ولادت و تحصیلات
آیةالله حبیب الله مهمان نواز در سال ۱۳۰۵ شمسی در روستای «کاریزک کال» نیشابور در خانواده ای کشاورز دیده به جهان گشود.
ایشان قبل از رسیدن به سن بلوغ، خواندن و نوشتن را در مکتب خانه روستا فرا گرفت و پس از مدتی به خاطر علاقه به تحصیل علوم دینی به مدرسه گلشن نیشابور راه یافت. وی جهت تکمیل دروس حوزوی و استفاده از عالمان برجستة حوزه علمیه مشهد به این شهر عزیمت نمود و از محضر حضرات آیات مرحوم ادیب نیشابوری، مدرسی، شیخ کاظم دامغانی، حاج شیخ هاشم قزوینی، سید محمد هادی میلانی، حاج میرز جواد آقا تهرانی، حاج میرزا حسنعلی مروارید، و حاج شیخ مجتبی قزوینی کسب فیض نمود.
وی علاوه بر فقه واصول، از دروس فلسفه و عرفان آیة الله حاج میرزا جواد آقا تهرانی نیز استفاده کرد وافتخار همکاری با آن عالم ربانی را در گرد آوری کتاب «عارف و صوفی چه می گویند» نصیب خود نمود.
وی در حوزه علمیه مشهد دروس ادبیات عرب و فقه واصول را تدریس نمود و پس از سکونت در بجنورد نیز در حوزة علمیه امام خمینی آن شهر به تدریس شرکت نمود.
فعالیت های تبلیغی و سیاسی
آیة الله مهمان نواز در جریان انجمن های ایالتی و ولایتی در سال ۱۳۴۱ شمسی و سائر حوادث بعد از آن، به همراه جمعی از روحانیون از هرفرصتی برای روشن نمودن مردم استفاده کرد و مورد تعقیب و بازجویی وتهدید ساواک قرار گرفت که به گونه ای دستور ترورش از رئیس رئیس کل ساواک خراسان صادر شد. آیة الله مهمان نواز در زمان دفاع مقدس ضمن ارسال کمک های مردمی، در جبهه ها حضور یافت و فرزندان خود را نیز به جبهه فرستاد.
بعد از انقلاب در سال ۱۳۵۹ شمسی، امام جمعه شهر بجنورد را بر عهده گرفت و از سوی مردم استان خراسان شمالی به نمایندگی مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. توسعة مسجد انقلاب، تاسیس دارالقرآن، احیاء و ایجاد مساجد، تاسیس مدارس علمیه وتشکیل جلسات درس تفسیر از جمله خدمات ایشان در شهر بجنورد می باشد.
وفات
سر انجام آیة الله حبیبالله مهماننواز در دوم اردیبهشت ۱۳۹۷ در سن ۹۲ سالگی در بجنورد درگذشت و پیکرش در جوار امامزاده سید عباس موسی بن جعفر(ع) بجنورد به خاک سپرده شد.
ثبت دیدگاه
تلفن : | کد پستی: | رایانامه: |
051-32008497 | 9154656386 | shora@mailkh.com |
051-32008118 |