تاریخ انتشار :
۱۴۰۱/۱۲/۱۴
از سوی شورای عالی و تولیت آستان قدس رضوی:
استاد حوزه علمیه قم در این مراسم گفت: فضیلتهای اخلاقی مرحوم آیتالله واعظ طبسی، این عالم و مجاهد اسلامی بیشمار است.
به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، مراسم گرامیداشت هفتمین سالگرد درگذشت مرحوم آیت الله واعظ طبسی به همت معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد.
استاد حوزه علمیه قم در این مراسم گفت: فضیلتهای اخلاقی مرحوم آیتالله واعظ طبسی، این عالم و مجاهد اسلامی بیشمار است.
حجت الاسلام والمسلمین نظری منفرد افزود: فعالیت های آن مرحوم در مقام تولیت آستان قدس بسیار مهم بود چرا که عمر انسان کوتاه است و فرصت ها بنا به فرمایش حضرت علی (ع) زود گذر است و باید قدردان روزها و ماه های پرفضیلت زندگی بود.
قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید، نوحه خوانی ذاکران اهل بیت (ع) و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین نظری مفرد از برنامه های این مراسم بود.
تولیت آستان قدس رضوی، حجت الاسلام والمسلمین راشد یزدی و جمعی از مسئولان شهری و استانی در این مراسم حضور داشتند.
مروری بر زندگی آیتالله واعظ طبسی
آیتا... عباس واعظ طبسی، تا قبل از سال 1330 که برای نخستین بار پای منبر پرشور شهید نواب صفوی در مشهد نشست، طلبه بیحاشیهای بود که سرش به درس و بحث گرم بود. از شانزدهسالگی وارد حوزه علمیه مشهد شده بود و مدتی بعد برای تکمیل تحصیلات حوزوی به قم رفته بود. در بازگشت دوبارهاش به مشهد و متأثر از سخنرانیهای انقلابی شهید نواب صفوی، مسیر تازهای در زندگیاش آغاز و آثار آن پنجسال بعد با فعالیت علنی او علیه رژیم پهلوی نمایان شد.
او در فعالیتهای ضداستبدادی خود در مشهد با سیدعبدالکریم هاشمینژاد و بعدتر رهبر معظم انقلاب همراه بود که به سه چهره اصلی فعالیتهای سیاسی روحانیون مشهد علیه پهلوی در دهه 40 و 50 تبدیل شدند.
عباس واعظ طبسی در گامهای نخست انقلاب بارها به دنبال سخنرانیهای طوفانی خود علیه شاه از رفتن به منبر منع و در سال 1340 بهخاطر سخنرانی در بیستوششمین سالگرد فاجعه گوهرشاد، از سوی نیروهای حکومتی دستگیر شد و به زندان رفت. این آخرین باری نبود که آیتا... طبسی برای آرمانهای انقلابیاش به زندان میافتاد.
سال 1341 نیز به دنبال تصویب لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی و رفراندوم شاه، سخنرانی کرد و این بار به تهران انتقال یافت و در پایتخت به زندان رفت. اما عمده فعالیتهای آیتا... طبسی پیش از انقلاب اسلامی، محدود به حوزه سیاست نبود و هنگامی که طبس دچار زلزلهای سهمگین شد به همراه رهبر معظم انقلاب و آیتا... صدوقی به یاری مردم شتافت.
او پس از پیروزی انقلاب اسلامی با حکم امامخمینی (ره) به عنوان سرپرست آستان قدس رضوی انتخاب و دوسال بعد در سال 1359 به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد.
وی علاوه بر تولیت آستان قدس رضوی، در دوران پس از انقلاب اسلامی با عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری و نمایندگی، ولی فقیه در خراسان نیز، در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مشغول خدمت شد.
مدیریت موفق مجموعه آستان قدس رضوی در دوران تولیت او، نمونه موفقی از مدیریت اسلامی در سالهای پس از انقلاب اسلامی در کشور بود. همچنین فضاهای زیارتی با استفاده از ظرفیتهای جغرافیایی حریم مطهر بارگاه رضوی در قالب عملیات عمرانی متعدد، توسعه یافت.
فضاهای فرهنگی نیز با تأسیس دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع)، دانشگاه علوم قرآنی رضوی، کتابخانه مرکزی آستان قدس، انتشارات بهنشر، مرکز آفرینشهای هنری آستان قدس، توسعه موزهها و رواقهای بارگاه امام رضا (ع) و... در دوران تولیت آیتا... واعظ طبسی انجام گرفت.
او سرانجام پس از هفت دهه خدمت به کشور و انقلاب در سن هشتادسالگی در بیمارستان امام رضا (ع) به دیدار حق رسید و در جوار سلطان خراسان آرام گرفت.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |