی را برگزار خواهیم کرد.
وی اظهارداشت: برگزاری کارگاههای مشاوره خانواده ویژه زوجهای جوان طلبه از دیگر برنامههای مرکز خدمات است که در سال اول ازدواج اجرا میشود و در سال گذشته 1300 نفر از زوجهای طلبه در این کارگاهها شرکت کردند.
حجتالاسلام انصاری بیان کرد: خانواده طلاب باید بهعنوان الگو در جامعه شناخته شوند و اجرای برنامههای فرهنگی باعث هویت بخشی به خانواده روحانیون شده و تأثیر بسزایی در موفقیت و ایجاد خانواده تراز و الگو داشته است.
حجت الاسلام نوربخش معاون سلامت و امور بیمه های مرکز خدمات استان نیز در این جلسه گفت: بیش از 1000 نفر از خانوادههای طلاب تحت پوشش مرکز خدمات، معلول و بیمار خاص هستند و این مرکز تلاش میکند در زمینههای درمان و مراقبت از آنها حمایت کند.
وی افزود: هزینههای بالای پزشکی و کمبود اعتبارات مرکز باعث شده تا از ظرفیت خیرین و نیک اندیشان حوزه سلامت استفاده کند و کارگروه سلامت بنیاد حامیان مکتب الصادق(ع) به همین منظور ایجاد شده است.
معاون سلامت و امور بیمه های مرکز خدمات استان اظهار داشت: تأمین تجهیزات پزشکی از جمله عصا، واکر، ویلچر، سمعک و کمک هزینه شیمیدرمانی توسط بنیاد حامیان مکتب الصادق(ع) انجام میشده و تلاش میکنیم در زمینه تأمین تجهیزات مراقبتی مثل کپسول اکسیژن و مراقبتهای پرستاری اقدامات مؤثری انجام دهیم.
وی افزود: استفاده از ظرفیتهای علمی دانشگاه علوم پزشکی در برگزاری دورههای آموزش سلامت طلاب میتواند ما را در اجرای بهتر این دورهها یاری رساند.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |