سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۱۰
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۴۰۲/۰۳/۲۳

دکتر برومند در کارگاه آینده عفاف و حجاب مطرح کرد؛

در مدل طراحی عفاف و حجاب، جذابیت ایده‌ها را باید با عینک خود افراد دید نه ایده‌پردازان

دبیر رویدادهای نوآیند مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش اکونومیست که طبق آن ۲۰ تغییر بزرگ جهان را تا پنجاه سال آینده شناسایی کرده است به تغییراتی که با حوزه عفاف و حجاب ارتباط بیشتری دارد پرداخت و گفت: تغییرات مهم عبارتند از: ۱. زنانگی شدن دنیا؛ ۲. متصل و آنلاین بودن همیشگی افراد؛ ۳. تأثیرات ...

به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، در معرفی برهم زننده‌های بازی که توسط آقای دکتر برومند مطرح شد ایشان تأکید داشتند که اگر سراغ موضوعات به صورت ابتدائی برویم در شناسایی علائم درمانی، صرفا به مسکّن‌ها می رسیم. لذا لازم است با روش تحلیل لایه‌ای علت ها، لایه‌های زیرین مسائل عفاف و حجاب را بررسی کنیم و با ایده‌پردازی لایه‌های جدیدی را برای آینده طراحی کنیم.

دکتر برومند با تفکیک بین مسأله و مشکل مسأله را یک بیان فنی و کارشناسی (فراتر از توضیح مشکل) دانست که باید بتواند فاصله منفی وضع موجود از وضع مطلوب را توجیه کند.

وی با اشاره به روندهای جهانی و نظم تغییرات گفت: در روندهای جهانی منظم، دسترسی مخاطبان جهانی راحت‌تر می‌شود و سرعت پلتفرم‌های اجتماعی روز به روز بالاتر می‌رود. کسب و کارهای اجتماعی در پلتفرم‌ها و رسانه‌های اجتماعی هم‌گرا می‌شود. در این روند، مدت زمان جهان‌شمول‌شدن شبکه‌های اجتماعی کمتر می‌شود و دسترسی به مخاطبان جهانی راحت‌تر می‌شود و سرعت نفوذ پلتفرم‌های جهانی روز به روز بیشتر می‌شود و کسب و کارهای اجتماعی با پلتفرم‌های اجتماعی همگرا می‌شوند.

دبیر رویدادهای نوآیند مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با تأکید بر تأثیرگذاری روندها در تحلیل لایه‌ای علت‌ها در موضوع عفاف و حجاب به روندهای موجود پرداخت و یکی از روندهای آینده را بازی‌های آنلاین و تفریحات فعال دانست که شخص می‌تواند حین تفریح، کنشگری، درآمدزایی، آموزش، تربیت و ... داشته باشد و در این تقاطع، فناوری‌های دیجیتال ضریب بالایی به این موضوع می‌دهند که نتیجه آن پیدایش رفتارهای جدید مخاطبان است و ما در این میان، با یک شکاف عمیق شناختی از مخاطبان مواجه هستیم.

آقای دکتر برومند از جمله روندهای جهانی را ارائه خدمات، کالا و ویژگی‌های جدید، بوجود آمدن مراجع فکری و رفتاری جدید دانست و گفت: نهاد مدرسه با یک دگردیسی دارد مواجه می‌شود. نهادهای جدید، افراد جدید، سلبریتی‌های جدید به عنوان مرجع فکری جدید دارد بوجود می‌آید و با آمدن پلتفرم‌های جدید، همه شئون زندگی به یکدیگر دوخته می‌شود. حال سوال این است که موضوع حجاب و عفاف را با چه کانالی می‌توان منتقل کرد؟

وی با اشاره به گزارش اکونومیست که طبق آن 20 تغییر بزرگ جهان را تا 50 سال آینده شناسایی کرده است به تغییراتی که با حوزه عفاف و حجاب ارتباط بیشتری دارد پرداخت و گفت: تغییرات مهم عبارتند از: 1. زنانگی شدن دنیا؛ 2. متصل و آنلاین بودن همیشگی افراد؛ 3. تأثیرات انقلاب‌های فرهنگی، جهانی سازی و فناوری تأثیرات فرهنگی و محلی ماندن ذائقه‌های جهان؛ 4. بالارفتن آمار دین باوران و باقی ماندن سکولارها؛ 5. اضافه شدن شور وفور روحیه عمومی به دموکراسی.

دبیر رویدادهای نوآیند مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی درباره عفاف و حجاب نسبت به تغییرات جهانی تصریح کرد: ما با دو مسأله مواجه هستیم. در مرحله اول کسانی هستند که با ایده‌های نوآورانه عفاف و حجاب چالش دارند و باید این افراد را قانع کرد زیرا جذاب بودن ایده‌های عفاف و حجاب را باید با عینک این افراد دید که چقدر در مدل طراحی ما قرار می‌گیرند. در مرحله دوم، کسانی هستند که در حوزه عفاف و حجاب فعال دارند. چطور کسانی که سیاست‌گذارند و راه را درست نمی‌روند و یا کسانی که حامی ما هستند را باید قانع کرد و تفکرات سنتی را با ایده‌های جدید همراه کرد.

وی با اشاره به بوجود آمدن رخدادهای جدید حاصل از تقاطع روندها در کلان روندها، جایگزین‌سازی استعاره‌های قبل به استعاره‌های جدید و بدیع در مدل تحلیل لایه ای علت‌ها برای موضوع عفاف و حجاب را، ساخت دنیای جدید با سناریوی جدید در عفاف و حجاب دانست که این موضوع می‌تواند با اقتصاد گره خورده و به سفارشی شدن حجاب توسط شرکت‌های معتبر جهانی منجر شود.

دکتر برومند در پایان شناسایی روندهای ایران برای حل موضوع عفاف و حجاب را مهم دانست و گفت: این روندها بطور کلی توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در حوزه مسائل نوپدید آینده فرهنگی اجتماعی کشور شناسایی شده است.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118