سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع
سید محمد رضا  سعیدی
لقب
پدر
سید احمد
کنیه
تاریخ تولد
۱۳۰۸/۰۲/۰۲
وضعیت تاهل
متاهل
تاریخ فوت
۱۳۴۹/۰۳/۲۱
محل دفن
قم

آیت الله شهید سید محمد رضا سعیدی

ولادت

شهید آیت الله حاج سید محمدرضا سعیدی در دوم اردیبهشت ماه سال ۱۳۰۸ شمسی در منطقه نوغان مشهد چشم به جهان گشود. پدر بزرگوارش حجت الاسلام سید احمد سعیدی از روحانیون برجسته بود. وی در دوران طفولیت، مادرش را از دست داد  و تحت نظر پدر مشغول به تحصیل شد.

شهید آیت الله سید محمدرضا سعیدی دروس ابتدایی را نزد پدر بزرگوارش آموخت و در دوران نوجوانی به لباس روحانیت مزین شد. او در حوزه علمیه مشهد به فراگیری علوم حوزوی پرداخت و از محضر استادان بزرگی چون مرحوم ادیب نیشابوری ، شیخ عبدالله یزدی وحضرات آیات حاج شیخ کاظم دامغانی، حاج شیخ هاشم قزوینی و حاج شیخ مجتبی قزوینی کسب فیض نمود.

وی پس از اتمام دروس سطح و بهره گیری از استادان فرهیخته حوزه علمیه مشهد مقدس، برای طی مدارج عالی علوم دینی و استفاده از محضر فقهای بزرگ و مراجع عالیقدر به شهر قم هجرت نمود و در آنجا از محضر اساتید بزرگی نظیر آیت الله العظمی بروجردی مرحوم امام خمینی و مرحوم آیت الله میرزا هاشم آملی استفاده کرد و با زحمات طاقت فرسا و تلاش های پیگیر به درجه اجتهاد نائل آمد.

فعالیت های تبلیغی و مبارزات

آیت الله سعیدی علاوه بر ادامه تحصیل و تدریس طلاب به مسافرت های تبلیغی نیز همت گماشت و در طی یکی از همان سفرها یکبار در آبادان به خاطر سخنرانی افشاگرانه ضد رژیم به زندان افتاد اما در اثر تلاش آیت الله العظمی بروجردی از زندان آزاد شد. پس از این ماجرا در پی درخواست گروهی از ایرانیان مقیم کویت برای تبلیغ اسلام، که خواستار عالم صالح و مبلغ توانایی بودند این ماموریت و رسالت به آیت الله سعیدی واگذار شد و ایشان برای تبلیغ دین به کویت عزیمت نمود و مدتی در این کشور مشغول انجام امور تبلیغی شد.

با آغاز نهضت امام خمینی در آغاز دهه ۱۳۴۰ شمسی، آیت الله سعیدی که شیفته راه و طریق و مسلک مرید خویش بود، به نهضت پیوست و از همان آغاز نهضت اسلامی در سنگر مبارزه قدم گذاشت و در این راه از هیچ کوششی فرو گذار نکرد.

ایشان پس از مدتی و با صلاحدید حضرت امام به عنوان امام جماعت مسجد موسی بن جعفر (علیه السلام) در تهران برگزیده شد و این مسجد را به سنگری برای مبارزه علیه رژیم قرار داد و در این مکان مقدس به تربیت جوانان انقلابی پرداخت. از اهم فعالیت های فرهنگی و تبلیغی ایشان در این دوره ترجمه رساله امر به معروف و نهی از منکر امام از کتاب تحریر الوسیله و چاپ و نشر آن در میان جوانان بود؛ همچنین آن شهید بزگوار نوارهای امام را در نجف تحت عنوان ولایت فقیه چاپ و تکثیر کرد. این اقدامات در نشر دیدگاه ها و اهداف رهبر نهضت اسلامی، تاثیر شگرف داشت.

ساواک وقتی تبلیغات موثر آیت الله سعیدی را مشاهده نمودند، او را ممنوع المنبر کردند، اما آیت الله سعیدی دست از فعالیت نکشید و از محل خود خارج شد و به محل های دوردست و روستاهای اطراف تهران رفت و به کار خویش ادامه داد.

شهادت

رژیم شاه که از حرکت پرخروش آیت الله سعیدی به وحشت افتاده بود او را دستگیر و در قزل قلعه زندانی و شکنجه کرد؛ شدت شکنجه ها در زندان به حدی بود که تنها چند روز بعد از دستگیری در زندان در تاریخ بیست و یکم خرداد ماه ۱۳۴۹ به درجه رفیع شهادت نائل آمد؛ پیکر آن مرد بزرگ فردای شهادتش تحویل فرزند ارشدش شد و سرانجام به طور مخفیانه جنازه ایشان در قم به خاک سپرده شد.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118