سال مهـار تـــورم، رشــد تولـید

۱۴۰۴/۰۲/۰۹
www.shorakh.com
دومیــــن حــــــوزه علمیـــــــه جهـــــــان تشیـــٌــــع
سید جواد  فقیه سبزواری
لقب
پدر
سید میرزا حسین
کنیه
تاریخ تولد
۱۳۰۹/۰۵/۳۰
وضعیت تاهل
متاهل
تاریخ فوت
۱۳۸۴/۰۹/۰۱
محل دفن
حرم مطهر حضرت رضا(ع)

ولادت و تحصیلات

آیت الله حاج سید جواد فقیه سبزواری فرزند حضرت آیت الله حاج سید میرزا حسین فقیه سبزواری در روز جمعه ۲۷ ربیع الاول سال ۱۳۴۹ قمری مصادف با سال ۱۳۰۹ در مشهد مقدس متولد شد.

وی در دوران کودکی، روخوانی قرآن را قرار گرفت و در سن ۶ سالگی وارد یکی از مدارس آن زمان به نام مدرسه محمدیه سعادت شد و به مدت ۶ سال، به تحصیل دروس ابتدایی پرداخت. ایشان در سال ۱۳۶۱ قمری همزمان با وارد شدن قوای متفقین به خاک ایران و به دست آمدن موقعیت خوب جهت تحصیل علوم دینی وارد حوزه علمیه شد و به مدت ۵ سال در مدرسه نواب و مدتی نیز در مدرسه مبارکه بالاسر حضرت رضا به تحصیل علوم دینی مشغول شد.

آیت الله سبزواری ادبیات را نزد مرحوم ادیب نیشابوری و سایر اساتید برجسته آن زمان گذراند و در برخی دروس ادبی، دو مرتبه شرکت کرد تا کاستی در آموختن آن نباشد.

ایشان شرح لمعه، قوانین و معالم الاصول را نزد آیت الله حاج میرزا احمد مدرس فراگرفت  و در سطوح عالیه فقه و اصول و همچنین دروس فلسفه،کلام و اخلاق از محضر بزرگانی چون حضرات آیات عاظم حاج شیخ هاشم قزوینی (در رسائل و مکاسب)، پدرش حاج میرزا حسین فقیه سبزواری (در کفایه و شرح منظومه)، شیخ محمدرضا کلباسی (در فلسفه)، حاج شیخ کاظم دامغانی، حاج شیخ مهدی آشتیانی، حاج محمد رئیسی قوچانی و سایر مدرسین کسب نمود و تمامی دروس را به رشته تحریر در آورد تا در موقع مناسب اقدام به چاپ آن شود.

وی پس از گذراندن دوره سطح، وارد درس خارج  شد و در درس خارج اصول آیت الله حاج شیخ هاشم قزوینی و درس خارج فقه و اصول حضرات آیات میلانی، میرزا احمد کفایی خراسانی و حاج میرزا حسین فقیه سبزواری شرکت نمود.

فعالیت های علمی و اجتماعی

آیت الله حاج سید جواد فقیه سبزواری پس از فوت پدرش در سال ۱۳۸۶ قمری، به درخواست عده ای از طلاب و اهل علم، شروع به تدریس فقه و اصول نمود و سالیان متمادی درمدرسه باغ رضوان و در مسجد گوهرشاد به تدریس سطوح و مدتی نیز درس خارج فقه و اصول پرداخت، بهطوریکه حوزه درسی ایشان از بهترین دروس حوزه به شمار میآمد.

وی به جهت پشتکار و تلاش علمی که داشت، در جوانی از اساتید خود چون پدر بزرگوارش و مرحوم حاج شیخ هاشم قزوینی تصدیق اجتهاد دریافت کرده بود و در طول عمر با برکت خود، توانست شاگردان زیادی را تربیت کند.

ایشان در کنار فعالیت های درسی خود، مدتی مدیریت مدرسه شرقی باغ رضوان را عهدهدار بود. او از سال ۱۳۲۸ شمسی امام جماعت مسجد حاج حکیم مشهد را نیز بر عهده گرفت و سالیان متمادی صبح و ظهر و شب به اقامه جماعت پرداخت و این وظیفه را تا زمان حیات خود ادامه داد و همواره ارتباط نزدیکی با عموم مردم و به خصوص قشرمستضعف داشت.

ارتحال

این عالم ربانی سرانجام پس از عمری تلاش و خدمت در حوزه علمیه مشهد، در اول آذر سال ۱۳۸۴ شمسی ساعت ۲ بعد از ظهر دار فانی را  وداع گفت.

پیکر آیت الله سبزواری یک روز بعد با حضور باشکوه طلاب، روحانیون و عموم مردم از محل مسجد حاج حکیم مشهد به سمت حرم مطهر امام رضا تشییع و پس از اقامه نماز میت از سوی آیت الله حاج میرزا علی فلسفی در صحن آزادی حرم مطهر رضوی (جنب درب ورودی رواق) به خاک سپرده شد.

در مراسم تشییع این عالم ربانی علاوه بر اقشار مختلف مردم، علمای برجسته ای همچون حضرات آیات فلسفی، شیرازی، سیبویه، موسوی شاهرودی، رضازاده و حجت هاشمی خراسانی حضور داشتند.

آیت الله سبزواری بر اساس وصیتی که داشت، مجموعه کتابهای نفیس خود را وقف کتابخانه مرکزی آستان قدس نمود.

ثبت دیدگاه

هیچ دیدگاهی برای این پست قابل نمایش نمی باشد.

ارتباط مستقیم با مسئولان
تلفن ثابت:
کد پستی:
9154656386
رایانامه:
ساعت کاری:
شنبه الی چهارشنبه:

ساعت 7:30 - 14

روزهای پنجشنبه:

ساعت 7:30 - 13

آدرس:
مشهد مقدس، حرم مطهر، بلوار شهید شوشتری، انتهای شهید شوشتری 7، ساختمان شورای عالی حوزه علمیه خراسان
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان می باشد، استفاده از مطالب وب سایت با ذکر منبع بلامانع است.
ارتباط مستقیم با مسئولان
دبیر شورای عالی
تلفن : کد پستی: رایانامه:
051-32008497 9154656386 shora@mailkh.com
051-32008118