سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع

تاریخ انتشار :

۱۴۰۳/۱۱/۰۸

به همت دبیرخانه شورای عالی:

نشست تخصصی «سیاست‌ها، الزامات و موانع اولویت بخشی به تبلیغ تربیت‌محور و اخلاق‌مدار» برگزار شد

در کمیسیون تلفیق مقرر شد تا اجلاسیه کمیسیون‌های شورای عالی در اسفندماه و با موضوع اولویت بخشی به امر تبلیغ در حوزه علمیه خراسان برگزار شود. اولین نشست با موضوع سیاست‌ها، الزامات و موانع اولویت بخشی به تبلیغ تربیت محور و اخلاق مدار برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی نشست تخصصی با موضوع «سیاست‌ها، الزامات و موانع اولویت بخشی به تبلیغ تربیت محور و اخلاق مدار» به همت دبیرخانه شورای عالی و با حضور منتخب کمیسیون‌های تخصصی برگزار شد.

در این جلسه اعضای کمیسیون‌ها به تبیین دیدگاه‌ها و نظرات خود پیرامون موضوع پرداختند که در ادامه به اهم مباحث اشاره شده، پرداخته می‌شود:

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی زمانی‌فرد:
رئیس کمیسیون تخصصی فرهنگ و اخلاق

در کمیسیون تلفیق مقرر شد تا اجلاسیه کمیسیون‌های شورای عالی در اسفندماه و با موضوع اولویت بخشی به امر تبلیغ در حوزه علمیه خراسان برگزار شود. برای این امر باید از ظرفیت نخبگانی حوزه کهن خراسان به بهترین وجه و در سطح تخصصی استفاده شود. امیدواریم در این نشست و نشست‌های آتی به خروجی قابل قبولی برسیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی اکبر نوایی
عضو کمیسیون تخصصی اجتماعی سیاسی

عرصه‌ها و قلمروهای تبلیغ باید گسترش یابد. ما تبلیغ را محدود کرده‌ایم. باید ابعاد داخلی و بین‌المللی تبلیغ به خوبی دیده شود. برای اولویت بخشی به تبلیغ نیازمند اتخاذ سیاست‌های جدیدی هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن ملکی:
عضو کمیسیون تخصصی فرهنگ و اخلاق

ابتدا باید بدانیت تبلیغ بدون تفقه، تبلیغ کامل و موثری نیست. هدایت و ارشاد مردم حق مردم بر طلبه است. باید طلبه را از لحاظ اخلاقی جوری تربیت کرد که حق الناس را بر حق الله ترجیح بدارد. خشت اول تبلیغ را از همان اوایل طلبگی باید در طلاب نهادینه کرد. سیاست های تشویقی را باید برای طلاب مبلغ در دستور کار قرار داد. همچنین امور اداری را برای این دسته از طلاب باید تسهیل کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضا حق پناه:
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان

یک مبلغ موثر باید شخصیتی خودساخته داشته باشد. سیاست‌ها باید به سمت تربیت چنین مبلغانی برود. تولید محتوای مناسب و مخاطب شناسی صحیح نیز از الزامات اولویت بخشی به امر تبلیغ است.  

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد نظافت
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان

ابتدا باید به تعریف درستی از تبلیغ تربیت محور و اخلاق مدار رسید. ترویج تبلیغ با نیت حالص و احساس مسئولیت از مولفه‌های تبلیغ تربیت محور است. تبلیغ اخلاق مدار باید به نیت نصرت ولی خدا و تضعیف جبهه باطل انجام شود. تبلیغ تربیت محور، بزن در رو نیست. حرکتی اثرگذار و تصمیم ساز است. تبلیغ تربیت محور باید همراه با عمل به آن باشد. انس با مخاطب از الزامات تبلیغ تربیت محور است. ترویج تبلیغ با روحیه جهادی در راستای تبلیغ اخلاق مدار است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مروارید
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان

برای تحقق اولویت بخشی به تبلیغ باید همه شئون حوزه این امر را سرلوحه کار خود قرار دهد. به عنوان مثال اساتید در ابتدای هر درس با رویکرد تبلیغی، آیه یا روایتی برای طلاب ارائه کنند. همچنین تمرین منبر به عنوان یک اصل در برنامه درسی طلاب گنجانده شود. مبلغ باید به‌گونه‌ای تربیت شود که مشتهر به اخلاق و تقوا باشد. همین امر سبب تحقق تبلیغ اخلاق مدار در حوزه علمیه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین منتظری
معاون فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان

برای اولویت قرار دادن تبلیغ در حوزه‌های علمیه باید ابتدا به این سوال پاسخ داد که آیا از دروس اخلاق فعلی حوزه، مبلع تربیت محور و اخلاق مدار تربیت می‌شود؟ همچنین باید به این سوال پاسخ داد که چگونه و تا چه اندازه اخلاق باعث تربیت مبلغ می‌شود؟ برای پاسخ به این سوال چند اقدام باید صورت پذیرد. ابتدا مدیر و کادر مدارس خودشان باید متلزم به تبلیغ اخلاق مدار باشند. دوم نقاط ضعف و قوت آموزش اخلاقی باید تحلیل و ارزیابی شود و سوم موانع و مشکلات موجود برای تبلیغ اخلا مدار شناسایی و رفع گردد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ترابی
عضو کمیسیون تخصصی اجتماعی سیاسی

