به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، آیتالله سیدحسن مرتضوی در دیدار با جمعی از مبلغین در مدرسه علمیه سطح چهار، فرصت تبلیغ در ماه محرم را، احیای امر اهلبیت علیهمالسلام دانست و با اشاره با اینکه بشر فطرتا به دنبال عالم دینی است، خواستار توجه بیشتر مبلغین به قول و فعل خود، در تبلیغ شد.
وی در بخشی از سخنان خود، با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) در باب احیای امر اهلبیت علیهمالسلام، طلاب را، به تبلیغ و ترویج معارف الهی در ماه محرم تشویق کرد.
آیتالله مرتضوی با اشاره به روایتی دیگر از امام رضا(ع) که میفرمایند: «رَحِمَ اللّهُ عَبدًا أحيا أمرَنا . فَقُلتُ لَهُ: فَكَيفَ يُحيي أمرَكُم ؟ قالَ : يَتَعَلَّمُ عُلومَنا ويُعَلِّمُهَا النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَو عَلِموا مَحاسِنَ كَلامِنا لاَتَّبَعونا؛» گفت: احیای امر ائمه علیهم السلام به یاد گرفتن معارف ایشان و یاد دادن آن به مردم است.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان تأکید کرد: اگر کسی میخواهد به ائمه و دین اسلام خدمت کند، باید به روایت حضرت رضا(ع) مبنی بر احیای دین خدا عمل کنند، زیرا این طریق یاد گرفتن علوم ائمه و یاد دادن آن به مردم، طریقه نجات بخشی است.
وی ادامه داد: از زمان غیبت و بلکه قبل از غیبت سیره فقها همین بوده است که در مکتب خانه، مدارس، جوامع و اعتاب مقدسه احکام اسلام را یاد میگرفتند و سپس به شهر و روستای خود برمیگشتند، و به مردم یاد می دادند، بسیاری از روستاهای ایران مجتهد مسلم داشت.
استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه شیخ طوسی از مشهد به بغداد میرود، تا حوزه تأسیس کند، گفت: ایشان با وجود مشکلات فراوانی که در بغداد اتفاق افتاد، به وظیفه خود عمل کرد و در نجف اشرف حوزهای دایر نمود، که برکات آن تا ظهور حضرت ولیعصر(عج) باقی خواهد ماند.
وی تصریح کرد: در ایام تحصیلی آنچه را که یاد گرفتید و به مردم میگویید و حتی فراموش هم نمیکنید، این سنت حسنه تبلیغ است، که باید قدر آن را دانست.
آیت الله مرتضوی با اشاره به روایتی از حضرت علی(ع) که میفرمایند: «زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُهُ» اظهار کرد: زکات علم، یاد دادن به مردم است، که این یاد دادن موجب میشود انسان معلوماتش فراموش نشود.
وی با اشاره به آیه «فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ» ابراز کرد: افرادی هستند که به شما ناسزا میگویند، اما باز هم شما را، قبول دارند، و این از برکت علم و عمل شماست، بنابراین علاوه بر اهتمام به این سنت حسنه باید مراقب کلماتی که میگویید باشید.
استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان اضافه کرد: در تبلیغ عفت کلام داشته باشید و از حدود الهی تجاوز نکنید، زیرا در صورت عدول هیچ برکتی در کار ما نخواهد بود.
آیت الله مرتضوی در پایان افزود: قولا و عملا این سنت حسنه را ادامه دهید که موجب احیای امر ائمه است، یعنی باید به عظمت کار، توجه داشته باشید که با حرفی نامربوط و نامناسب و یا یک فعل غیر صحیح کسی را گمراه نکنید.
هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.