سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع
علی اصغر معصومی
لقب
پدر
ملاعباس
کنیه
تاریخ تولد
۱۳۰۵
وضعیت تاهل
متاهل
تاریخ فوت
۱۳۹۶/۰۶/۲۶
محل دفن
حرم مطهر حضرت رضا(ع)

آیة الله شیخ علی اصغر معصومی در سال ۱۳۰۵ شمسی در روستای ابرسج شاهرود متولد شد. وی پس از گذراندن دورة ابتدائی در این روستا، با همراهی جمعی و با راهنمایی حجة الاسلام و المسلمین آقای شیخ علی واعظی وارد حوزه علمیه ابرسج شد. وی پس از خواندن جامع المقدمات به مدرسه علمیه قلعه شاهرود رفت و به مدت سه سال در آن مدرسه و نیز در مدرسه بازار به تحصیل علوم دینی مشغول شد. وی در حوزه علمیة شاهرود از محضر علمائی همچون حضرات آیات حاج شیخ علی اصغر دانش پژوه، حاج سید عباس شاهرودی، حاج شیخ عباسعلی مظفری، حاج آقا بزرگ اشرفی، و حاج آقای سجودی که هریک از عالمان به نام و معروف بودند، استفاده کرد.

آیة الله معصومی در پانزده سالگی به حوزه علمیه مشهد آمد و از محضر استادانی چون ادیب نیشابوری، مرحوم شیخ محمد استاد میرزائی و شیخ عبدالعلی نوری(ادبیات)، آیة الله مدرس یزدی و حاج آقا جلال مدرس و شیخ مرتضی خرقانی شاهرودی(شرح لمعه) وحضرت آیة الله شیخ هاشم قزوینی (رسائل و مکاسب وکفایه) کسب فیض نمود.

وی در مدت حضور خود در مشهد مقدس از دروس اخلاق و معارف قرآن آیة الله حاج میرزا جواد آقا تهرانی و شیخ مجتبی قزوینی و بخشی از درس خارج اصول آیة الله العظمی میلانی نیز استفاده کافی و وافی برد.

هجرت به نجف اشرف

آیة الله معصومی در سن ۲۱ سالگی جهت استفاده از محضر علماء و مراجع تقلید عازم نجف اشرف شد و در دروس خارج فقه و اصول آیات عظام حاج سید محمود شاهرودی، حاج سید محسن حکیم، امام خمینی، میرزا احمد یزدی، میرزا باقر زنجانی، میرزا حسن بجنوردی، حاج شیخ حسین حلی، و حاج سید ابوالقاسم خوئی شرکت نمود.

ایشان در مدت اقامه چندین ساله خود علاوه بر حضور در دروس خارج بزرگان، به تدریس دروس سطوح عالیه نیز اشتغال داشت.

بازگشت به مشهد

وی پس از پانزده سال تلاش بی وفقه و وصول به درجه اجتهاد، به مشهد مقدس بازگشت و در این مقطع در درس خارج آیة الله العظمی میلانی نیز شرکت نمود و به تقریر درس استاد جهت گروهی از طلاب پرداخت.

فعالیت های سیاسی و اجتماعی

وی قبل از انقلاب به فعالیت های مبارزاتی می پردازد و در دوره ای به علی آباد گرگان تبعید شد. در آنجا نیز به مبارزات و هدایت مردم در تظاهرات و حرکت های انقلابی علیه طاغوت پرداخت و موجب شد تا دوباره به دستگیر وبه سمیرم اصفهان و در نهایت به بندر لنگه تبعید گردد. وی پس از انقلاب اسلامی ایران، به درخواست مردم تربت حیدریه و دستور مسقیم حضرت امام خمینی امامت جمعه این شهرستان را تقبل نمود و در این شهرستان ضمن تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی، حدود بیست سال به تدریس دروس سطح و درس خارج فقه و اصول پرداخت. عضویت در مجلس خبرگان رهبری در چند دوره، ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، عضویت در دفتر استفتائات حضرت امام در مشهد، تولیت زائر سرای شاهرودی ها در مشهد، تاسیس مسجد و مجتمع امام علی (ع) در مشهد از فعالیت ها واقدمات آیة الله معصومی پس از انقلاب اسلامی می باشد.

تالیفات

دراسات الاصول(تقریرات درس مرحوم آیة الله العظمی میلانی)، تقریرات درس خارج حضرت آیات عظام میلانی، شاهرودی، حکیم، حلی وآملی از آثار وتالیفات ایشان می باشد که برخی از آن ها به چاپ رسیده است. 

وی در ظهر روز ۱۲ اسفند ۱۳۹۵ بیهوش شد و پس از یک و نیم ساعت به کما رفت و در بیمارستان بستری شد.سرانجام او پس از ‍چند ماه بیماری در ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ در سن ۹۱ سالگی در منزل خود در مشهد درگذشت و پس از تشییع در رواق دارالعباده حرم امام رضا دفن شد.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118