سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع
حسنعلی نخودکی اصقهانی
لقب
پدر
علی اکبر
کنیه
تاریخ تولد
۱۲۴۱
وضعیت تاهل
متاهل
تاریخ فوت
۱۳۲۱
محل دفن
حرم مطهر حضرت رضا(ع)

آیة الله شیخ حسنعلی اصفهانی نخودکی

عالم ربانی وعارف واصل آیة الله حاج شیخ حسنعلی اصفهانی نخودکی در نیمة ماه ذیقعده سال ۱۲۷۹ قمری در اصفهان به دنیا آمد.

پدرش مرحوم ملا علی اکبر، مردی زاهد و پرهیزگار و معاشر اهل علم و تقوی و ملازم مردان حق و حقیقت بود. او شیخ حسنعلی را از همان کودکی در هر سحرگاه بیدار وبا نماز ودعا وی را آشنا می کرد،  وی از آن پس تا پانزده سالگی، بیشتر شب ها را تا صبح بیدار می ماند و از پانزده سالگی تا پایان عمر پربرکتش هر ساله ماه رجب و شعبان و رمضان و ایام البیض هر ماه را روزه دار بود و شب ها تا صبح بیتوته می کرد.

تحصیلات واساتید

 شیخ حسنعلی علوم مقدماتی را نزد پدرش و معلمان دیگر فرا گرفت و زیر نظر استاد بزرگوارش حاج میرزا محمد صادق که از بزرگان آن زمان بود، تربیت معنوی والهی یافت.

وی در سنین جوانی، علوم ادبی وبخشی از علوم ریاضی را نزد مرحوم آخوند کاشی، علوم عقلی را از محضر میرزا جهانگیر خان قشقائی و تفسیر را از محضر حاج سید سینا و تنی چند از آن بزرگان آن عصر فرا گرفت.

ایشان در سال ۱۳۰۳ قمری عازم مشهد مقدس شد وپس از یک سال اقامت در این شهر، سال بعد برای تکمیل معارف الهی به نجف اشرف مشرف گردید.وی در آنجا از محضر بزرگانی مانند حضرات آیات سید محمد فشارکی، ملا اسماعیل قره باغی و به ویژه سید مرتضی کشمیری کسب فیض نمود.

وی در سال ۱۳۱۱ قمری، بار دیگر به مشهد بازگشت و تا سال ۱۳۱۴ در این شهر اقامت نمود.و در سال ۱۳۱۵ قمری به اصفهان مراجعت کرد و پس از توقف کوتاهی عازم نجف اشرف شد وتا سال ۱۳۱۸ در آنجا ماند.

او در طول این مدت، در مسجد کوفه، سهله، مقبره کمیل ومیثم تمار به زیارت وعبادت می پرداخت.

اقامت در مشهد مقدس

وی  در سال ۱۳۱۹ قمری بار دیگر به اصفهان بازگشت تا اینکه در سال ۱۳۲۹ قمری به مشهد سفر کرد. در این سفر، برای او مکاشفه ای روی داد که او را مجبور ساخت تا آخر عمر در مشهد و در مجاورت حضرت رضا(ع) باشد. برای همین به اصفهان آمد وهر چه داشت فروخت وهمه تعلقات خود را از اصفهان قطع کردو در مشهد ساکن شد.

وی در طول اقامت خود در مشهد نیز از محضر بزرگانی چون مرحوم محمد علی فاضل، آقا میرسید علی حائری یزدی، حاج آقا حسین قمی و مرحوم سید عبدالرحمن مدرس و مرحوم حاج محمد صادق تخت پولادی و مرحوم آقا سید جعفر حسینی قزوینی نیز بهره مند گردید و ضمن تحصیل وتدریس به تزکیه نفس و ریاضات شاقه موفق ومشغول بود.

او از جمیع علوم ظاهری و باطنی بهرة فراوان داشت و معتقد بود که بعد از علم توحید و ولایت و احکام شریعت که تعلم آن واجب است، تحصیل سائر علوم نیز لازم و ممدوح و جهل به آن ها مذموم و ناپسند است.

 

ارتحال

آیة الله شیخ حسنعلی اصفهانی نخودکی سر انجام در روز ۱۸ شعبان سال ۱۳۶۱قمری مصادف با شهریور ماه ۱۳۲۱ شمسی در سال ۸۲ سالگی در گذشت و پس از یک تشییع با شکوه، در صحن عتیق حرم مطهر حضرت رضا(ع)، کنار ایوان عباسی به خاک سپرده شد.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118