سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع
سید میرزا حسن صالحی مدرس
لقب
پدر
سید عیسی
کنیه
تاریخ تولد
۱۳۰۶
وضعیت تاهل
متاهل
تاریخ فوت
۱۳۹۶/۰۱/۲۱
محل دفن
حرم مطهر حضرت رضا(ع)

ولادت

آیة الله حاج سید میرزا حسن صالحی فرزند سید عیسی در سال ۱۳۰۶ شمسی در روستای رخنه از توابع فریمان چشم به جهان گشود.

وی در سن شش سالگی به مکتب سپرده شد تا قرآن وبرخی کتاب های فارسی را فرا بگیرد و به همراه پدر خود به کشاورزی مشغول شد. پدر آیة الله صالحی به جهت کسالت و بیماری در سال ۱۳۱۳ شمسی در گذشت و در ادامه پس از سال مادرش را نیز از دست داد.  ایشان با توجه به علاقة شخصی و وصیت پدر خود به سمت علوم حوزوی گام نهاد و در آبان سال ۱۳۲۳ شمسی به مشهد مقدس عزیمت نمود.

تحصیلات حوزوی

ایشان در حوزة علمیه مشهد، دروس ادبیات و منطق را نزد مرحوم ادیب نیشابوری و حاج شیخ محمد رضا خدایی و دروس شرح لمعه، قوانین، ومعالم را نزد آیة الله حاج میرزا احمد مدرس فرا گرفت و سپس وارد سطوح عالی شد و از محضر آیة الله حاج شیخ هاشم قزوینی در رسائل و مکاسب وکفایه و آیة الله حاج شیخ مجتبی قزوینی در شرح منظومه و معارف کسب فیض نمود.

وی پس از عزیمت آیة الله العظمی میلانی به مشهد، به درس خارج فقه و اصول ایشان راه یافت و بهره های فروانی از ایشان برد. معظم له در سال ۱۳۳۴ شمسی در سفری کوتاه به عتبات عالیات عراق در دروس خارج آیة الله العظمی خوئی و آیة الله العظمی شاهرودی، شرکت کرد و پس از مشورت با برخی اساتید مبنی بر اقامت در نجف اشرف، با توجه حضور آیة العظمی میلانی در مشهد، دوباره به مشهد مقدس مراجعت کرد.

وی در کنار تحصیل، به تدریس در حوزه نیز اشتغال داشت و همواره تمامی دروس سطح و سطح عالی را تدریس نمود و پس از تعلیم مکرر آنها، به تدریس درس خارج فقه و اصول پرداخت.

سلوک فرهنگی و سیاسی

وی در مشهد با مرحوم حاج آقا عابد زاده موسس انجمن پیروان قرآن آشنا شد و در امور فرهنگی و دینی با ایشان همکاری های زیادی شد و در سال ۱۳۲۷ تا ۱۳۳۲ شمسی که فعالیت های سیاسی ومذهبی بین ملت ایران شروع شده بود، به همراه مرحوم عابدزاده در ساماندهی این فعالیت ها نقش بسزائی داشت. ایشان همگام با علماء مشهد، همواره در مسئال سیاسی و اجتماعی قبل وبعد انقلاب، حضوری فعال داشت و حتی در دوران جنگ تحمیلی، فرزندش مهندس علی اصغر صالحی در جبهه های نبرد حضور یافت و به مقام والای شهادت نائل شد.

در سال ۱۳۸۵ شمسی به مناسبت نیم قرن تلاش علمی و عملی این عالم برجسته، همایش نکوداشت «مدرس صالح» برای تجلیل از مقام این استاد برجسته، در حوزة علمیه مشهد برگزار شد.

وفات

سرانجام ایشان بامداد روز دوشنبه ۲۱ فروردین‌ماه بعد از یک دوره بیماری در بیمارستان امام رضا (ع) شهر مشهد دار فانی را وداع گفت و در  روز سه‌شنبه ۲۲ فروردین‌ماه از مسجد کرامت در چهاراره شهدای مشهد به سمت حرم مطهر رضوی انجام و پیکر او در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا (علیه السلام) به خاک سپرده  شد.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118