سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۱
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۴۰۰/۱۱/۱۱

با حضور آیت‌الله علم‌الهدی و آیت‌الله کعبی:

نشست تخصصی «نسبت فقه و مقاومت اسلامی» همراه با رونمایی از مجله «طلیعه ۱۴۱۷» برگزار ‌شد

نشست تخصصی «نسبت فقه و مقاومت اسلامی»؛ با حضور آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی و آیت‌الله عباس کعبی به همت دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، نشست تخصصی «نسبت فقه و مقاومت اسلامی»؛ بررسی دروس خارج حوزه‌های علمیه و نسبت آن با مسائل جبهه مقاومت؛ به همت دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان و با حضور آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و استاد خارج فقه حوزه علمیه خراسان و آیت‌الله عباس کعبی استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم و عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فتح‌اللهی: مجله «طلیعه 1417» به دنبال استفاده از نظریات نخبگان برای حل مسائل حوزه است

در این نشست که با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدباقر فرزانه، دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان و جمعی از اعضای کمیسیون‌های تخصصی شورای عالی و برخی از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه خراسان برگزار شد، ابتدا حجت‌الاسلام‌والمسلمین فتح‌اللهی، مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان ضمن خیرمقدم به مدعوین، با اشاره به ماموریت حوزه علمیه خراسان در راستای استفاده از ظرفیت نخبگان در عرصه‌های گوناگون، دبیرخانه شورای عالی با انتشار مجله «طلیعه 1417»، به دنبال استفاده از نظرات اساتید و نخبگان حوزوی و دانشگاهی در حل مسائل حوزه علمیه خراسان است.

در شماره پنجم مجله «طلیعه 1417» به موضوع «حوزه علمیه و آینده جبهه مقاومت» پرداخته شده است و با اشاره به چشم‌انداز حوزه علمیه خراسان، تاثیرگذاری و نقش‌آفرینی حوزه علمیه را در این عرصه تبیین کرده است.



آیت‌الله کعبی: نظریه جهاد تمدنی، مفهوم توسعه یافته جهاد است

در ادامه آیت‌الله عباس کعبی عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، با موضوع «تبیین ابعاد فقه‌الجهاد» به ارائه بحث پرداخت. ایشان که سابقه تدریس «فقه‌الجهاد» در درس خارج فقه خود در حوزه علمیه قم را دارد، با اشاره به سیره پیامبر اکرم(ص) در جهاد مکی و جهاد مدنی اظهار داشت: می‌توان مفهوم جهاد را توسعه داد و به ابعاد گوناگونی از جهادهای نظامی و غیرنظامی مانند جهاد دعوت إلی‌الله یا جهاد تبیین دسته‌بندی کرد. ما در دروس فقه‌الجهاد به نظریه جهاد تمدنی رسیدیم که دارای مولفه‌های خاص خود است.



آیت‌الله علم‌الهدی: نظریه مقاومت عامه، مستندات قرآنی و روایی دارد

در ادامه این نشست آیت‌الله علم‌الهدی نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی، با موضوع «تبیین چیستی و چرایی فقه‌المقاومه» به ارائه بحث پرداخت. ایشان با اشاره به مباحث ارائه شده در درس خارج فقه خود، با عنوان «فقه‌المقاومه» که حدود دو سال است برگزار می‌شود گفت: به نظر می‌رسد مقاومت عمومیتی دارد که مفاهیم جهاد و دفاع و امر به معروف، جزو اجزای آن هستند. نظریه‌ای که در باب مقاومت با مستندات قرآن و روایات به دست می‌آید، نظریه «فقه مقاومت عامه» یا عمومیت معنای مقاومت است، که سایر مباحث فقهی در خدمت آن قرار می‌گیرد.


رونمایی از جدیدترین شماره مجله «طلیعه 1417»

در پایان مراسم از جدیدترین شماره مجله «طلیعه 1417» در 192 صفحه و با موضوع «حوزه علمیه و آینده جبهه مقاومت» رونمایی شد. در این شماره با بیش از 30 نفر از مسئولین و شخصیت‌های علمی و سیاسی جبهه مقاومت از 8 کشور دنیا، و بیش 20 نفر از مسئولین و شخصیت‌های مطرح داخلی مصاحبه اختصاصی صورت گرفته است.

مجله «طلیعه 1417» فصلنامه دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان است که با نگاه آینده‌نگر به موضوعات و اولویت‌های حوزه‌های علمیه می‌پردازد. 


ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118