سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۱
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۴۰۰/۰۶/۲۹

با حضور مدیر گروه برنامه‌ریزی راهبردی حوزه علمیه قم انجام شد:

پنل دوم: بررسی سند آمایش حوزه علمیه قم

نشست بررسی سند آمایش حوزه علمیه قم به‌صورت وبیناری در محل دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، نشست بررسی سند آمایش حوزه علمیه قم با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین جراح زاده مدیر گروه برنامه‌ریزی راهبردی حوزه علمیه قم و حجت‌الاسلام‌والمسلمین فتح اللهی مسئول دبیرخانه شورای عالی خراسان به‌صورت وبیناری در محل دبیرخانه شورای عالی برگزار شد.

در این نشست ابتدا حجت الاسلام برزگر مسئول گروه مطالعات راهبردی دبیرخانه شورای عالی، سوالاتی را پیرامون این موضوع مطرح کرد. از جمله اینکه:

- روش و الگوی تدوین سند آمایش حوزه علمیه قم چیست؟

- زمان، هزینه و تخصص افرادی که مسئول تدوین این سند بوده‌اند، چه بوده است؟

- ارتباط این سند با اسناد بالادستی مانند سند چشم انداز حوزه، نظامات جامع، برنامه 5 ساله حوزه و درختواره دانش چیست؟

در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین جراح زاده گفت: ضرورت تدوین سند آمایش از 12 سال پیش در شورای عالی حوزه‌های علمیه مورد توجه قرار گرفت که به دلایلی بصورت جدی به آن پرداخته نشد. ولی با تاکید آیت الله اعرافی و از سال 96 بطور جدی دنبال شد و طی 3 سال با مدیریت و نظارت دکتر شاکری از مسئولان آمار و اطلاعات استانداری قم و طلاب و مدیران منتخب، تدوین شد. در بازبینی این سند اشکالاتی دیده شد که اکنون جهت بازبینی و اصلاح به کارگروه تخصصی سپرده شده که تا مهرماه امسال رونمایی خواهد شد.

مدیر گروه برنامه‌ریزی راهبردی حوزه علمیه قم درباره روند کار هم افزود: ما نیازهای آمایشی در چهار سطح حوزه‌های علمیه، نظام اسلامی، جامعه و خانواده و نهایتا بین‌الملل دسته‌بندی کردیم. به دنبال آن تمام کارویژه‌های مرتبط با این نیازها را احصاء کردیم که در در نهایت به 276 کارویژه رسیدم. سپس آنها را با سه شاخص بالفعل و اجرایی بودن در حال یا آینده نزدیک، تامین کننده معیشت طلابی که به آنها می‌پردازند و در آخر هم اینکه با سایر کارویژه‌ها کمترین هم پوشانی را داشته باشند، دسته بندی کردیم. نتیجه آن 65 کارویژه شد که در ترسیم وضعیت مطلوب در افق 1414 بررسی شد که چه تعداد طلبه برای چه کارویژه‌هایی و با چه سطح تخصصی نیاز خواهد بود.

وی الگوی کشف نیازها را محیط شناسی درونی و بیرونی حوزه بر اساس مدل swot معرفی کرد که به شکل استانی شناسایی و به مرکز، جهت جمع‌بندی ارسال شد.

حجت الاسلام جراح زاده افزود: یکی از پیشنهادهای ما در فرایند اجرای آمایش، ایجاد سطح پنجم برای مقاطع تخصصی حوزه است. منطقا لازم است که ابتدا سند آمایش تدوین می‌شد و بعد نظامات جامع، درختواره دانش و برنامه 5 ساله حوزه تدوین می‌شد که متاسفانه این رتبه بندی در تهیه اسناد مورد غفلت قرار گرفت. البته خوشبختانه مقرر شد تا تمام اسناد تدوین شده از جمله درختواره دانش بر اساس یافته‌های سند آمایش مورد اصلاح و بازبینی قرار گیرند.

در پایان این نشست ضمن تاکید بر همکاری بیشتر دو حوزه خراسان و قم، به‌ویژه در تدوین اسناد بالادستی بر توجه بیشتر به رکن آینده نگری عالمانه در تدوین سیاست ها و اسناد مهم آینده و نیز بازنگری اسناد گذشته تاکید شد.


ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118