سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۳۹۶/۰۵/۱۵

ضرورت توجه به علم اخلاق در جامعه اسلامی

آیت الله نوری همدانی بیان کردند: علم اخلاق در جامعه اسلامی به ویژه در حوزه های علمیه دارای اهمیت و ارزش بالایی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی حوزه علمیه خراسان، آیت الله نوری همدانی در دیدار اعضای کمیسیون اخلاق و فرهنگ این شورا، با توجه به اهمیت و ارزش علم اخلاق در جامعه اسلامی به ویژه در حوزه های علمیه، مطرح کردند: علوم و معارف اسلامی تقسیمات متعددی دارند که یکی از آن  تقسیمات به صورت اعتقاد، اخلاق و عمل است.

ایشان با بیان اینکه علم اخلاق به روحیات و فضائل انسانی وابسته است، ابراز داشتند: کتب ارزشمند و فراوانی در این حوزه ها همچون معراج السعادة (ملا احمد فاضل نراقی) نوشته شده است که توجه به آن از منظر اخلاق، در حوزه های علمیه لازم و ضروری به نظر می رسد.

این مرجع تقلید با اشاره به نقش روحانیت و تاثیرگذاری آنان در جامعه، بیان کردند: در حوزه های علمیه باید اهتمام خاصی به اخلاق وجود داشته باشد و توسط افرادی که دارای روش، منش، فکر، فرهنگ و متخلّق به اخلاق اسلامی هستند، تدریس شود.

آیت الله نوری همدانی به اساتید برجسته اخلاق همچون امام خمینی(ره) اشاره کردند و افزودند: در سابق شخصیت هایی همچون شیخ مجتبی قزوینی و میرزا جواد آقای تهرانی در سطوح بالایی متخلق به اخلاق بودند که اثرگذاری نافذی در حوزه های علمیه داشتند.

ایشان بیان داشتند: حضرت امام راحل(ره) عارف و مجاهدی واقعی بودند که با اقدامات خود دنیا را از جهت فرهنگی و سیاسی متحول کردند و باید همواره کلمات و بیانات ایشان در حوزه های اخلاقی مد نظر روحانیت باشد.

این استاد خارج حوزه های علمیه ارائه کلمات و بیانات امام راحل(ره) در کتاب دفتر تبیان در طی پنجاه جلد و بیان تجارب ایشان به قلم خودشان در وصیت نامه را از علل کارآمد بودن این کتب عنوان کردند و با بیان این که روش امام راحل(ره) در قلع و قمع استکبار و ارائه چهره منفور آنان به جهان بود، تصریح کردند: امام راحل(ره) اسلام ناب را به عرصه زندگی آوردند.

آیت الله نوری همدانی خطاب به طلاب و روحانیون مطرح کردند: امروزه جامعه اسلامی برای لباس روحانیت ارزش ویژه ای قائل است؛ با توجه به اینکه این لباس از لحاظ اخلاق صنفی حرمت خاصی دارد، لغزش یک عالم همچون سوراخ شدن کشتی است.

وحدت، نشانگر بیداری اسلام است

این مرجع تقلید در ادامه با بیان این که امروز دشمنان در پی تخریب بیدارگری و اسلامی که انقلاب را ایجاد کرد هستند، اذعان داشتند: همه با یکدیگر اتحاد و انسجام داشته باشید تا بتوانید در برابر صهیونیست ها، وهابیت، آمریکا و انگلیس که با خرج سرمایه های ملی تمرکزشان را بر نابودی اسلام قرار داده اند، بایستید؛ رسالت ما نیز بهره گیری از توان و ظرفیت در صیانت از حوزه های علمیه است.

ایشان با اشاره به ضرورت حفظ انقلاب در حوزه های علمیه، از علمای برجسته خواست تا در زمینه صیانت از انقلاب اسلامی اتاق فکر هایی با محوریت انقلابی گری حوزه بر اساس رهنمود های مقام معظم رهبری تشکیل شود.

آیت الله نوری همدانی با توجه به ضرورت تشکیل اتاق فکر، مشاوره و مباحثه در حوزه های علمیه برای مقابله با تهاجم دشمنان، خاطر نشان کردند: امروز در سوریه، یمن و عراق علما نباید سکوت کنند؛ از شما نیز انتظار می رود تا مطالب خودتان را در شرایط امروز که آمریکا و صهیونیست برای کوبیدن اسلام لحظه ای دریغ نمی کنند، منتشر کنید که اثر آن در داخل کشور از جهت امر به معروف و نهی از منکر و در خارج کشور از جهت مقابله با این تهاجم دشمنان موثر خواهد بود.

ایشان با اشاره به ضرورت ارتباط و تعامل دو سویه طلاب حوزه علمیه قم با 39 هزار طلبه فاضل حوزه علمیه مشهد بیان کردند: مطالبه امروز حوزه خروجی فقیه و محقق است؛ باید توجهمان به تربیت طلاب به عنوان فقاهت باشد و تلاش و ممارست کرد تا در حوزه های علمیه این جنبه فقهی و علمی تقویت شود.

این مرجع تقلید با بیان این که باید در حوزه‌های علمیه افراد فقیه، با سواد، محقق و دارای ادبیات قوی تربیت کرد، ابراز داشتند: دنیاگرایی نداشته باشید که امکان دارد یک طلبه را از انجام رسالت خویش بازدارد.

آیت الله نوری همدانی در ادامه به ضرورت حضور فعال روحانیون در روستاها و شهرها اشاره کردند و با بیان این که مبادا طلاب دنیا گرا شده و در کلانشهرها با پایبندی به مادیات از حضور در روستاها و نقاط محروم غفلت کنند، بیان کردند: با توجه به سخنی از امام صادق(ع) «سه چیز اگر نباشد در زندگی مردم اختلال ایجاد می شود »، یکی از آنها همین حضور روحانیت و معاشرت آنان با مردم جامعه است چراکه به واقع مردم به اینان از نان شب نیز محتاج تر هستند.

استاد خارج حوزه های علمیه با بیان این که جامعه در هر عصر و زمانی به علما سپرده شده و از این جهت رسالت سنگین و خطیری بر دوش شما قرار دارد، ابراز کردند: از این جهت مسئولیتتان شدید است و موظفید تا با حفظ وحدت و انسجام در برابر هرگونه تهاجم دشمنان ساکت ننشینید و همانگونه که امام این انقلاب را زمینه ساز ظهور قلمداد می کردند شما نیز همینگونه بنگرید.

آیت الله نوری همدانی در پایان با تمجید از اقدامات صورت گرفته در شورای عالی و مرکز مدیریت این حوزه  با بیان اینکه فعالیت های برجسته اخلاقی حوزه علميه  خراسان باید چاپ و منتشر شوند، گفتند: امروز باید قدرت علمی، فرهنگی، سیاسی و جهادی خود را به عرصه اجتماع بیاورید، بدون شک گفتار و نوشتار شما آموزنده و سازنده است.

گفتنی است، در این دیدار حجت الاسلام و المسلمین دکتر نوایی و حجت الاسلام و المسلمین فتح اللهی به ارائه گزارش از اقدامات انجام شده در دبیرخانه و کمیسیون اخلاق و فرهنگ شورای عالی حوزه علمیه خراسان پرداختند.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118