سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع
علی نمازی شاهرودی
لقب
پدر
محمد
کنیه
تاریخ تولد
۱۲۹۴
وضعیت تاهل
متاهل
تاریخ فوت
۱۳۶۴/۰۵/۲۸
محل دفن
حرم مطهر حضرت رضا(ع)

ولادت و تحصیلات

آیت الله حاج شیخ علی نمازی شاهرودی فرزند عالم ربانی آیت الله حاج شیخ محمد نمازی شاهرودی، در سال ۱۳۳۲ قمری برابر با سال ۱۲۹۴ شمسی در شهرستان شاهرود متولد شد و در بیت علم و تقوا پرورش یافت.

وی مقدمات و سطوح را در زادگاه خود نزد والدشان و سائر اساتید فراگرفت و آنگاه برای تکمیل مبانی فقه و اصول به مشهد مقدس مهاجرت کرد و از محضر علما و بزرگان آن سامان به ویژه مرحوم آیت الله حاج میرزا مهدی اصفهانی در فقه و معارف الهی کسب فیض نمود.

پیشرفت علمی ایشان در مشهد به قدری سریع بود که در سن ۲۲ سالگی به درجه اجتهاد رسید و به نوشتن فقه استدلالی مشغول شد.

مکتب فکری

مهم ترین ویژگی تحصیل مرحوم حاج شیخ علی نمازی، کسب فیض از محضر مرحوم میرزا مهدی اصفهانی در فقه، اصول و معارف بوده است. ایشان تا زمان رحلت این استاد برجسته حوزه خراسان، مدت پانزده سال از محضر وی استفاده برد و با آشنایی کامل به مبانی معارفی، فقهی و اصولی ایشان، به ترویج این مبانی همت گمارد.

ایشان پس از رحلت مرحوم آیت الله حاج میرزا مهدی اصفهانی رهسپار نجف اشرف گردید و چندی هم در آنجا اقامت و از مبانی مدرسین و مجتهدی حوزه استفاده نمود و دوباره به مشهد مقدس مراجعت کرد.

فعالیت های علمی و تبلیغی

آیت الله نمازی شاهرودی حافظ تمام قرآن و یا اکثر آن بود و هر آیه که از ایشان می‌پرسیدند فوراً آدرس آن را می داد. ایشان از حافظه قوی برخوردار و تلاش و پشتکارش ستودنی و بی نظیر بود. آن مرحوم در حدود سه دوره «بحارالانوار» را از اول تا آخر مطالعه کرد و در اثر این مطالعات موفق به تألیف «مستدرک البحار» در ده جلد گردید که پنج جلد آن در زمان حیات خودش به طبع رسید و پنج جلد دیگر آن پس از رحلتش منتشر شد. او همچنین چندین بار «کتب اربعه»، «الغدیر»، «احقاق الحق» و سایر کتاب های روایی را به صورت عمیق مطالعه کرده بود. مرحوم آیت الله مرعشی نجفی درباره ایشان گفته بودند که آقای نمازی، مجلسی زمان ما بوده است.

تألیفات

این دانشمند متتبع و محدث متبحر در طول عمر با برکت خود آثار دیگری را نیز تألیف کرد  که عبارتند از :

  • اثبات ولایت ۲- ابواب رحمت ۳- تاریخ فلسفه و تصوف ۴- مقام قرآن و عترت ۵- ارکان دین ۶- الهدی الی صراط المستقیم ۷- رساله تفویض ۸- تاریخ مجالس روضه خوانی ۹- زندگانی حبیب بن مظاهر ۱۰- اصول دین ۱۱- الاسلام الهادیه فی الاعتبار الکتب الاربعه ۱۲- رساله نور الابصار ۱۳- مناسک حج ۱۴- روضات النظرات ، دوره فقه استدلالی در ده جلد(چاپ نشده) ۱۵- مستدرکات علم رجال  ۱۶- مستطرفات المعالی در احوال روایان احادیث(چاپ نشده) ۱۷- دوره معارف القرآن (چاپ نشده) ۱۸- رساله ای در طب (چاپ نشده) ۱۹- معرفه الاشیا(چاپ نشده) ۲۰- مباحث اصول(چاپ نشده) و حواشی بر کتاب هایی مانند رجال مامقانی، رجال آیت الله العظمی خویی، رجال شیخ طوسی و تصحیح آن، جواهر، حدائق الناضره، وقایع المشهور ، رساله رجبیه محدث بیرجندی و ...

ارتحال

آیت الله حاج شیخ علی نمازی شاهرودی سرانجام در شب دوشنبه دوم ماه ذیحجه سال ۱۴۰۵ قمری برابر ۲۸ مرداد ماه سال ۱۳۶۴ شمسی دار فانی را وداع گفت و در جوار ملکوتی حرم حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام مدفون گردید.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118