تاریخ انتشار :
۱۴۰۴/۰۲/۲۸
در جمع مبلغان حوزه علمیه خراسان جنوبی مطرح شد:
اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان در جریان سفر به استان خراسان جنوبی در جمع طلاب و مبلغان این حوزه پیرامون مسأله تبلیغ به ارائه بحث پرداختند.
به گزارش خبرنگار دبیرخانه شورای عالی، آیت الله مهدی مروارید و ححج اسلام والمسلمین زمانیفرد، نظافت و حقپناه از اعضای شورای عالی حوزه علمیه خراسان با حضور در جمع طلاب و مبلیغن حوزه علمیه بیرجند با آنان دیدار و گفتگو کردند.
حجتالاسلام والمسلمین زمانیفرد عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، در دیدار با مبلغین شهر بیرجند، بر اهمیت تبلیغ دینی مبتنی بر دانش، شناخت نیازهای روز جامعه و الگوسازی عملی تأکید کرد. وی تبلیغ را رسالت اصلی پیامبران و وظیفههای هم تراز با جهاد فرهنگی خواند و خواستار توجه ویژه به جوانان و مسائل مبتلابه آنان شد.
1. تبلیغ به مثابه رسالت اصلی حوزه های علمیه
زمانی فرد با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در منشور اخیر روحانیت، تبلیغ را اولویت نخست طلاب و اساتید حوزه دانست و گفت: «تبلیغ تنها بیان احکام نیست، بلکه انتقال پیام به گونهای است که مخاطب را متحول کند.» وی با انتقاد از نگاه برخی اساتید حوزه که تبلیغ را کم اهمیت میپندارند، به اقدامات مراجعی چون آیت الله بروجردی و مرحوم آیتالله شیرازی اشاره کرد که با حضور مستقیم در میان مردم، به مقابله با جریانهای انحرافی مانند بهائیت پرداختند.
2. شرایط تبلیغ اثرگذار
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان جنوبی سه شرط اساسی برای تبلیغ مؤثر برشمرد:
- اخلاص و احساس مسئولیت در برابر خداوند: «مبلغ باید از انگیزههای الهی و ترس از پاسخگویی در قبال مردم الهام بگیرد.»
- تبلیغ عالمانه و مستند: «نسل امروز روایات ضعیف یا مطالب غیرمستند را نمیپذیرد. مبلغ باید چنان سخن بگوید که هرکس پرسید "منبع این حرف کجاست؟"، پاسخی محکم داشته باشد.»
- همخوانی با نیازهای روز جامعه: «مبلغ باید بداند مخاطب امروز چه دغدغههایی دارد. سخنرانی درباره مسائل غیرمبتلابه، مانند احکام ماه رمضان در دهه محرم، بی فایده است.»
3. تبلیغ عملی؛ اولویت بالاتر از گفتار
زمانی فرد با تأکید بر اینکه «عمل مبلغ، بلندترین صدای تبلیغ است»، گفت: «اگر مبلغی بهترین سخنران باشد اما رفتارش با گفتارش همخوان نباشد، اثر معکوس دارد.» وی به فرمایش امام علی(ع) اشاره کرد که میفرماید: «پیش از آموزش دیگران، خود را تربیت کن.»
4. خانواده؛ نخستین پایگاه تبلیغ
وی خطاب به مبلغین افزود: «اولین میدان تبلیغ، خانه و خانواده است. اگر در تربیت همسر و فرزندان خود موفق نباشیم، چگونه میتوانیم ادعای تأثیرگذاری در جامعه داشته باشیم؟» وی از تجربه مرحوم آیت الله شیرازی یاد کرد که در دوران مرجعیت، شب های جمعه را به روضه خوانی خانوادگی اختصاص میداد.
حجت الاسلام زمانی فرد با تقدیر از میراث مبلغان خدوم خراسان جنوبی، یادآور شد: «اثر تبلیغ صادقانه و عملی ماندگار ، سنتهای نیکویی است که پس از سالها هنوز در بیرجند پابرجاست.» وی در پایان از مبلغین خواست با الهام از سیره ائمه اطهار(ع) و تأکیدات رهبری، گامهای استوارتری در ترویج معارف ناب اسلامی بردارند.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین نظافت با بیان اینکه تبلیغ رسالتی راهبردی در منظومه حوزه علمیه است به تبیین مباحثی پیرامون اهمیت راهبردی تبلیغ دین پرداخت و نکاتی درباره جایگاهیابی دقیق این رسالت در نظام برنامهریزی حوزه علمیه خراسان ارائه کرد.
آیت الله مهدی مروارید نیز تبلیغ را عرصهای مهم در شئون طلبگی دانست و گفت: سیره علمای پیشین نیز اینگونه بوده است. اساسا دین خدا با تبلیغ به پیش رفته است. در روش های تبلیغ نیز از جنبه های احساسی بیشتر از جنبه های ادراکی و عقلی استفاده شود. جنبههای احساسی اثرگذاری بیشتر و سریعتری دارد باعث میشود مخاطبان ارتباط بهتری برقرار کنند.
حجتالاسلام والمسلمین حق پناه نیز گفت: طلاب سعی کنند علاوه بر اینکه خودشان به امر تبلیغ اهتمام می ورزند، سایر طلاب را به نقش آفرینی در این زمینه تشویق کنند. تکیه بر مسائل علمی و آموزشی باعث نشود حوزه های علمیه از امر تبلیغ غافل شوند. شرایط امروز جامعه می طلبد که اولویت اول حوزهها، تبلیغ باشد. برای این امر باید برنامهریزی و سیاستگذاری درستی انجام شود.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |