تاریخ انتشار :
۱۴۰۱/۱۱/۰۲
در نشست رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با دبیر شورای عالی و مدیر حوزه علمیه خراسان مطرح شد؛
دبیر شورای عالی حوزه علمیه خراسان، گفت: حرکت انقلاب اسلامی رو به رشد است و مجموعههایی که میخواهند به حل مسائل بپردازند باید بر اساس واقعیتها، زخمهای آن را بهبود دهند.
بهگزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، نشست مشترک حجج اسلام والمسلمین محمدباقر فرزانه، دبیر شورای عالی و علی خیاط مدیر این حوزه با دکتر بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند، عضو هیئتعلمی فرهنگستان علوم اسلامی قم در محل مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین فرزانه: حرکت انقلاب اسلامی رو به رشد است
حجتالاسلام والمسلمین فرزانه در این نشست به اهمیت آیندهنگری پرداخت و گفت: شهید بهشتی به پیشتحلیل و فرارفتن از تحلیل مسائل تأکید میکرد که در آن زمان فکر بلند و والایی بود و اکنون دنیا از آیندهنگری عبور کرده و به آیندهسازی رسیده است.
وی با اشاره به حدیثی از امامصادق(ع) با موضوع بقای اسلام و مسلمانان با رویکرد اقتصادی، گفت: در این زمینه باید به جایگاه واقعی خود برسیم.
دیبر شورای عالی حوزه علمیه خراسان شناساندن آرمان و اهداف انقلاب اسلامی به آیندگان را امری لازم و بااهمیت خواند که باید نسبت به آن اهتمام و توجه ویژهای داشت.
وی با اشاره به کار زیادی که برای پیشرفت کشور در دوران انقلاب اسلامی انجام شده، گفت: انقلاب از داخل و خارج مورد حمله قرار دارد و همه بر این قهرمان زخم میزنند.
وی با اشاره به اینکه باید دنبال مطلوبها و راهحلها بود و بر اساس مطالبه مردم گام نهاد، گفت: حرکت انقلاب اسلامی رو به رشد است و مجموعههایی که میخواهند به حل مسائل بپردازند باید بر اساس واقعیتها، زخمهای یادشده را بهبود دهند.
حجتالاسلام والمسلمین خیاط: نخبگان حوزه علمیه خراسان آماده همکاری با مجلس شورای اسلامی هستند
وی به فرمایش رهبر معظم انقلاب که از واژه «جهاد» استفاده کردهاند اشاره و ابراز کرد: اگر دقت کنیم و خطر را بهواقع درک کرده باشیم باید برنامههای روزمره را تغییر داده و تحولی در خود ایجاد کنیم و بدانیم که در جنگ عظیمی هستیم که باید نسبت به آن اقدام کرد.
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه اگر در جنگ ترکیبی دشمن با اخلاص و توکل فعالیت کنیم، بهطور حتم پیروز خواهیم شد، گفت: ورود به این عرصه با وجود همین امکانات کم نیز میتواند اثرگذار باشد.
وی با بیان مثالی در این زمینه به قدرت رسانهای شبکه المنار در دوران جنگ علیه لبنان در جبهه مقاومت اشاره و ابراز کرد: در عین تحریمها علیه این شبکه، اثرگذاری خوبی ایجاد شد و در سالهای 2006 تا 2008 بیشترین سؤالات جوانان عرب نسبت به توفیقات شیعه در جبهه مقاومت بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین خیاط افزود: باید با اراده قوی به جهاد تبیین بپردازیم تا آیندهسازی و توجه به سرمایههای اجتماعی و رشدهای اقتصادی و... بهخوبی انجام شده و رو به جلو حرکت کند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت ارزشمند نخبگان و نیروی انسانی در حوزه علمیه خراسان گفت: حضور افراد متخصص و دارای استعداد زیاد در خراسان، فرصتی مغتنم است و این نخبگان میتوانند با مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی همکاری لازم را داشته باشند.
مدیر حوزه علمیه خراسان به طرحهای خوبی که در حوزه علمیه خراسان نسبت به مسائل اجتماعی در حال اجرا است اشاره کرد و گفت: در این عرصه نیز آماده همکاری با مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهشهای آن هستیم.