ما در گزینش طلاب و جهت بخشی به آنها در امر تبلیغ کاری نکرده‌ایم. باید در رویکردهای تبلیغ تغییر ایجاد کرد. استفاده از ابزارهای روز و تسلط بر هنر و رسانه و کنشگری روحانیت در این عرصه از الزامات تبلیغ اثرگذار است.

حجت‌الاسلام والمسلمین شریعتی‌نژاد
عضو کمیسیون تخصصی تبلیغ

برای دستیابی به سیاست‌ها و الزامات اولویت‌بخشی به امر تبلیغ، ابتدا باید ببینیم فهم ما از مسئه تبلیغ اخلاق‌مدار چیست؟ آیا تبلیغ در خدمت اخلاق و تربیت است یا اخلاق و تربیت در خدمت تبلیغ است؟ ظاهر فرمایشات رهبر معظم انقلاب این است که ما باید اخلاق و تربیت را در خدمت تبلیغ قرار دهیم. فرق این دو رویکرد این است که در رویکرد اول تبلیغ ابزار است اما در رویکرد دوم تبلیغ، اصالت پیدا می‌کند. اگر تبلیغ ابزار باشد فرقی بین ایران قبل از انقلاب اسلامی و ایران پس از انقلاب اسلامی وجود ندارد. در فرمایشات رهبر انقلاب نقد مبانی لیبرال دموکراسی غربی، نقد عملکرد استعمار قدیم و استعمار نو و فرانو، نقد اندیشه‌های غربی و تبیین دیدگاه نظام اسلامی در مخالفت با استکبار باید در اولویت مبلغان قرار گیرد. آیا جریان کلی حوزه علمیه به ابزارهای نوین تبلیغی مثل هنر و سینما اعتقاد دارد؟ شیوه‌های اثرگذار تبلیغ باید مورد توجه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی بذرگری
عضو کمیسیون تخصصی اجتماعی سیاسی

اولویت بخشی به تبلیغ اخلاق مدار از چهار محور بینشی، دانشی، روشی و منشی قابل بررسی است. تبلیغ به معنای پاسخگویی مبتنی بر رویکرد حل مسئله است. باید طلبه را از همان اوایل ورود به حوزه بر اساس تبلیغ اخلاق‌مدار تربیت کرد. تصویرسازی دقیق از مقوله تبلیغ کمک شایانی به اولویت بخشی تبلیغ اخلاق مدار می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی‌فر
عضو کمیسیون تخصصی اجتماعی سیاسی

باید از هر جایی که آسیب دیده‌ایم از همان جا برای جبران اقدام کنیم. ما تربیت و اخلاق را در فضای مجازی از دیت داده‌ایم. امتداد اجتماعی در فضای مجازی است و برای امر تبلیغ در فضای مجازی باید سیاست‌های جدیدی اتخاذ کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی الهی خراسانی:
رئیس کمیسیون تخصصی اجتماعی سیاسی

کار تبلیغ اگر اشاعه معارف است بدون زبان قوم و ابزارهای نوین غیرممکن است. هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین الان ما را پشت سر گذاشته است. باید به سمت چاره‌جویی حرکت کنیم نه توصیه‌های اخلاقی. امروز بستر رسانه‌های نوین در امر تبلیغ بسیار راه‌گشا است. امروز شلوغ ترین منبر مشهد در بستر فضای مجازی است که روزانه بیش از بیست هزار نفر در منبر مجازی حجت‌الاسلام روحبخش شرکت می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین گنابادی‌نژاد
رئیس کمیسیون تخصصی تبلیغ

عرصه‌های بسیار جدید و قابل توجهی در حوزه دانش‌آموزی و حوزه دانشگاهی و در حوزه نخبگانی و میدان‌های تبلیغی داریم که یا اصلاً غفلت شده یا اگر توجه شده فاصله معناداری با این چه که باید باشد، هست. با توجه به اینکه سال گذشته رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی در دیدار با مجموعه حوزویان برای چند دومین بار تصریح و تاکید فرمودند که تبلیغ باید اولویت اول حوزه علمیه باشد. این ترکیب با هم مد نظر رهبر بزرگوار بوده یعنی تبلیغ فقط قرار نیست اولویت حوزه باشد، تبلیغ باید اولویت اول حوزه باشد چون در تبلیغ اولویت حوزه تقریباً چیزی مفروغ عنه است. شاید برای بعضی هم تحصیل‌ حاصل باشد. آنچه که مد نظر مبارک بوده این است که تبلیغ باید اولویت اول حوزه باشد.

 

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118