سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۱
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۴۰۰/۰۴/۱۴

حجت الاسلام و المسلمین رجایی‌نیا:

دولت آینده در عرصه سیاستگذاری به ظرفیت حوزه‌ها نیاز دارد

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ارتباط مستمر دولت با حوزه‌های علمیه را یک ضرورت دانست و گفت: نقش وزارتخانه‌ها باید مطالعه، سیاستگذاری و هدایت باشد و در هر سه مورد، دولت به ظرفیت‌های حوزه و زیرساخت فرهنگی نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی رجایی‌نیا در سخنانی خاطرنشان کرد: وزارتخانه‌ها بیشتر باید امر تحقیق، تفکر، برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و هدایت را انجام دهند و دست از تصدی گری بردارند، متاسفانه بیشتر وزارتخانه‌ها شرکت‌هایی را تاسیس و وارد تصدی گیری شدند و می‌خواهند کل کشور را تصدی گری کنند، این سیستم را باید دولت اصلاح کند.

وی گفت: پیشنهاد این است که همه منابع ای که در برنامه هفتم توسعه قرار است اختصاص پیدا کند در مناطق مختلف کشور تقسیم شود و حتی این منابع اگر در قالب نیروی انسانی هم هست بازتوزیع شود یعنی این منابع از مرکز به استان‌ها منتقل شود.

دستیار ویژه مدیریت حوزه‌های علمیه کشور گفت: با این نگاه، شاهد یک دولت اقدام و عمل خواهیم بود ولی اگر ما وزرایی را انتخاب کنیم که نگاه آنها بخشی باشد و فقط تمرکز گرا و تصدی گری باشند، هر چه اندازه این وزیر هم قوی باشد نمی‌تواند ظرفیت‌های کشور را پای کار بیاورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رجایی‌نیا اظهار داشت: اصلاح ساختارها به این نیست که چهار الی پنج سال روی قوانین کار کنیم، بلکه نقطه آغاز اصلاح ساختار اداری، اراده و فرهنگ دولت است و اگر دولت این اراده و فرهنگ داشته باشد وعمل ما به سمت تمرکز زدایی و واگذاری اختیارات باشد، قوانین هم اصلاح می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ارتباط مستمر دولت با حوزه‌های علمیه را یک ضرورت دانست و گفت: نقش وزارتخانه‌ها باید مطالعه، سیاستگذاری و هدایت باشد و در هر سه مورد، دولت به ظرفیت‌های حوزه و زیرساخت فرهنگی نیاز دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رجایی‌نیا به عنوان نمونه گفت: شهرداری اگر بخواهد موضوع مهم تفکیک زباله از مبدا را عملیاتی کند که هزینه‌های شهرداری کم و درآمد شهر اضافه شود، نیاز به کار فرهنگی دارد و مبلغان خانم اگر خانواده‌ها را در قالب فعالیت‌های تبلیغی توجیه کنند این طرح به راحتی قابل اجرا است.

وی با اشاره به اینکه اجرای هر قانون و برنامه ای در کشور نیاز به پیوست فرهنگی و تبلیغی دارد، گفت: دولتمردان ما به فرهنگ سازی در برنامه‌ها توجه بیشتری داشته باشند، نباید به فرهنگ نگاه لوکس داشته باشیم، فرهنگ مانند هوایی است که ما تنفس می‌کنیم وهیچ برنامه ای بدون فرهنگ سازی اجرا و محقق نمی‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رجایی‌نیا به نمونه دیگری اشاره کرد و گفت: ما قانون جمعیت را تصویب می‌کنیم اما اجرای این قانون و فرهنگ سازی آن نیاز به کار تبلیغی دارد، هر برنامه و قانون برای اجرا نیاز به پیوست فرهنگی و ترویجی دارد.

وی ادامه داد: اگر ما مردم 20 درصد در مصرف برق صرفه جویی کنند وقتی هر فردی ممکن است این صرفه جویی چیزی نباشد ولی وقتی در مقیاس کلان ضرب شود می‌توان صادرات انرژی داشته باشیم، هم درآمد کشور اضافه می‌شود، هم کسری‌های دولت و مشکلات حل می‌شود، اما فرهنگ مصرف نیاز به تبلیغ و فرهنگ سازی است و انتظار است حوزه‌های علمیه ورود کنند، البته دولت باید بخواهد.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس همچنین گفت: حوزه‌های علمیه هم در بعد مطالعات وپژوهش‌ها و برنامه ریزی و سیاستگذاری و فرهنگسازی و ایجاد زمینه برای اجرای برنامه‌های دولت می‌توانند کمک بدهند.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118