وی به حل مسائل در برنامهریزیهای ناظر به مشکلات منطقه هر مدرسه علمیه در شهرستانها اشاره کرد و گفت: باید بر اساس اقتضائات و شرایط نیروی انسانی هر منطقه تلاشهایی صورت گیرد که ازاینرو نسبت به تصمیمگیریها و برنامهریزیها در خود منطقه تأکید میشود.
دکتر نگاهداری: بازآرایی فرصتهای توسعه در دهه آینده ضروری است
دکتر نگاهداری در این نشست با اشاره به اینکه امروز دنیای رسانه به تصویرسازی از روایتها پرداخته و رسانههای غربی در جهان غالب شده، گفت: این امر موجب اثرگذاری آنان در جوامع میشود و ازاینرو باید در جنگ روایتها قدرت بیابیم و منفعل نباشیم.
وی به اهمیت توجه بر رشد اقتصادی نیز اشاره و ابراز کرد: باید از ظرفیتهای مردمی و سرمایه اجتماعی در عرصه اقتصادی استفاده کرد؛ زیرا بااینکه تحریمها وجود دارد و اثرگذار است اما همه مشکلات بهواسطه تحریم نیست.
وی به ضرورت بازآرایی فرصتهای توسعه و فرصتهای مهم در دهه آینده اشاره کرده و گفت: باید با توجه به موقعیت ژئوپولوتیک ایران در خاورمیانه و اینکه ایران در مسیر مبادلهها قرار گرفته، برای فعالیتهای اقتصادی همسایگان و بازآرایی روابط تجاری با آنها برنامهریزی مناسبی صورت گیرد تا در قرن آینده از این جهت خیالی آسوده داشته باشیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی موقعیت ایران را برای کشورهایی مانند چین، روسیه و هند بهترین فرصت عنوان کرده و گفت: واقعیت این است که انقلاب اسلامی در مقابل جنگ ترکیبی استکبار ایستاده است و ازاینرو با بعضی کشورها روابط خوبی دارد.
وی تأکید کرد: باید تصویر خوبی از آینده برای جامعه به نمایش بگذاریم و به بهرهوری و استفاده از سرمایههای انسانی در مسیر بازآرایی توجه کنیم؛ همچنین پنجره فرصت جوانان تحصیلکرده از ظرفیتهایی است که باید بر آن تأکید و اهتمام ورزید.
دکتر نگاهداری در ادامه بر اهمیت درک حلاوت و شیرینی سفره علمی و اقتصاد دانشبنیان بر جامعه تأکید کرد تا در پیشرفت و رشد آینده بهتر گام برداشته شود.
وی از نظام تصمیمگیری بهعنوان نقطهای مهم یاد کرد و گفت: باید نسبت به مواردی که در جامعه در زمینههای گوناگون وجود دارد تصمیم مطلوب و بهموقع گرفته شود.
حجتالاسلام والمسلمین پیروزمند: دشمن نسبت به زمان از ما جلوتر است
همچنین حجتالاسلام والمسلمین پیروزمند نیز در این جلسه با بیان اینکه انقلاب اسلامی حادثهای تأثیرگذار و نافذ در کشور بوده و همچنان نفوذ آن ادامه دارد، گفت: این دستاور بهطور حتم پشتوانهای داشته که باید در سنجشها و رصد آینده به آن توجه داشت.
وی افزود: اگر در سنجشها، به رصد موارد فراکلان و برآیندها بپردازیم، حرکتهای انجامشده مایه امیدواری میشود و اگر فقط به مسائل خرد توجه کنیم توفیقی حاصل نمیشود.
وی با بیان اینکه غرب، نسبت به زمان از ما جلوتر است، گفت: انقلاب اسلامی در عین حال پیشرفتهای حیرتانگیزی داشته و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، راهی را میرود که تاکنون کسی نرفته است.
این عضو هیئتعلمی فرهنگستان علوم اسلامی قم، شناخت صحنه و میدان نبرد و مقاومت را لازمه حرکت پیش رو دانست و گفت: بر اساس فراتحلیلها در نقطه امیدوارکنندهای هستیم و ظرفیتهای خوبی ایجاد شده و رقیب نیز از این توانمندی نگران شده است.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |