سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع
محمد حسین  سیبویه
لقب
پدر
محمد علی
کنیه
تاریخ تولد
۱۳۰۶
وضعیت تاهل
متاهل
تاریخ فوت
۱۳۹۴/۰۸/۱۴
محل دفن
مشهد

ولادت وتحصیلات

آیةالله حاج شیخ محمد حسین سیبویه حائری در سال ۱۳۰۶ شمسی در بیت علم وتقوی در کربلای معلی دیده به جهاد گشود.

پدر ایشان آیة الله حاج شیخ محمد علی سیبویه از علماء و مراجع تقلید حوزه علمیه کربلا بود و مادر گرامی ایشان زنی مومن وبا تقوا و نوة آیة الله حاج شیخ محمد باقر اصفهانی از علماء برجسته کربلاء بود.

ایشان در دوران کودکی به مکتب خانه رفت و پس از مدتی وارد حوزه علمیه شد و از محضر اساتید این دیار  همچون مرحوم پدرش در ادبیات وفقه و اصول وتفسیر و حضرت آیات حاج شیخ جعفر رشتی(منطق ومعالم) حاج شیخ محمد علی سنقری و حاج شیخ محمد خطیب در شرح لمعه و حاج شیخ محمد رضا اصفهانی و شیخ یوسف حائری خراسانی در رسائل و مکاسب و سید محمد هادی میلانی در تفسیر کسب فیض نمود و پس از اتمام دوره ای از سطح، در حدود ۲۲ سالگی وارد حوزه علمیه نجف شد و از محضر اساتید سطح نجف نیز مانند حاج سید احمد اشکوری در مکاسب و حاج شیخ مجتبی لنکرانی در کفایه و شیخ صدارای بادکوبه ای و حاج سید محمد باقر محلاتی بهره جست و در خارج فقه و اصول ابتداء از آیت الله میرزا حسن یزدی استفاده نمود و پس از درگشت وی، به درس خارح آیة الله میرزا حسن بجنوردی و میرزا باقر زنجانی رفت و پس از آن در بحث های خارج فقه واصول آیة الله العظمی خوئی و مرحوم امام خمینی شرکت نمود وتقریراتی از آن دروس مکتوب که برخی از انها به چاپ رسیده و برخی از بین رفته است.

آیة الله سیبویه در حوزه علمیه کربلا ونجف اشرف به تدریس فقه و اصول و تفسیر وعقاید واخلاق پرداخت و به امر تبلیغ اهتمام جدی نمود و در مسجد جامع شیخ طوسی در نجف در حدود ۴۰ سال به وعظ و بیان اخلاق و معارف اسلامی برای عموم مردم به ویژه جوانان پرداخت.

هجرت به ایران و مشهد

وی در سال ۱۳۵۸ شمسی در سفری به ایران، خدمت مرحوم امام خمینی نمود و امام به ایشان فرمود که حضور شما در عراق لازم است؛ با این هنگام هنگام بازگشت وی به عراق، عمال حکومت مانع ورود ایشان به کشور شدند و سرانجام برخلاف تقاضای عده ای از اهل علم مبنی بر سکونت ایشان در یزد، عازم مشهد مقدس شدند و به تدریس حوزه علمیه مشهد پرداخته و در سال ۱۳۶۰ مدرسه علمیه امام حسین(ع) را تاسیس نمود ودر آن به تدریس سطوح عالی (مکاسب و رسائل وکفایه) و دروس خارج فقه و اصول اشتغال یافت وصدها شاگرد فاضل و محقق تربیت نمود. معظم له دارای اجازات در نقل حدیث از مراجع تقلید همچون آیة الله خویی ومرحوم امام خمینی سید محسن حکیم و شیخ آقا بزرگ تهرانی ودیگر مراجع می باشد.

سرانجام این عالم وارسته در بامداد  ۱۲ آبان‌ماه دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت. در ۱۴ آباه ماه ۱۳۹۴ در مشهد تشییع و دفن شد.

 

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118