سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع
سید عبدالکریم  هاشمی نژآد
لقب
پدر
سید حسن
کنیه
تاریخ تولد
۱۳۱۱/۰۵/۰۵
وضعیت تاهل
متاهل
تاریخ فوت
۱۳۶۰/۰۷/۰۷
محل دفن
حرم مطهر حضرت رضا(ع)

ولادت

آیت الله شهید سید عبدالکریم هاشمی نژاد در سال ۱۳۱۱ شمسی در شهرستان بهشهر از استان مازندران و در                خانواده ای متدین چشم به جهان گشود.

وی پس از گذراندن دوره ابتدایی، در سن ۱۴ سالگی به حوزه علمیه گرایش پیدا کرد و تحصیلات خود را در محضر آیت الله کوهستانی ادامه داد. استاد شهید در دوران تحصیل در محضر آیت الله کوهستانی چنان نبوغی از خود نشان داد که به راهنمایی استادش عازم حوزه علمیه قم گردید و در آنجا از محضر ایات عظام بروجردی، امام خمینی و علامه طباطبایی استفاده نمود.

ایشان پس از چهارده سال تحصیل و تحقیق در حوزه علمیه، با رسیدن به درجه اجتهاد و تایید آن توسط آیت الله العظمی بروجردی درسال ۱۳۴۰ به مشهد مقدس مهاجرت کرد.

آیت الله شهید سید عبدالکریم هاشمی نژاد در مشهد مقدس علاوه بر تحصیل نزد حضرات آیات میلانی و حاج شیخ مجتبی قزوینی، به تدریس سطوح عالی فقه و اصول برای طلاب پرداخت و به تشکیل جلسات تبلیغی هم گمارد. وی با تاسیس کانون ها و مجامع اسلامی توانست نیروهای خلاق و تحصیل کرده حوزه و دانشگاه را جمع نموده و نسلی توانا و مبارز تربیت نماید.

این عالم مبارز، فردی تحصیل کرده،  روشن و آگاه به زمان، خطیبی توانا، پرشور و شجاع و عارف و زاهدی با اخلاص بود. او محقق و نویسنده ای برجسته بود و از توانایی های بسیاری از در مناظره و مباحثه در زمینه های گوناگون بهره مند بود.

مبارزات و فعالیت ها

استاد دانشمند، شهید هاشمی نژاد ضمن رسیدن به مرحله اجتهاد و بهره مندی از دانش فقاهتی اسلام، درس مبارزه و عصیان علیه طاغوت و عمال کفر جهانی را آموخت و به عنوان چراغ پرفروغ هدایت، در جهت روشنگی انسان های تحت ظلم و ستم، نور افشانی نمود. وی مبارزات رسمی خود را از سال ۱۳۳۹ شمسی و با نوشتن کتاب مناظره «دکتر و پیر» آغاز کرد. این کتاب به لحاظ محتوا و جهت دار بودنش مورد توجه و تقدیر بزرگان اهل قلم و اندیشمندان اسلامی به ویژه مبارزان قرار گرفت؛ به‌طوری که بعدها در مدت‌زمان کمی بیش از سیزده مرتبه به شکل مخفیانه در همان دوران حکومت رژیم منحوس پهلوی با وجود ممنوعیت چاپ و نشر آن، تجدید چاپ گردید.

شهید هاشمی نژاد با پیروزی انقلاب، اهداف و مبارزات خود را علیه منافقین کوردل ادامه داد و به دنبال همین تلاش ها ضمن افشای گروهک ها، به عنوان نماینده اول مردم مازندان برای تدوین قانون اساسی انقلاب اسلامی به مجلس خبرگان راه یافت.

ایشان علاوه بر فعالیت های سیاسی و مبارزاتی، در فعالیت های اجتماعی نیز حضور فعالی داشتند.

شهادت

شهید هاشمی نژاد ساعت هفت صبح روز سه شنبه هفتم مهرماه سال ۱۳۶۰ به دفتر حزب جمهوری اسلامی در مشهد آمد و در کلاسی که دانش پژوهان انتظار او را می کشیدند، حضور یافت. ساعت هشت صبح هنگامی که در حال خروج از کلاس بود، یکی از منافقین درحالی‌که ضامن نارنجک را کشیده بود، اورا از پشت در بغل گرفت و چند ثانیه بعد نارنجک منفجر گردید و شهید سید عبدالکریم هاشمی نژاد با بدنی پاره پاره و دست های قطع شده به خیل شهدا پیوست و پیکر پاکش پس از تشییعی باشکوه، در «دارالزهد» حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد و در سوگ شهادتش سه روز عزای عمومی در کشور اعلام شد.

تألیفات

این علام مبارز در طول حیات بابرکت خود، آثار ارزشمندی تألیف کرد. مناظره دکتر و پیر، درسی که حسین علیه السلام به انسان ها آموخت، پاسخ ما به مشکلات جوانان، اصول پنجگانه اعتقادی، راه سوم بین کمونیسم و سرمایه داری، قرآن و کتاب های دیگر آسمانی، رهبران راستین، مسائل عصر ما، ولایت فقیه ، رسالت انقلابی امام حسین علیه السلام، ضرورت تشکیلات، هستی‌بخش ، مبارزه با جهل و مادیت، مقام شهید، کمونیسم از دیدگاه نظام اقتصادی و اجتماعی اسلام، زهرا سلام الله علیها مکتب مقاومت، غروب آفتاب اندلس، مشکلات بزرگ نسل ما، مشکلات مذهبی روز و تقریرات اصول آیت الله شیخ علی کاشانی از آثار منتشر شده شهید هاشمی نژاد می باشد.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118