Deprecated: Optional parameter $insertArr declared before required parameter $pid is implicitly treated as a required parameter in /var/www/html/application/model/model_tadris.php on line 173

Deprecated: Optional parameter $insertArr declared before required parameter $pid is implicitly treated as a required parameter in /var/www/html/application/model/model_tadris.php on line 194
میرزا جواد تهرانی

سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع
میرزا جواد تهرانی
لقب
پدر
محمد تقی
کنیه
تاریخ تولد
۱۲۸۳
وضعیت تاهل
متاهل
تاریخ فوت
۱۳۶۸/۰۸/۰۲
محل دفن
مشهد مقدس

آیة الله میرزا جواد آقا تهرانی

عالم مجاهد و فقیه پرهیزکار مرحوم آیة الله حاج میرزا جواد آقا تهرانی در سال ۱۲۸۳ شمسی در خانواده ای اصیل و مذهبی در تهران به دنیا آمد. پدر بزرگوارش  مرحوم حاج محمد تقی و برادرش مرحوم حاج آقا رضا شاهپوری، هر دو از تاجران پرهیزکار و مورد اعتماد بازاریان بودند.

 

تحصیلات

آیة الله میرزا جواد آقا تهرانی پس از گذراندن دوره دبستان و سیکل در مدرسه ثروت تهران، برای کسب معارف اسلامی وعلوم دینی از تهران راهی قم شد و پس از چند سال تحصیل در مقدمات و بخشی از سطوح در آنجا، رهسپار نجف اشرف گردید و در مدت اقامت دو ساله خود در نجف، از محضر استادانی همچون آیة الله حاج شیخ مرتضی طالقانی و آیة الله شیخ محمد تقی آملی بهره های علمی واخلاقی فراوانی برد.

علی رغم اینکه تصمیم داشت در نجف اشرف بماند با رسیدن نامه ای از مادر بزرگوارش که نگران وضع حال و مزاج وی بود و وی را به تهران فراخوانده بود، به تهران بازگشت.

وی در حدود سال ۱۳۱۲ شمسی رهسپار مشهد مقدس شد و پس از پایان تحصیل سطح در محضر آیة الله حاج شیخ هاشم قزوینی، در درس خارج فقه و اصول ومعارف مرحوم آیه الله حاج میرزا مهدی اصفهانی حاضر شد و هم درس و هم دوره آیة الله حاج میرزا حسنعلی مروارید بود.

تدریس و شاگردان

آیة الله میرزا جواد آقا تهرانی از لحاظ مشی علمی و سلوک معنوی از شاگردان مبرز آیة الله میرزا مهدی اصفهانی بود و از مروجین مکتب تفکیک بود.

وی سالیان درازی به تدریس خارج و فقه اصول پرداخت و معارف را بر اساس روش علمی استاد خود میرزا مهدی اصفهانی تدریس می کرد و به در خواست طلاب به تدریس نقد گونه شرح منظومه سبزواری پرداخت و سالیان متمادی به اقتضاء مصلحت، به تفسیر قرآن همت گماشت.

محفل تدریس ایشان غالبا مدرسه فوقانی مدرسه میرزا جعفر بود و جلسات تفسیرشان در مسجد حاج ملا حیدر برگزار شد.

در طول عمر پربرکت این استاد برجسته معارف شاگردان بسیاری خوشه چین محضر علم و معرفت او بوده اند از جمله؛ مقام معظم رهبری حضرت آیة الله خامنه ای، و آیات و حجج اسلام شیخ مصطفی اشرفی شاهرودی، صالحی مازندانی، شیخ علی اصغر معصومی، سید مهدی عبادی، شیخ محمد واله، شیخ مسلم حائری، شیخ عبدالجواد غرویان،شیخ مهدی مروارید، شیخ علی اکبر الهی خراسانی.

تالیفات

وی در آثار خود، نیاز و اقتضائات زمان در نظر می گرفت و در نوشتن همواره تابع وظیفه دینی ومسئولیت شرعی و اجتماعی بود.

آثار چاپ شده ایشان که برخی از آن ها به چاپ مجدد رسیده بدین شرح است:

۱.آیین زندگی و درس های اخلاق اسلامی

۲.میزان المطالب

  1. بررسی پیرامون اسلام(در رد نظریات کسروی)

۴.فلسفه بشری و اسلامی(در رد کمونسیم و ماتریالیسم)

۵.عارف و صوفی چه می گوید.

  1. کتاب بهائی چه می گوید.

وفات

وی سر انجام در سحرگاه سه شنبه دوم آبان سال ۱۳۶۸ شمسی برابر با ۲۳ ربیع الاول سال ۱۴۱۰ قمری در گذشت و پیکر پاک این فقیه مجاهد با شکوهی خاص تا مرقد امام رضا تشییع شد و آن گاه او را در بهشت رضا در کنار قطع شهداء جنگ تحمیلی به خاک سپردند.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118